Ухвала
від 31.01.2017 по справі 813/5745/15
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у відкритті апеляційного провадження

31 січня 2017 року№ 876/8962/16

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Святецький В. В., перевіривши апеляційну скаргу Галицької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Львівській області на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2015 року у адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відподальністю "Львів-Агротех" до Державної податкової інспекції у Пустомитіському районі Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про скасування податкового повідомлення-рішення, –

встановив:

Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2015 року задоволено позов Товариства з обмеженою відподальністю "Львів-Агротех" до Державної податкової інспекції у Пустомитіському районі Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про скасування податкового повідомлення-рішення.

Не погодившись із вказаною постановою, Галицька об'єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Львівській області подала на неї апеляційну скаргу з клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Однак, у зв'язку з тим, що наведені в даному клопотанні причини пропуску строку на апеляційне оскарження є неповажними, ухвалою від 23.11.2016 року апеляційну скаргу залишено без руху та надано 30-ти денний строк з моменту отримання копії цієї ухвали, для подання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження з наведенням в ньому інших причин пропуску цього строку та долучення документу про сплату судового збору.

Відповідно до наявного у матеріалах справи повідомлення про вручення поштового відправлення, копію даної ухвали апелянт отримав 29.11.2017 року, однак у визначений строк її вимоги не виконав.

03.11.2017 року податковий орган подав до суду клопотання про продовження процесуального строку для усунення недоліків апеляційної скарги.

Ухвалою від 10.01.2017р. Львівський апеляційний адміністративний суд продовжив Галицькій об'єднаній державній податковій інспекції ГУ ДФС у Львівській області строк для усунення недоліків апеляційної скарги, зазначених в ухвалі Львівського апеляційного адміністративного суду від 23.11.2016р. у справі - до 25 січня 2017 року.

18 січня 2017 року Галицька ОДПІ подала до суду клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, мотивоване відсутністю бюджетних асигнувань ДПІ для сплати судового збору з листопада 2015 року по березень 2016 року.

Разом з тим, особою, що подає апеляційну скаргу не надано суду доказів відсутністю коштів для сплати судового збору в період з квітня 2016 року по грудень 2016 року.

Таким чином, суд прийшов до висновку про те, що клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження задоволенню не підлягає.

Відповідно до ч. 4 ст. 189 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Враховуючи те, що Галицька ОДПІ станом на момент постановлення даної ухвали не виконало вимоги ухвали від 23.11.2016 року про залишення апеляційної скарги без руху та не подало заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження із наведенням в ньому поважних причин пропуску цього строку, суддя-доповідач прийшов до висновку, що відповідно до ч. 4 ст. 189 КАС України у відкритті апеляційного провадження слід відмовити

Керуючись ст.ст. 160, 165, 189, 212, 254 КАС України, суддя -

ухвалив:

Клопотання Галицької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Львівській області про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови Львівського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2015 року у справі № 813/5745/15 залишити без задоволення.

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Галицької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Львівській області на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2015 року у адміністративній справі № 813/5745/15 за позовом Товариства з обмеженою відподальністю "Львів-Агротех" до Державної податкової інспекції у Пустомитіському районі Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про скасування податкового повідомлення-рішення.

Копію цієї ухвали направити усім особам, які беруть участь в справі, а особі, яка подавала апеляційну скаргу також додані до апеляційної скарги матеріали.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення.

На ухвалу протягом двадцяти днів з моменту набрання нею законної сили може бути подана касаційна скарга безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя                                                                                Святецький В. В.           

Дата ухвалення рішення31.01.2017
Оприлюднено03.02.2017
Номер документу64398090
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/5745/15

Ухвала від 31.01.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 23.11.2016

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Постанова від 16.11.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сасевич Олександр Михайлович

Ухвала від 09.10.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сасевич Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні