Ухвала
від 27.01.2017 по справі 401/3055/16-к
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

27.01.2017

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведедня обшуку

копія Справа № 401/3055/16-к Провадження № 1-кс/401/37/17

27 січня 2017 року м. Світловодськ

Слідчий суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в Світловодському міськрайонному суді Кіровоградської області клопотання слідчого СВ Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло клопотання слідчого СВ Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області, погоджене прокурором, про надання слідчому СВ Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 дозволу на проведення обшуку у приміщеннях гаражів під № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 , гаражно будівельного кооперативу № НОМЕР_3 "Чайка" розташованого за адресою: Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Українська, 95, які належать ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , з метою відшукання, вилучення та фіксації предметів кримінального правопорушення, пов`язаного з привласненням у 2010 році майна Державного підприємства «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів», а саме: порошку нікелевого карбонільного; кислоти вольфрамової; двоокису цирконію; ангідриду вольфрамового; тканини синтетичної.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в провадженні СВ Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №4201312027000006 від 11 березня 2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України. В ході розслідування встановлено, що, заступником Кіровоградського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері ОСОБА_7 була проведена перевірка за додержанням і застосуванням службовими особами державного підприємства «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів» Закону України «Про державний матеріальний резерв». За результатами перевірки встановлено, що протягом 2010 року, невстановлені службові особи ДП «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів», зловживаючи службовим становищем, кожен раз діючи повторно, заволоділи чужим майном, яке відповідно до Закону України «Про державний матеріальний резерв» належить державі, а саме: порошок нікелевий карбонільний, кислота вольфрамова, двоокис цирконію, ангідрид вольфрамовий і тканина синтетична, вивізши його з території підприємства та розпорядившись на власний розсуд, спричинивши таким чином збитки державі на загальну суму близько 250 000 грн. В ході проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановлено, що ухвалою господарського суду Кіровоградської області від 06.03.2007 року по справі №10/70 порушено провадження про банкрутство державного підприємства «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів».

З показів свідка ОСОБА_8 , який займав посаду начальника 1-го відділу ДП «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів» встановлено, що мобілізаційний резерв, складав: порошок нікелевий карбонільний, кислоту вольфрамову, двоокис цирконію, ангідрид вольфрамовий і тканину синтетичну зберігався у блоці складів товарно-матеріальних цінностей комбінату.

Під час допиту свідків ОСОБА_9 та ОСОБА_10 встановлено, що порошок нікелевий карбонільний, кислоту вольфрамову, двоокис цирконію, ангідрид вольфрамовий і тканина синтетична можуть зберігатися за адресою: АДРЕСА_1 , гаражно - будівельний кооператив № НОМЕР_3 «Чайка» код ЄДРПОУ 37918109 у гаражах під № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 .

В ході досудового розслідування співробітниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України методом особистого пошуку було встановлено, що вищевказані гаражні приміщення належать ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Беручи до уваги викладене в даний час для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищевикладеного факту виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , гаражно - будівельний кооператив № НОМЕР_3 «Чайка» код ЄДРПОУ 37918109 у гаражах під № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 з метою відшукання та вилучення предметів, а саме: порошку нікелевого карбонільного; кислоту вольфрамову; двоокис цирконію; ангідрид вольфрамовий; тканину синтетичну.

Враховуючи, що у разі обізнаності власників гаражів № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 гаражно будівельного кооперативу № НОМЕР_3 «Чайка», розташованого за адресою: Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Українська, 95 про наявність клопотання про проведення обшуку за місцем знаходження предметів, виникає можливість вчинення ними дій, направлених на знищення, переховування предметів кримінального правопорушення, тому розгляд клопотання необхідно здійснювати без їх участі.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, просив його задовольнити та надати дозвіл на проведення обшуку в зазначеному житлі.

Відповідно до вимог частини 1 статті 234 КПК України під час досудового слідства може бути проведено обшук з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

В судовому засіданні було встановлено, що органом досудового розслідування розпочате кримінальне провадження №4201312027000006 від 11 березня 2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, за фактом викрадення протягом 2010 року майна Державного підприємства «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів», а саме: порошку нікелевого карбонільного; кислоти вольфрамової; двоокису цирконію; ангідриду вольфрамового; тканини синтетичної, чим спричинено державі збитки на 250000 грн.

Під час кримінального провадження встановлено, що заступником Кіровоградського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері ОСОБА_7 була проведена перевірка за додержанням і застосуванням службовими особами державного підприємства «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів» Закону України «Про державний матеріальний резерв». За результатами перевірки встановлено, що протягом 2010 року, невстановлені службові особи ДП «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів», зловживаючи службовим становищем, кожен раз діючи повторно, заволоділи чужим майном, яке відповідно до Закону України «Про державний матеріальний резерв» належить державі, а саме: порошок нікелевий карбонільний, кислота вольфрамова, двоокис цирконію, ангідрид вольфрамовий і тканина синтетична, вивізши його з території підприємства та розпорядившись на власний розсуд, спричинивши таким чином збитки державі на загальну суму близько 250 000 грн. В ході проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановлено, що ухвалою господарського суду Кіровоградської області від 06.03.2007 року по справі №10/70 порушено провадження про банкрутство державного підприємства «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів».

З показів свідка ОСОБА_8 , який займав посаду начальника 1-го відділу ДП «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів» встановлено, що мобілізаційний резерв, складав: порошок нікелевий карбонільний, кислоту вольфрамову, двоокис цирконію, ангідрид вольфрамовий і тканину синтетичну зберігався у блоці складів товарно-матеріальних цінностей комбінату.

Під час допиту свідків ОСОБА_9 та ОСОБА_10 встановлено, що порошок нікелевий карбонільний, кислоту вольфрамову, двоокис цирконію, ангідрид вольфрамовий і тканина синтетична можуть зберігатися за адресою: АДРЕСА_1 , гаражно - будівельний кооператив № НОМЕР_3 «Чайка» код ЄДРПОУ 37918109 у гаражах під № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 .

В ході досудового розслідування співробітниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України методом особистого пошуку було встановлено, що вищевказані гаражні приміщення належать ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Беручи до уваги, що в судовому засіданні прокурором доведено та встановлено, що: 1. було вчинено кримінальне правопорушення; 2. відшукуванні речі або документи мають значення для досудового розслідування; 3. відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4. відшукуванні речі, документи можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні житлі, а тому, відповідно до ст. 234 КПК України, є підстави для задоволення клопотання слідчого та проведення обшуку.

Керуючись ст. ст. 234 236, 309, 369 372 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому СВ Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 дозвіл на проведення обшуку у гаражах під № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 Гаражно будівельного кооперативу № НОМЕР_3 "Чайка", розташованого за адресою Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Українська, 95, які належать ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , з метою відшукання, вилучення та фіксації предметів кримінального правопорушення, пов`язаного з привласненням предметів, а саме: порошку нікелевого карбонільного; кислоти вольфрамової; двоокису цирконію; ангідриду вольфрамового; тканини синтетичної.

Встановити строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, з 27 січня по 27 лютого 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис Згідно з оригіналом

Слідчий суддя Світловодського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.01.2017
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу64356178
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —401/3055/16-к

Ухвала від 27.01.2017

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Мельничик Ю. С.

Ухвала від 22.09.2016

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Регеша В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні