Постанова
від 01.08.2006 по справі 10/1865
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/1865

   

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський,3/65

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Від "01" серпня 2006 р.                                                     Справа № 10/1865

Господарський суд Житомирської області у складі:

                         судді Будішевської Л.О.

                       при секретарі Мацієвському І.В.

за участю представників сторін

від позивача Буката О.В., дов.№01-1756 від 19.06.06р.;

від відповідача не з'явився.

 

Розглянув у відкритому судовому засіданні в м.Житомирі справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Черняхівському районі Житомирської області (смт.Черняхів)  

до Відкритого акціонерного товариства "Черняхівське" (с.Зороків Черняхівського району)

про стягнення 8772,19 грн.

Позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача на користь управління Пенсійного фонду України в Коростенському районі заборгованості до Пенсійного фонду України в сумі 8772грн. 19коп. по витратах на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Представник позивача в засіданні суду позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача в засідання суду не з'явився, заперечень на позовну заяву не подав, про причини неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся своєчасно та належним чином.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, господарський суд,

ВСТАНОВИВ:

Відповідач - ВАТ "Черняхівське" зареєстроване як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в управлінні Пенсійного фонду України в Черняхівському районі.

Частиною 2 ст.17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 9 липня 2003 року №1058-IV встановлено, що страхувальник зобов'язаний нараховувати,  обчислювати  і  сплачувати  в   установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до ч.2 Прикінцевих положень цього Закону пенсійне  забезпечення застрахованих осіб,  які працювали або  працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 та  на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України "Про пенсійне забезпечення".

У цьому випадку розміри пенсій визначаються відповідно до статті 27 та з урахуванням норм статті 28 цього Закону. При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Згідно п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України  від 19.12.03р.  №21-1 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 за № 64/8663, відшкодуванню  підлягають  витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в розмірах, визначених цією Інструкцією.

Як встановлено матеріалами справи, УПФУ в Черняхівському районі були направлені на адресу відповідача, і отримані останнім, розрахунки фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за 2006р. (а.с.9-18).

Згідно розрахунку УПФУ в Черняхівському районі (а.с.4) за відповідачем станом на 01.06.06р. рахується заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 8772,19грн.

Таким чином загальна сума заборгованості відповідача до Пенсійного фонду України складає 8772грн. 19коп.

Дані щодо погашення відповідачем вказаної заборгованості на день вирішення спору в матеріалах справи відсутні.

З огляду на викладене, позов обґрунтований, підтверджується належними доказами, що містяться в матеріалах справи, оригінали яких оглянуті в засіданні, та підлягає задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 9 липня 2003 року №1058-IV, керуючись ст.ст.94, 158--163, 167, 254, п.6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України, господарський суд,

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Черняхівське", 12300, Житомирська область, Черняхівський район, с.Зороків, код ЄДРПОУ 05396190 на користь управління Пенсійного фонду України в Черняхівському районі Житомирської області, 12300, Житомирська область, смт.Черняхів, майдан Рад, 2, код 20405147 - 8772грн. 19коп. заборгованості по доставці та виплаті пільгових пенсій.

Постанова господарського суду Житомирської області набирає законної сили в строки, встановлені ст.254 КАСУ.

Постанова може бути оскаржена до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції в порядку та строки, встановлені ст.186 КАСУ.

Суддя                                                                       Будішевська Л.О.  

Дата виготовлення: "04" серпня 2006 року.

Віддрукувати: 3пр.

1 - в справу

2 - позивачу;

3 - відповідачу;

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення01.08.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу64077
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/1865

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Постанова від 14.04.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Постанова від 01.08.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Будішевська Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні