Ухвала
від 24.01.2017 по справі 909/826/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

24 січня 2017 р. Справа № 909/826/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі

судді Рочняк Олександри Вікторівни,

при секретарі судового засідання Павлюк У.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора житлово-експлуатаційної організації № 6 арбітражного керуючого ОСОБА_1 №708-02-01-909/826 від 21.12.16 (вх№13716/16 від 26.12.16) у справі

за заявою : Державного міського підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго",

вул. Б. Хмельницького, 59-а, м. Івано-Франківськ, 76007,

до житлово-експлуатаційної організації №6

вул. Незалежності ,161, м. Івано-Франківськ,76000,

про банкрутство

за участю представників:

від заявника - ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго": ОСОБА_2 юрисконсульт першої категорії юридичного відділу (довіреність20/1480 від 16.06.16);

від боржника - Житлово-експлуатаційної організації №6: ліквідатор не з'явився;

від кредитора - УПФ України в м.Івано-Франківську: ОСОБА_3 - головний спеціаліст - юрисконсульт юридичного відділу, (довіреність №6905/06 від 17.11.16);

від Івано-Франківської міської ради: ОСОБА_4 - головний спеціаліст відділу представництва (довіреність №2316/01-20/14 від 30.12.16);

від кредитора - КП "Івано-Франківськводоекотехпром": ОСОБА_5 - юрист першої категорії управління обліку та реалізації послуг, (довіреність №5-1/1050 від 04.08.16);

від кредитора - Івано-Франківського обласного центру зайнятості:ОСОБА_6 - провідний юрисконсульт юридичного відділу, (довіреність №ОЦ-33-13/0/19-17 від 04.01.17);

від кредитора - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м.Івано-Франківську: ОСОБА_7 - головний спеціаліст з юридичної роботи, (довіреність №01-27/1 від 04.01.16).

ВСТАНОВИВ: в провадженні господарського суду Івано-Франківської області знаходиться справа про банкрутство житлово-експлуатаційної організації № 6.

Постановою господарського суду Івано-Франківської області від 16.02.16 визнано ЖЕО № 6 банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців та призначено ліквідатором ЖЕО № 6 арбітражного керуючого ОСОБА_1.

26.12.16 до господарського суду від ліквідатора ЖЕО № 6 арбітражного керуючого ОСОБА_1 надійшло клопотання № 708-02-01-909/826 від 21.12.16 (вх№13716/16 від 26.12.16) про звільнення її від виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство ЖЕО № 6 у зв"язку з неможливістю виконувати повноваження ліквідатора, яке ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 28.12.16 призначено до розгляду в судовому засіданні.

Крім того, арбітражним керуючим ОСОБА_1 подано звіт № 707-02-01-909/826 від 21.12.16 (вх№18841/16 від 26.12.16) про виконану роботу в ході ліквідаційної процедури ЖЕО № 6.

13.01.17 до господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого ОСОБА_8 (вх№ 473/17) про участь у справі про банкрутство.

24.01.17 від ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" надійшло клопотання (вх№ 879/17), в якому ставиться питання про призначення арбітражного керуючого ОСОБА_8 ліквідатором ЖЕО № 6.

Присутні в судовому засіданні представники кредиторів клопотання ліквідатора ЖЕО № 6 арбітражного керуючого ОСОБА_1 про звільнення її від виконання повноважень ліквідатора не заперечили, клопотання ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" про призначення ліквідатором ЖЕО № 6 ОСОБА_8 підтримали.

Розглянувши подані клопотання, заслухавши пояснення представників кредиторів, з'ясувавши всі обставини, на яких ґрунтуються заявлені вимоги, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно ч.1 ст.41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор - це фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Відповідно до ч.1 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами (ч.3 ст.40 Закону про банкрутство).

Разом з тим, в ч.3 ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що арбітражний керуючий, а зокрема ліквідатор, може бути звільнений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора за його заявою.

Враховуючи неможливість арбітражного керуючого ОСОБА_1 здійснювати повноваження ліквідатора ЖЕО № 6 у даній справі, господарський суд вважає, що з метою належної організації здійснення ліквідаційної процедури ЖЕО № 6 та забезпечення задоволення вимог кредиторів банкрута її слід звільнити від виконання повноважень ліквідатора ЖЕО № 6 у даній справі та призначити ліквідатором ЖЕО № 6 іншу особу.

При цьому, господарський суд враховує наступне.

Згідно ст.97 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути громадянин України, який має повну вищу юридичну або економічну освіту, стаж роботи за фахом не менше трьох років або одного року на керівних посадах після отримання повної вищої освіти, пройшов навчання та стажування протягом шести місяців у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства, володіє державною мовою та склав кваліфікаційний іспит. На підприємствах, що провадять діяльність, пов'язану з державною таємницею, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) повинен мати допуск до державної таємниці, а в разі його відсутності - отримати такий допуск у встановленому законодавством порядку.

Не може бути арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) особа:

1) яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною;

2) яка має судимість за вчинення корисливих злочинів;

3) яка не здатна виконувати обов'язки арбітражного керуючого за станом здоров'я;

4) якій заборонено обіймати керівні посади;

5) якій відмовлено в наданні допуску до державної таємниці або скасовано раніше наданий допуск за порушення законодавства у сфері охорони державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов'язків, визначених цим Законом, у разі якщо з часу такої відмови або скасування пройшло менше року.

Відповідно до абз.5, 6 ч.1 ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом. Під час призначення ліквідатора господарський суд не пов'язаний з кандидатурами арбітражних керуючих, запропонованими комітетом кредиторів, та має право призначити арбітражного керуючого самостійно.

Ліквідатором у відповідності до ч.2 ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими у цій справі;

2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня усунення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років;

3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов'язків, покладених цим Законом;

4) які мають конфлікт інтересів (особи, у яких виникає суперечність між власними чи їх близьких осіб майновими, немайновими інтересами та повноваженнями арбітражного керуючого).

5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження.

До призначення арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

З огляду на викладене, беручи до уваги клопотання ініціюючого кредитора про призначення ліквідатором ЖЕО № 6 арбітражного керуючого ОСОБА_8, підтримане іншими кредиторами у даній справі, а також заяву арбітражного керуючого ОСОБА_8 з зазначенням про відсутність передбачених ч.2 ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" підстав, що унеможливлюють виконання ним повноважень ліквідатора у даній справі, суд, з урахуванням місцезнаходження банкрута, вважає за доцільне призначити ліквідатором ЖЕО № 6 арбітражного керуючого ОСОБА_8, кандидатура якого відповідає вимогам ст.97 Закону про банкрутство.

При цьому, слід зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_1 передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору ЖЕО № 6 арбітражному керуючому ОСОБА_8 протягом п'ятнадцяти днів з дня винесення даної ухвали.

Розмір та порядок оплати грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора врегульовують положення ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Керуючись ст. ст. 2, 40, 41, 97, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

клопотання ліквідатора житлово-експлуатаційної організації № 6 арбітражного керуючого ОСОБА_1 № 708-02-01-909/826 від 21.12.16 (вх№13716/16 від 26.12.16) задовольнити.

Звільнити арбітражного керуючого ОСОБА_1 від виконання повноважень ліквідатора житлово-експлуатаційної організації № 6 (код 19400185).

Ліквідатором житлово-експлуатаційної організації № 6 (код 19400185) призначити арбітражного керуючого ОСОБА_8 (свідоцтво № 1335).

Арбітражному керуючому ОСОБА_1 передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору житлово-експлуатаційної організації № 6 арбітражному керуючому ОСОБА_8 (свідоцтво № 1335) протягом п'ятнадцяти днів з дня винесення даної ухвали.

Ліквідатору ЖЕО №6 до 16.02.2017 надати до суду належно оформлений ліквідаційний баланс та звіт про виконану роботу в ході ліквідаційної процедури боржника з додатками, визначеними ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Рочняк О. В.

Копію ухвали направити : заявнику, арбітражному керуючому ОСОБА_1 (вул.Орджонікідзе,80, оф.28, м.Кривий Ріг, Україна); Івано-Франківському обласному центру зайнятості (вул.Деповська,89-а, м.Івано-Франківськ,76002), УПФ України в м.Івано-Франківську (вул.Незалежності,44, м.Івано-Франківськ,76000), КП "Івано-Франківськводоекотехпром" (вул.Ботанічна,2, м.Івано-Франківськ,76011) та ДПІ у м.Івано-Франківську (вул.Незалежності,20, м.Івано-Франківськ,76000) , Iвано-Франкiвській мiській раді (м.Івано-Франківськ, вул.Грушевського,21), ліквідатору ОСОБА_8 (вул.Щорса, 7, с.Камінь, Рожнятівський район, Івано-Франківська обл., 77633).

Дата ухвалення рішення24.01.2017
Оприлюднено30.01.2017
Номер документу64289790
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —909/826/15

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 05.11.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 27.10.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 23.09.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 11.12.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 17.10.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Постанова від 02.09.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

Ухвала від 06.08.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Мирутенко Олександр Леонтійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні