Ухвала
від 30.01.2017 по справі 802/217/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Вінниця

30 січня 2017 р. Справа № 802/217/17-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Дмитришена Руслана Миколаївна, розглянувши матеріали позовної заяви:

за позовом: ОСОБА_1

до: Головного управління юстиції у Вінницькій області

про: призупинення розгляду документів

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Головного управління юстиції у Вінницькій області про призупинення розгляду документів.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими матеріалами, вважаю, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до статті 6 КАС України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб'єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси.

Адміністративний позов подається до адміністративного суду у формі письмової позовної заяви, яка повинна відповідати загальним вимогам, що встановлені статтею 106 КАС України.

Норми статті 106 КАС України не містять виключень і поширюються на всі випадки звернення до суду з позовною заявою, у зв'язку з чим недотримання положень статті свідчить про невідповідність позовної заяви вимогам Закону.

Так, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 106 КАС України, у позовній заяві зазначаються ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є.

В пункті 8 частини 1 статті 3 КАС України визначено, що позивач - це особа, на захист прав, свобод та інтересів якої подано адміністративний позов до адміністративного суду, а також суб'єкт владних повноважень, на виконання повноважень якого подана позовна заява до адміністративного суду.

В силу положень КАС України сторонами в адміністративному процесі є особи, публічно-правовий спір між якими становить предмет розгляду та розв'язання в адміністративному судочинстві. Сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач. Позивач - це особа, на захист прав, свобод та інтересів або на виконання повноважень якої подана позовна заява до адміністративного суду.

Законодавець встановлює два види позивачів. До першого виду належать особи, на захист прав, свобод та інтересів яких розпочинається адміністративний процес.

Зі змісту позову з`ясовано, що позовні вимоги сформовані до Головного управління юстиції у Вінницькій області щодо призупинення розгляду документів про відстрочення керівника регіональної партійної організації СПУ у Вінницькій область ОСОБА_1 та призначення виконуючого обов'язки керівника ОСОБА_2 до моменту взяття до відома Міністерством юстиції рішень ХХІ з'їзду СПУ про обрання нових керівників та реєстрації їх в ЄДР, а також розгляду Генеральною прокуратурою України повідомлення керівництва СПУ про скоєння злочинів гр. ОСОБА_3

Як вбачається із прохальної частини позовної заяви, позивач звертається за захистом своїх прав, свобод та інтересів саме як керівник регіональної партійної організації СПУ у Вінницькій область. Однак, жодних підтверджуючись документів суду не надано.

Відповідно до ст. 58 КАС України, повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють. Засвідчені підписом судді копії цих документів приєднуються до справи.

Натомість, як убачається з адміністративного позову ОСОБА_1 звертається до суду як фізична особа.

Крім того, положеннями ч.2 ст.106 КАС України визначено, що на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Позивачем до позовної заяви не надаються будь-які докази в підтвердження обставин, якими він обґрунтовує позовні вимоги (копії звернення до Генерального прокурора України, звернення ОСОБА_3 до відповідача про відсторонення керівника регіональної партійної організації СПУ у Вінницькій область ОСОБА_1, внесення неправдивих відомостей в ЄДР, відмови або не розгляду Головним управлінням юстиції у Вінницькій області звернень ОСОБА_1 як керівника партійного осередку). Також, позивачем не наводяться й причини неможливості самостійного надання таких доказів.

Відповідно до ст.71 КАС України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Суд сприяє вказаному обов'язку сторони лише якщо сторона не може самостійно надати докази з зазначенням причин неможливості їх надання, що співвідноситься зі ст.106 КАС України щодо вимог до позовної заяви.

За правилами визначеними частиною 1 статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За вказаних обставин, приходжу до висновку, що позовну заяву необхідно залишити без руху, надавши ОСОБА_1 строк для усунення недоліків шляхом приведення позовної заяви у відповідність до вимог, встановлених статтею 106 КАС України.

Виявлені недоліки мають бути усунені шляхом надання:

доказів щодо підтвердження повноважень позивача як керівника регіональної партійної організації СПУ у Вінницькій область;

всіх документів на підтвердження обгрунтування позовних вимог, а в разі неможливості надання таких документів зазначити причину.

Крім того, в поданих до суду матеріалах відсутні документи, що посвідчують особу підписанта позовної заяви, відтак слід надати копію паспорта позивача.

Керуючись статтею 108 КАС України, -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління юстиції у Вінницькій області про призупинення розгляду документів залишити без руху.

2. Надати позивачу десятиденний строк з моменту отримання копії даної ухвали для усунення недоліків, зазначених у її мотивувальній частині.

3. Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя /підпис/. Дмитришена Руслана Миколаївна

Копія вірна.

Суддя:

Секретар:

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.01.2017
Оприлюднено06.02.2017
Номер документу64431911
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/217/17-а

Ухвала від 20.03.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 20.03.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 02.03.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 15.02.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 30.01.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні