Ухвала
від 11.01.2017 по справі 816/1694/16
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

11 січня 2017 рокум. ПолтаваСправа №816/1694/16

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Ясиновського І.Г.,

за участю секретаря судового засідання - Петренко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Копі Груп" до Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" Валеднюк Владислав Сергійович про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень та вимоги, -

В С Т А Н О В И В:

28 вересня 2016 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Копі Груп" звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень від 16 грудня 2015 року № 0020751501/754 та № 0020761501/753, від 06 квітня 2016 року № 0002351201/172 та № 0002341201/171, а також податкової вимоги від 04 квітня 2016 року № 765-17.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 03 листопада 2016 року провадження у справі за даним адміністративним позовом відкрито.

Ухвалою від 30 листопада 2016 року до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача залучено Уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" Валеднюка Владислава Сергійовича, у сторін витребувано докази на підтвердження обставин, які є предметом розгляду даної справи.

Сторони явку уповноважених представників у судове засідання не забезпечили.

В ході судового розгляду судом ініційовано питання про необхідність витребування додаткових доказів у справі для повного та всебічного з'ясування обставин справи.

Крім того, 11 січня 2017 року від представника позивача надійшло клопотання про зупинення провадження для надання додаткових доказів по справі.

Згідно пункту 4 частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Відповідно до частини другої статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України суд може з власної ініціативи витребувати додаткові докази, що мають значення для правильного вирішення справи.

Частинами четвертою та п'ятою статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Згідно з частиною першою статті 114 Кодексу адміністративного судочинства України суд може запропонувати особам, які беруть участь у справі, доповнити чи пояснити певні обставини, а також надати суду додаткові докази у строк, встановлений судом.

Положеннями частин першої та другої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд, виявивши під час розгляду справи порушення закону, може постановити окрему ухвалу і направити її відповідним суб'єктам владних повноважень для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли порушенню закону. Про вжиті заходи суд повідомляється не пізніше одного місяця після надходження окремої ухвали. У разі необхідності суд може постановити окрему ухвалу про наявність підстав для розгляду питання щодо притягнення до відповідальності осіб, рішення, дії чи бездіяльність яких визнаються протиправними.

На підставі викладеного, керуючись статтями 11, 69, 114 та пунктом 4 частини другої статті 156, частинами третьою та сьомою статті 160, статтями 166-167 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю "Копі Груп" належним чином завірені копії податкових декларацій з податку на додану вартість за період з січня 2015 року по вересень 2015 року з відміткою контролюючого органа про дату їх прийняття (квитанції); докази сплати узгоджених податкових зобов'язань за вказані періоди (січень-вересень 2015 року) з відміткою банківської установи про прийняття платіжних доручень до виконання.

Повторно витребувати у Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області детальний розрахунок оскаржуваних рішень у розрізі: самостійно визначених позивачем податкових зобов'язань згідно податкової звітності за січень 2015 року; кількості днів прострочення; сум застосованих штрафних санкцій та сум з яких нараховані такі санкції (окремо по кожній сумі проведеної сплати з відміткою про дату надходження такої сплати) .

Витребувати від Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Юніон Стандарт Банк" та Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" інформацію щодо надходження та проведення фінансовими установами платежів ТОВ "Копі Груп" (код ЄДРПОУ 39446207) по сплаті податку на додану вартість упродовж січня-вересня 2015 року.

Зазначені документи надати суду у строк до 30 січня 2017 року .

Попередити про те, що невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом, та може бути підставою для реагування суду в порядку статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України, в тому числі шляхом винесення окремої ухвали та направлення її до компетентних органів з метою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початком розслідування щодо факту невиконання ухвали суду.

Провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Копі Груп" до Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" Валеднюк Владислав Сергійович про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень та вимоги зупинити для надання доказів по справі до наступного судового засідання, що відбудеться в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду (за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26) о 09:30 08 лютого 2017 року .

Ухвала в частині витребування доказів оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту постановлення.

Ухвала в частині зупинення провадження набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд.

Повний текст ухвали складено 16 січня 2017 року.

Суддя І.Г. Ясиновський

Дата ухвалення рішення11.01.2017
Оприлюднено20.01.2017
Номер документу64122823
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень та вимоги

Судовий реєстр по справі —816/1694/16

Постанова від 05.04.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 22.03.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 15.03.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.О. Єресько

Ухвала від 22.02.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 08.02.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 11.01.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 30.11.2016

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 03.11.2016

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 03.11.2016

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні