Ухвала
від 26.01.2017 по справі 490/12010/16-к
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 490/12010/16-к н\п 1-кс/490/285/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 січня 2017 року слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Подзігун Г. В. за участю слідчого з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївської області ОСОБА_1, розглянувши клопотання слідчого про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження № 32016150000000079 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Центрального районного суду м. Миколаєва надійшло клопотання слідчого з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївської області ОСОБА_1, погоджене із прокурором відділу прокуратури Миколаївської області ОСОБА_2, в якому слідчий просив надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, в тому числі електронних, які перебувають у володінні оператора телекомунікацій мобільного зв'язку ПРАТ Київстар , 03113, м. Київ, вул. Дегтярівська, 53, та зобов'язати останнього надати слідчому з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_1, або за дорученням в порядку ст.40, ст.218 КПК України - оперативним підрозділам або іншому органу досудового розслідування до інформації по абонентським номерам НОМЕР_1, НОМЕР_2, в яких обов'язково зазначити: відомості про вихідні та вхідні дзвінки, відправлення та отримання текстових повідомлень з кожної сім-картки окремо, тип, дату, час, тривалість дзвінків, номери абонентів з'єднань, ІМЕІ їх мобільних терміналів; відомості про азимути ретрансляційних антен та адреси розташування базових станцій.

Копію зазначеної інформацію надати на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel.

В обґрунтування вимог клопотання слідчий зазначав, що тимчасовий доступ до вказаних відомостей має істотне значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення в рамках кримінального провадження № 32016150000000079, оскільки вилучення вищезазначеної інформації потрібно для встановлення особи, яка вчинила злочин, або особу, яка користувалась мобільним телефоном і може безпосередньо повідомити інформацію про особу злочинця.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання та кримінального провадження, слідчий суддя встановив наступне.

Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Миколаївській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016150000000079 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.205 КК України.

Встановлено, що 09.06.2016 Подільською районною в місті Києві державною адміністрацією на підставі модельного статуту зареєстровано ТОВ Трино (код ЄДРПОУ 40551149), яке знаходиться на обліку ДПI у Подiльському районi ГУ ДФС у м. Києвi, за податковою адресою: 04123, АДРЕСА_1.

05.09.2016 на підставі протоколу №05-09-16 проведення загальних зборів ТОВ Трино , корпоративні права було передано ОСОБА_3 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3). Відповідно до наказу №3 від 06.09.2016 ОСОБА_4 призначено на посаду директора ТОВ Трино .

Встановлено, що ОСОБА_3 був зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 та згідно довідки Мар'ївської сільської ради помер у лютому 2016 року.

Відповідно до АІС Податковий блок реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_3, який належить ОСОБА_3, закритий по смерті.

Підприємство ТОВ Трино з 01.08.2016 в ДПІ у Подільському районі зареєстровано платником податку на додану вартість.

В Єдиному реєстрі податкових накладних наявні відомості про отримання послуг з приймання, зберігання, відвантаження, контролю показників безпеки, оформлення складських документів на просо 4 класу якості в кількості 80 тон ТОВ Трино 17.10.2016 від ДП ОСОБА_5 № 76 Державного агентства резерву України (код ЄДРПОУ 20885124), а також про придбання

ТОВ ТРИНО 13.10.2016 проса в кількості 47,02 тони у ФГ „Багата Нива» (код ЄДРПОУ 35096152 на суму 171623 грн., у т.ч. ПДВ 28603,83 грн.

Крім того встановлено, що на ДП ОСОБА_5 база № 76 Державного агентства резерву України (код ЄДРПОУ 20885124) на картку ТОВ Трино було завезено 33 тони проса ФГ „ОСОБА_6Й.» (код 33467829)

Від керівників ФГ Багата Нива та ФГ ОСОБА_6Й. отримано пояснення, щодо взаємовідносин з ТОВ Трино , відповідно до яких встановлено, що представники ТОВ Трино через мережу інтернет надали оголошення про купівлю зернових. При подальших переговорах про можливість продажу зернових представники ТОВ Трино пропонували перевезти просо на Варварівський елеватор , а потім повідомили, що на Варварівський елеватор вже завезено значну кількість насіння соняшника, через це просо необхідно завозити на ДП "ОСОБА_5 база № 76".

Крім того керівник ФГ Багата Нива ОСОБА_7 та керівник ФГ ОСОБА_6Й. ОСОБА_6 в розмові повідомляли, що товарно-транспортні накладні ТОВ Трино на перевезення проса можна було отримати у працівників елеваторів.

В подальшому сільськогосподарську продукцію перевезено до невстановлених місць, а ТОВ Трино з постачальниками не розрахувався.

Окрім цього на сайтах мережі інтернет: tripoli.land/companies/trino, agroreserver.com.ua/ru/company/detail/7942-tov-trino/ зазначені контактні дані ТОВ Трино : тел. НОМЕР_4, НОМЕР_1, НОМЕР_4, НОМЕР_5, НОМЕР_2.

Допитані в якості свідків представники ФГ Шкурат , ФГ Багата нива , пояснили, що їм відомі, тільки, контактні номери телефонів ТОВ Трино зазначені на сайтах інтернет по яких здійснювалось спілкування.

В зв'язку з тим, що мобільні телефони які знаходились у невстановлених осіб які зареєстрували ТОВ Трино з метою прикриття незаконної діяльності, можуть на даний момент можуть знаходиться у їх володінні, інформація про дзвінки може бути визнана, як доказ вчинення кримінального правопорушення, розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що містять деталізацію вхідних і вихідних дзвінків та факт надходження текстових повідомлень на номери мобільного зв'язку ПРАТ Київстар , 03113, м. Київ, вул. Дегтярівська, 53: НОМЕР_1, НОМЕР_2, а також встановлення ІМЕЙ мобільного телефону (телефонів) які використовувались невстановленими особами з 05.09.2016 по час винесення ухвали.

Вказана інформація може перебувати в електронних документах оператора телекомунікацій мобільного зв'язку ПРАТ Київстар . Відповідно до ст.39 Закону України Про телекомунікації оператори телекомунікацій зберігають та надають інформацію про з'єднання свого абонента у порядку, встановленому законом.

Відповідно до положень п.7 ч. 1 ст. 162 КПК України інформація, яка знаходиться в операторів телекомунікацій про зв'язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, отримання послуг, їх тривалість, зміст, маршрутів передавання тощо, відноситься до охоронюваної законом таємниці та порядок доступу до неї регулюється положеннями ч.5 та 6 ст.163 КПК України.

Таким чином, відомості про деталізацію вхідних/вихідних дзвінків та факт відсилання/отримання текстових повідомлень з мобільного терміналу які містяться в електронних документах оператора телекомунікацій мобільного зв'язку ПРАТ Київстар , мають суттєве значення для кримінального провадження та можуть бути використані як доказ вчинення злочину. Вказані обставини дозволять встановити особу, яка вчинила злочин, або особу, яка користувалась мобільним телефоном і може безпосередньо повідомити інформацію про особу злочинця.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що вилучення інформації, про надання тимчасового доступу до якої просить слідчий, потрібно для встановлення особи, яка вчинила злочин, або особу, яка користувалась мобільним телефоном і може безпосередньо повідомити інформацію про особу злочинця. Вказана інформація є важливою для встановлення істини в указаному кримінальному провадженні, вона перебуває лише в оператора телекомунікацій, містить охоронювану законом таємницю, іншим способом отримати її не можливо.

Оскільки отримати зазначені вище відомості шляхом проведення інших слідчих (розшукових) дій не можливо, адже така інформація відноситься до охоронюваної законом таємниці, доступ до якої здійснюється виключно на підставі ухвали слідчого судді, суду, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, в тому числі електронних, які перебувають у володінні оператора телекомунікацій мобільного зв'язку ПРАТ Київстар , 03113, м. Київ, вул. Дегтярівська, 53, та зобов'язати останнього надати слідчому з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_1, або за дорученням в порядку ст.40, ст.218 КПК України - оперативним підрозділам або іншому органу досудового розслідування до інформації по абонентським номерам НОМЕР_1, НОМЕР_2, в яких обов'язково зазначити: відомості про вихідні та вхідні дзвінки, відправлення та отримання текстових повідомлень з кожної сім-картки окремо, тип, дату, час, тривалість дзвінків, номери абонентів з'єднань, ІМЕІ їх мобільних терміналів; відомості про азимути ретрансляційних антен та адреси розташування базових станцій.

Копію зазначеної інформацію надати на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel.

Строк дії ухвали - 30 (тридцять) діб.

Роз'яснити, що у разі відмови в наданні тимчасового доступу, слідчим суддею на підставі ст. 166КПК України може бути наданий дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ Г. В. ПОДЗІГУН

Дата ухвалення рішення26.01.2017
Оприлюднено01.02.2017
Номер документу64402005
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження № 32016150000000079 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 КК України

Судовий реєстр по справі —490/12010/16-к

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні