Ухвала
від 02.03.2017 по справі 802/217/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження по справі

м. Вінниця

02 березня 2017 р. Справа № 802/217/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дмитришеної Руслани Миколаївни, розглянувши без участі сторін в порядку письмового провадження матеріали адміністративної справи за позовом: ОСОБА_1 до: Головного управління юстиції у Вінницькій області про: призупинення розгляду документів

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Головного управління юстиції у Вінницькій області про призупинення розгляду документів .

Ухвалою суду від 15.02.2017 року відкрито провадження у справі, розгляд справи призначено на 02.03.2017 року.

В судове засідання, яке призначено на 02.03.2017 року сторони не з'явились.

Натомість до суду від позивача надійшла заява про витребування додаткових доказів та зупинення до їх отримання. Клопотання розглянути без її участі.

Від відповідача надійшло клопотання про розгляд справи без їх участі, з приводу позовних вимог покладається на розсуд суду.

Враховуючи, що сторони в судове засідання не з'явились, в силу положень ч. 1 ст. 41 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про витребування доказів та зупинення провадження у справі, виходячи з наступного.

Відповідно до положень статті 69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

В силу частини 3 статті 71 КАС України, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази.

Згідно пункту 1 частини 2 статті 110 цього ж Кодексу, з метою всебічного та об'єктивного розгляду справи суд може прийняти рішення про витребування документів та інших матеріалів.

Як убачається з мотивів адміністративного позову, позивач просить призупинити розгляд документів Головним управлінням юстиції у Вінницькій області про відсторонення керівника регіональної партійної організації СПУ у Вінницькій області ОСОБА_1 та призначення виконуючого обов'язки керівника ОСОБА_2. до моменту взяття до відома Міністерством юстиції України рішень ХХІ з"їзду СПУ про обрання нових керівників та реєстрації їх в ЄДР, а також розгляду генеральною прокуратурою України повідомлення керівництва СПУ про скоєння злочинів громадянином Устенко П.І.

За наведених вище обставин, суд приходить до висновку, що клопотання позивача слід задовольнити та витребувати у відповідача реєстраційну справу Вінницької обласної організації соціалістичної партії України (код ЄДРПОУ 21726095).

Враховуючи те, що надходження вказаних доказів, які суд вважає за необхідне витребувати у відповідача, може зайняти певний період часу, що призведе до порушення строку розгляду адміністративної справи, визначеного ст.122 КАС України та право суду на зупинення провадження у справі, що передбачене п.4 ч. 2 ст. 156 КАС України

Керуючись принципом офіційності з'ясування всіх обставин у справі, застосувавши активну роль суду, враховуючи, що витребування документів та їх надходження до суду займе певний період часу, провадження у справі в силу п.4 ч. 2 ст. 156 КАС України слід зупинити до надходження витребуваних документів.

Керуючись ст.ст. 156, 165, 186, 254 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Витребувати у Головного управління юстиції у Вінницькій області реєстраційну справу Вінницької обласної організації соціалістичної партії України (код ЄДРПОУ 21726095) та зобов'язати подати до суду у строк до 17.03.2017 року.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління юстиції у Вінницькій області про призупинення розгляду документів зупинити до 20.03.2017 року.

Наступне судове засідання призначити на 20.03.2017 року об 11:45 год. в залі судового засідання №4 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Копію ухвали суду направити сторонам.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя./підпис/. Дмитришена Руслана Миколаївна

Копія вірна.

Суддя:

Секретар:

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.03.2017
Оприлюднено09.03.2017
Номер документу65078968
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/217/17-а

Ухвала від 20.03.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 20.03.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 02.03.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 15.02.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 30.01.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні