Ухвала
від 24.01.2017 по справі 820/5600/16
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2017 р.Справа № 820/5600/16 Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду у складі

Головуючого судді: Присяжнюк О.В.

Суддів: Русанової В.Б. , Курило Л.В.

за участю секретаря судового засідання - Дудки О.А.,

за участю: представників позивача - Румянцева І.Д., Ткачової В.С., Янковського С.А.,

представника відповідача - Сердюка І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського апеляційного адміністративного суду адміністративну справу за апеляційною скаргою Комунального підприємства охорони здоров'я "Центральна районна аптека № 82" на постанову Харківського окружного адміністративного суду від 18.11.2016р. по справі № 820/5600/16

за позовом Комунального підприємства охорони здоров'я "Центральна районна аптека № 82"

до Харківської обласної ради

про визнання незаконним та скасування рішення ,

ВСТАНОВИЛА:

Комунальне підприємство охорони здоров'я "Центральна районна аптека №82" звернулося до суду з адміністративним позовом, в якому просило: скасувати рішення Харківської обласної ради №284-VII від 08.09.2016 р.

Постановою Харківського окружного адміністративного суду 18.11.2016 р. в задоволенні адміністративного позову відмовлено.

Позивач, не погодившись з рішенням суду першої інстанції, подав апеляційну скаргу, в якій посилаючись на незаконність рішення суду першої інстанції, в зв'язку з ненаданням належної правової оцінки обставинам справи та невірним застосуванням норм процесуального права, що призвело до неправильного вирішення справи, просить суд апеляційної інстанції скасувати постанову Харківського окружного адміністративного суду 18.11.2016 р. та прийняти нову постанову, якою відмовити у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

В обґрунтування вимог апеляційної скарги, апелянт посилається на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, а саме: вимог Конституції України, Закону України Про місцеве самоврядування , Кодексу адміністративного судочинства України та на не відповідність висновків суду обставинам справи.

Головою комісії з припинення Комунального підприємства охорони здоров'я "Центральна районна аптека № 82" Юрченко О.Ю. подано заяву про відмову від адміністративного позову.

Представник Харківської обласної ради підтримав цю заяву та просив її задовольнити.

Представники Комунального підприємства охорони здоров'я "Центральна районна аптека №82" Румянцев І.Д., Ткачова В.С., Янковський С.А. заперечували проти задоволення цієї заяви, оскільки особисто вони підтримують позов у повному обсязі.

Відповідно до ст. 203 Кодексу адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції скасовується в апеляційному порядку і провадження у справі закривається з підстав, встановлених статтею 157 цього Кодексу.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Статтею 112 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд не приймає відмови від адміністративного позову, визнання адміністративного позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Із врахуванням вищевикладеного, колегія суддів відмовляє в задоволенні заяви голови комісії з припинення Комунального підприємства охорони здоров'я "Центральна районна аптека № 82" Юрченко О.Ю., оскільки представники позивача Румянцев І.Д., Ткачова В.С., Янковський С.А. заперечують проти закриття провадження у зазначеній справі та вважають, що порушуються їх права, у зв'язку з чим відсутні підстави для закриття провадження в цій справі.

Керуючись ст. ст. 112, 157, 203 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Відмовити в задоволенні заяви Голови комісії з припинення Комунального підприємства охорони здоров'я "Центральна районна аптека № 82" про відмову від адміністративного позову.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Присяжнюк О.В. Судді Русанова В.Б. Курило Л.В.

Повний текст ухвали виготовлений 30.01.2017 р.

Дата ухвалення рішення24.01.2017
Оприлюднено01.02.2017
Номер документу64398152
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —820/5600/16

Ухвала від 07.02.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 24.01.2017

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 08.12.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 08.12.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Постанова від 18.11.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Спірідонов М.О.

Ухвала від 01.11.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Спірідонов М.О.

Ухвала від 17.10.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Спірідонов М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні