Ухвала
від 17.01.2017 по справі 216/3954/16-к
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/3954/16-к

Провадження 1-кс/216/114/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до документів

17 січня 2017 року

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області - ОСОБА_1

за участю секретаря - Городнічевої Т.О.

слідчого - Алабушкіна М.В.

розглянувши без застосування технічних засобів фіксації судового процесу згідно до ст. 107 ч.1 КПК України, клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_2, винесене у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016040230000452 від 30.07.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.190 ч.3 КК України, погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3, про здійснення тимчасового доступу до документів та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, у зазначеному кримінальному провадженні, а саме до інформації про зв'язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, у період часу з 01.07.2016 по строк дії ухвали за абонентськими номерами SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2, SIM НОМЕР_3, SIM НОМЕР_4, SIM НОМЕР_5, SIM НОМЕР_6, SIM НОМЕР_7, SIM НОМЕР_8, SIM НОМЕР_9, SIM НОМЕР_10, що перебувають у володінні ПрАТ КИЇВСТАР , розташованому за адресою: м. Дніпро, пр. Гагаріна, 103А; з можливістю виготовлення відомостей на паперовому та/або електронному носіях за наступними відомостями:

1.1. Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв'язок кінцевого обладнання з SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2, SIM НОМЕР_3, SIM НОМЕР_4, SIM НОМЕР_5, SIM НОМЕР_6, SIM НОМЕР_7, SIM НОМЕР_8, SIM НОМЕР_9, SIM НОМЕР_10 (абонент А).

1.2. Номери стільникового терміналу мобільного зв'язку, які використовує SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2, SIM НОМЕР_3, SIM НОМЕР_4, SIM НОМЕР_5, SIM НОМЕР_6, SIM НОМЕР_7, SIM НОМЕР_8, SIM НОМЕР_9, SIM НОМЕР_10 за вказаний період.

1.3. Типи з'єднання абонента А: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), ММS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв'язком смузі частот), переадресація тощо.

1.4. Дата, час та тривалість з'єднань, у тому числі з'єднання нульової тривалості (не прийняті виклики) абонента А.

1.5. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв'язку абонента А, а саме прив'язку до базових станцій (місце знаходження) та ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (IMEI) співрозмовників вказаних абонентів (абонент Б).

В обґрунтування необхідності надання тимчасового доступу до документів зазначив, що 29.07.2016 до Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області поштою надійшла заява від директора ТОВ КРАФТ ОСОБА_4 про те, що 27.07.2016 невідомі особи за попередньою змовою, використовуючи абонентські номери, що перебувають у володінні Криворізької філії ПрАТ КИЇВСТАР , а саме SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2 шахрайським шляхом заволоділи майном ТОВ КРАФТ .

Під час подальшого досудового розслідування встановлено, що станом 27.07.2016 водій ОСОБА_5, використовуючи автомобіль МАN F2000 з реєстраційним знаком АЕ 4582 АК , причіп KOGEL SN 24 з реєстраційним номером АЕ 1499 ХО , здійснював перевезення з кінцевим пунктом розвантаження у м. Одесі товарно-матеріальних цінностей ТОВ КРАФТ : круг 6 мм в кількості 4 905 кг, лист рифлений 4 мм в кількості 4 975 кг, балка 36 міра L=12 000,00 мм 1-3 сп/пс 5категорія в кількості 5 270 кг, балка 36 ндл L=6 000,00 мм 1-3 сп/пс 5 категорія в кількості 690 кг, балка 20 міра L=12 000,00 мм 1-3 сп/пс 5 категорія в кількості 6 415 кг, загальною вартістю 362 503,75 грн.

При цьому ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, використовуючи абонентський номер SIM НОМЕР_3, що перебуває у володінні ПрАТ КИЇВСТАР , постійно отримував вказівки від невстановлених слідством осіб, які діяли від імені ТОВ КРАФТ , не маючи на те відповідних повноважень, використовуючи абонентські номери SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2. Таким чином, 27.07.2016 ОСОБА_5, під впливом обману вказаних вище невстановлених слідством осіб, вивантажив майно ТОВ КРАФТ на території майданчика, розташованого в районі вул. Леоніда Бородича у м. Кривому Розі.

Під час проведення досудового розслідування було встановлено, що до розвантаження майна ТОВ КРАФТ може бути причетний ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2, яким використовується абонентський номер, що перебуває у володінні оператора мобільного зв'язку ПрАТ КИЇВСТАР , а саме SIM НОМЕР_4, SIM НОМЕР_5, а також ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_3, що використовує абонентський номер оператора мобільного зв'язку ПрАТ КИЇВСТАР SIM НОМЕР_11.

Під час допиту свідків, заступника директора ТОВ КРАФТ ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_4, та юриста зазначеного підприємства ОСОБА_9, ІНФОРМАЦІЯ_5, встановлено, що в процесі вивантаження товарно-матеріальних цінностей ТОВ КРАФТ на вказаному промисловому майданчику було задіяне обладнання та робітників ОСОБА_6, а саме вантажник ОСОБА_10, ІНФОРМАЦІЯ_6, використовує абонентський номер SIM НОМЕР_6, кранівниця ОСОБА_11, ІНФОРМАЦІЯ_7, використовує абонентський номер SIM НОМЕР_7, завідуючий складом на ім'я ОСОБА_12, використовує абонентський номер SIM НОМЕР_8.

Також було встановлено власника вантажного автомобіля РЕНО реєстраційним знаком АЕ 8521 ЕО ОСОБА_13, ІНФОРМАЦІЯ_8, який 28.07.2016 здійснив перевезення товарно-матеріальних цінностей ТОВ КРАФТ з промислового майданчику, розташованого по вул. Л.Бородича в м. Кривому Розі, до м. Харкова. Встановлено, що ОСОБА_13 використовує абонентський номер SIM НОМЕР_9, SIM НОМЕР_10.

На теперішній час, маються достатні підстави вважати, що ОСОБА_6 також інші особи спілкуються між собою, здійснюючи переговори з використанням мобільного зв'язку, на підставі чого виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що містять інформацію про зв'язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання, дислокацію абонента в мережі базових станцій оператору мобільного (рухомого) зв'язку під час здійснення з'єднань тощо, яка перебуває у володінні ПрАТ КИЇВСТАР . Відповідно до положень п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України відноситься до охоронюваної законом таємниці.

Враховуючи, що під час досудового розслідування прийняті заходи спрямовані на встановлення співучасників скоєння кримінального правопорушення, та місця реалізації та зберігання майна ТОВ КРАФТ , з метою отримання фактичних даних, які будуть слугувати доказами в скоєні кримінального правопорушення та попередження вчинення невстановленими особами інших противоправних дій, слідчий просить суд надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів про вхідні та вихідні дзвінки, вхідні та вихідні SMS, тривалість з'єднань абонентів мобільного зв'язку SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2, SIM НОМЕР_3, SIM НОМЕР_4, SIM НОМЕР_5, SIM НОМЕР_6, SIM НОМЕР_7, SIM НОМЕР_8, SIM НОМЕР_9, SIM НОМЕР_10 за період часу з 01.07.2016 по строк дії ухвали, із зазначенням ІМЕІ та ретрансляційних антен, у зоні покриття яких виходили на зв'язок абоненти, з датою, часом, тривалістю та типом з'єднань, з можливістю вилучення зазначених відомостей у ПрАТ КИЇВСТАР , розташованому за адресою: м. Дніпро, пр. Гагаріна, 103А; у письмовому та електронному вигляді.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило. Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

У судовому засіданні слідчий, клопотання підтримав, просив задовольнити.

Особа у володінні якої знаходиться документи, представник ПрАТ "Київстар" правом присутності у судовому засіданні не скористався, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню.

Так, дії, передбачені ст.159, п.7, ч.1 ст.162 КПК України, є заходами забезпечення кримінального провадження, дозвіл на вжиття яких надає слідчий суддя суду першої інстанції, надається до документів, які містять інформацію про зв'язок абонента, надання телекомунікаційних послуг (у тому числі отримання послуг, їх тривалість, зміст (вхідні чи вихідні з'єднання, SMS, ММS тощо), маршрути передавання тощо) і не дають можливості втрутитися у приватне спілкування (отримати доступ до змісту інформації, яка передається), не вважаються втручанням у приватне спілкування та не є негласними (розшуковими) діями, оскільки не відповідають критеріям, передбаченим ч.ч.3-4 ст.258 КПК України.

Дана інформація має суттєве значення по справі та може бути використана в якості доказів у кримінальному провадженні. В той же час вказана інформація перебуває в електронних документах операторів телекомунікацій мобільного зв'язку та відповідно до положень п.7 ч.1 ст.162 КПК України відноситься до охороняємої законом таємниці, але без отримання доступу до вказаної інформації неможливо встановити зв'язки, IMEI терміналів та місцезнаходження мобільних телефонів.

Приймаючи до уваги, що вище зазначена інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин в справі, зокрема з метою встановлення співучасників скоєння кримінального правопорушення, та місця реалізації та зберігання майна ТОВ КРАФТ , з метою отримання фактичних даних, які будуть слугувати доказами в скоєні кримінального правопорушення та попередження вчинення невстановленими особами інших противоправних дій її, та враховуючи, що відсутні можливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів необхідно надати тимчасовий доступ до вказаної інформації.

Разом з тим у клопотанні ставиться питання щодо отримання доступу до документів оператора телекомунікації мобільного зв'язку ПрАТ "Київстар" у період часу з 00:00:00 годин 30.07.2016 року по строк дії ухвали, однак вказаний період на думку судді зазначений не вірно, так як не можливо встановити точний строк пред'явлення ухвали до виконання, а відтак у разі пред'явлення ухвали до виконання до кінця встановленого строку дії ухвали, отримати роздруківку телефонних з'єднань абонентів ПрАТ "Київстар" на майбутнє не можливо, тому слід визначити період з 00:00:00 годин 11.07.2016 року до 00:00:00 годин 17.01.2017 року.

Керуючись ст. ст. 110, 163- 165, 309, 369- 372, 395 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого відділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_2, про здійснення тимчасового доступу до документів, - задовольнити частково.

Дозволити слідчому слідчого відділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_2, дозвіл на тимчасовий доступ до інформації про зв'язок кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, у період часу з 00:00:00 годин 11.07.2016 року до 00:00:00 годин 17.01.2017 року за абонентськими номерами SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2, SIM НОМЕР_3, SIM НОМЕР_4, SIM НОМЕР_5, SIM НОМЕР_6, SIM НОМЕР_7, SIM НОМЕР_8, SIM НОМЕР_9, SIM НОМЕР_10, що перебувають у володінні ПрАТ КИЇВСТАР , розташованому за адресою: м. Дніпро, пр. Гагаріна, 103А, за наступними відомостями:

- Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв'язок кінцевого обладнання з SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2, SIM НОМЕР_3, SIM НОМЕР_4, SIM НОМЕР_5, SIM НОМЕР_6, SIM НОМЕР_7, SIM НОМЕР_8, SIM НОМЕР_9, SIM НОМЕР_10 (абонент А).

- Номери стільникового терміналу мобільного зв'язку, які використовує SIM НОМЕР_1, SIM НОМЕР_2, SIM НОМЕР_3, SIM НОМЕР_4, SIM НОМЕР_5, SIM НОМЕР_6, SIM НОМЕР_7, SIM НОМЕР_8, SIM НОМЕР_9, SIM НОМЕР_10 за вказаний період.

- Типи з'єднання абонента А: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), ММS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв'язком смузі частот), переадресація тощо.

- Дата, час та тривалість з'єднань, у тому числі з'єднання нульової тривалості (не прийняті виклики) абонента А.

- Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв'язку абонента А, а саме прив'язку до базових станцій (місце знаходження) та ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (IMEI) співрозмовників вказаних абонентів (абонент Б),

з можливістю виготовлення відомостей на паперовому та/або електронному носіях для подальшого залучення до матеріалів кримінального провадження.

В решті вимог клопотання, - відмовити.

Встановити строк дії ухвали до 17 лютого 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя О.І. Бондарєва

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення17.01.2017
Оприлюднено20.01.2017
Номер документу64118547
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —216/3954/16-к

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 19.08.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 10.08.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні