Постанова
від 09.07.2008 по справі 2-а-2546/08
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

с права № 2-а- 2 5 46 / 0 8

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 липня 200 8 року 17 год. 50 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд

під гол овуванням судді Боймиструка С.В.

за участю секретаря судового засідання Маньковського Д.В.

представн ика позивача Мамай І.Є.

представника відповідача не з' явився,

розглянув ши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції в м. Рівне до Товариства з обмеженою відп овідальністю «АРЕ НА» про стягнення податкової заборгованості в сумі 2549 грн. 00 коп.,

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Державна податкова інспекція в м. Рівне, зверну вшись з позовом до суду просить стягнути з відповідача податкову заборг ованість по сплаті податку на додану вартість в сумі 2549 грн. 00 коп. В судовому засіданні пре дставник позивача позовні вимоги підтрима ла в повному обсязі та просить суд їх задоволити.

Відп овідач належним чином був повідомлений про час і місце розгляду справи, однак до суду не з ' явився повторно, про причини неявки не повідомив, зая в по справі та заперечень на позов не подав. За таких обставин суд вважає з а можливе розглянути спір по суті на підставі наявних в справі доказів.

Заслуха вши представника позивача , повно і всебічно дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов слід задоволити в повному обсязі, з таких підстав.

Відповідно до ст. 67 Конституції України кожен зобов ' язаний сплачувати податки і збори в порядку і розм ірах, встановлених законом.

Пунктом 3 ч.1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткув ання» встановлено, що п латники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані сплачувати належні суми под атків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Державною податковою інспекцією в м. Рівне за наслідка ми проведення перевірки було складено акти про по рушення податкового законодавства: за № 884/15-6 від 24 вересня 2007 року та № 1101/15-6 від 25 грудня 2007 року , якими було встановлено порушення терміну пода чі розрахунку , декларації по податку на додану вартість (а.с. 3,4 ).

Позивачем відносно відповідача було прийнято повідом лення - рішення за

№ 0000 031502/0 в ід 10 січня 2008 року , яке не було отримане відповідачем оскільки повідомлення п оштового відправлення повернулося з відміткою «за вказаною адресою не проживає» (а.с. 2,5) .

В ідповідно до 17.1.1. ст. 17 Закону України «Про порядок погашення зобов' язань п латників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», п латник податків, що не подає податкову декларацію у строки , визначені законодавством, сплачує штраф у розмірі десяти неоподаткову ваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання або її затримк у.

Державною податковою інспекцією в м. Рівне було надіслано відповідачу першу та другу податкові ви моги відповідно за № 1/ 610 від 25 жовтня 2007 року та № 2/ 684 від 05 грудня 2007 року, одна з яких була отримана відповідачем, пр о що свідчить підпис уповноваженої особи на повідомленні про вручення п оштового відправлення, а інша повернулася з відміткою «за вказаною адре сою не проживає» (а.с.13,14).

Однак відповідач на дані повідомлення - рішення та ви моги належним чином не відреагував та заборгованості в повній мірі не сп латив.

Станом на 09 квітня 2008 року за Товариством з обмеженою в ідповідальністю «АРЕНА» рахується заборгован ість, яка підлягає до стягнення в сумі 2 549 грн. 00 к оп.

(з урахуванням переплати у розмірі 1 гривні).

Згідно з п. 3.1.1 ст. 3 Зако ну України «Про порядок погашення податкових зобов' язань платників п одатків перед бюджетами та державними цільовими фондами» а ктиви платника податків м ожут ь бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового бо ргу виключно за рішенням суду.

Пунктом 11 ст.10 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» встановлено право міжрайонних податкових інспекцій подавати до суду позови д о підприємств, установ, організацій та громадян п ро стягнення заборгованості перед бюджет ом і державними цільовими фондами за рахунок їх майна .

Відповідно до п.11 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу» передбачено право органів Державної податково ї служби застосовувати до платників податків фінансові (штрафні) санкці ї, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми недоїмки, пен і у випадках, порядку та розмірах, встановлених законами України .

За наведених обставин, по зовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підляга ють до задоволення.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, су д,

П О С Т А Н О В И В :

Позов задоволи ти .

Стягнути з Тов ариства з обмеженою відповідальністю «АРЕНА » (м. Рівне,

вул. Кн. Володимира, 112-А) код 34502518 заборгованіс ть по податку на додану вартість в сумі 2549 грн. 00 коп., яку перерахувати в упр авління Державного казначейства в Рівненській області МФО 833017, КЗПО 22586331, на ім' я Державного бюджету м. Рівне

р\р 31115029700002 (код одержувача 14010100).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку заяву не бул о подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження було подано, але ап еляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає з аконної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної с карги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закін чення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Льві вського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанці ї, який ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження подається про тягом 10 днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарг а на постанову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути под ана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скар га подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оска рження.

Голо вуючий С.В. Боймиструк

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.07.2008
Оприлюднено05.11.2009
Номер документу6429012
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2546/08

Постанова від 09.07.2008

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Боймиструк С.В.

Ухвала від 17.12.2008

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Лічевецький І.О.

Ухвала від 28.01.2009

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А.І.

Постанова від 19.03.2009

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Н.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні