Ухвала
від 01.02.2017 по справі 910/1798/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

01.02.2017Справа № 910/1798/16

За позовом Громадянина Ірландії ОСОБА_1

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Вуврантес"

2) Корпорації АЗЮР ГРУП ХОЛДІНГ С.А. (AZURE GROUP HOLDING S.A.)

третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні

відповідачів Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб -

підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного

управління юстиції у місті Києві

про визнання недійсними договору, рішень та змін до установчих документів

Суддя Усатенко І.В.

Представники учасників сторін:

від позивача ОСОБА_2 (за дов.)

від відповідача 1 не з'явились

від відповідача 2 не з'явились

від третьої особи не з'явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вуврантес"; Корпорації АЗЮР ГРУП ХОЛДІНГ С.А. (AZURE GROUP HOLDING S.A.) про визнання недійсними рішення загальних зборів, визнання недійсним договору купівлі - продажу частки у статутному капіталі.

Ухвалою суду від 30.03.2016 порушено провадження у справі, призначено до розгляду на 19.09.2016, залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та зупинено провадження у справі.

Ухвалою суду від 01.04.2016 виправлено описку в у хвалі суду від 30.03.2016.

Ухвалою суду від 19.09.2016 поновлено провадження у справі.

Ухвалою суду від 19.09.2016 розгляд справи відкладено на 01.02.2017 та зупинено провадження у справі.

Ухвалою суду від 01.02.2017 поновлено провадження у справі.

Відповідач 1 та третя особа в судове засідання не з'явились, явку уповноважених представників не забезпечили, про день та час судового засідання повідомлялись належним чином, про причини неявки суд не повідомили, вимог ухвали суду від 19.09.2016 про відкладення розгляду справи не виконали.

Відповідач 2 в судове засідання не з'явився, явку уповноваженого представника не забезпечили, повідомлявся шляхом направлення копії нотаріально посвідченого перекладу позовної заяви та ухвали господарського суду міста Києва про відкладення розгляду справи № 910/1798/16 від 19.09.2016 з судовим дорученням на англійській мові через Міністерство юстиції України для їх направлення через дипломатичні канали компетентному органу Республіки Маршаллові острови та вручення Корпорації АЗЮР ГРУП ХОЛДІНГ С.А. (AZURE GROUP HOLDING S.A.) (Траст Компані Комплекс, Ежелтейк Айленд, Мажуро, Маршаллові Острови, МН 96960). Станом на день розгляду справи (19.09.2016) відомостей щодо виконання судового доручення, на адресу суду не надходило.

Представником позивача в судовому засіданні заявлено клопотання про відкладення розгляду справи.

Клопотання судом задоволено.

Враховуючи, що Відповідач - 2 Корпорація АЗЮР ГРУП ХОЛДІНГ С.А. (AZURE GROUP HOLDING S.A.) знаходиться у Республіці Маршалові острови та є нерезидентом, який не має свого представництва на території України.

Відповідно до ст. 4-2 Господарського процесуального кодексу України, правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом

Згідно з ч. 3 ст. 4-3 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства.

Відповідно до ст. 125 Господарського процесуального кодексу України, у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України. Судове доручення надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Порядок передачі судових та позасудових документів регулюється Конвенцією про вручення за кордоном судових або позасудових документів у цивільних або комерційних справах (Гаага, 15.11.1965).

Відповідно до Закону України "Про приєднання України до Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах" від 19 жовтня 2000 року Верховна Рада України постановила приєднатися від імені України до Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, укладеної 15 листопада 1965 року в м. Гаага.

Республіка Маршалові острови до Конвенції від 15.11.1965 не приєднувалась, двосторонні договори з Україною не підписувала.

Таким чином на підставі ст. 125 ГПК України, Відповідач - 2 має бути повідомлений про дату, час та місце судового засідання, а також йому має бути надіслано копію позовної заяви разом з додатками з перекладом зазначених документів через Міністерство юстиції України, яке має надіслати доручення Міністерству закордонних справ України для їх передачі дипломатичними каналами.

Відповідно до частини 1 ст. 79 ГПК України, господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Крім того, суд вважає за необхідне в порядку ст. 65 Господарського процесуального кодексу України, витребувати у Міністерства юстиції України письмові пояснення щодо виконання судового доручення, надісланого на адресу міністерства супровідним листом від 15.12.2016.

Також, суд зобов'язує відповідачів на підтвердження їх статусу юридичної особи і повного найменування подати суду оригінал і належну копію статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію, довідку з органів статистики про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, довідку з обслуговуючого банку про наявність відкритих рахунків та їх реквізити. Зобов'язує позивача надати суду належним чином (нотаріально) засвідчені переклади: на англійську мову копії ухвали Господарського суду міста Києва від 01.02.2017 про відкладення розгляду справи № 910/1798/16 у чотирьох примірниках в термін до 17.02.2017. Зобов'язати відповідачів надати суду: відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України, з поясненнями по суті заявлених вимог та докази якими вони обґрунтовуються, докази його надіслання позивачу. Зобов'язує сторін надати суду довідки з обслуговуючих банків про наявність відкритих рахунків та їх реквізити; довідки про юридичну адресу; визначитися про необхідність участі у розгляді справи посадових осіб та інших працівників підприємств, установ та організацій, державних органів для дачі ними пояснень з питань, пов'язаних з вирішенням цього спору, про що повідомити суд письмово із зазначенням конкретних осіб та організацій; пояснення по справі надавати у письмовому вигляді. Зобов'язує третю особу надати письмові пояснення щодо позовних вимог ОСОБА_1

Крім того, суд в порядку ст. 65 Господарського процесуального кодексу України вишрубовує від Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю "Вуврантес" (01001, м. Київ, вулиця Софіївська, будинок 6, Ідентифікаційний код юридичної особи 36469132).

За таких обставин, для належного повідомлення про розгляд справи відповідача 2, господарський суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 61, 64, 65, 77, 79, 86, 125 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. В порядку ст. 65 Господарського процесуального кодексу України, витребувати у Міністерства юстиції України письмові пояснення щодо виконання судового доручення, надісланого на адресу міністерства супровідним листом від 15.12.2016.

2. В порядку ст. 65 Господарського процесуального кодексу України вишрубовує від Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю "Вуврантес" (01001, м. Київ, вулиця Софіївська, будинок 6, Ідентифікаційний код юридичної особи 36469132).

3. Розгляд справи відкласти на 08.06.17 о 15:00 год.

4. Викликати для участі у засіданні, яке відбудеться за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-Б, зал судових засідань № 19, представників учасників процесу.

5. Зобов'язати відповідачів на підтвердження їх статусу юридичної особи і повного найменування подати суду оригінал і належну копію статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію, довідку з органів статистики про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, довідку з обслуговуючого банку про наявність відкритих рахунків та їх реквізити.

6. Зобовязати позивача надати суду : належним чином (нотаріально) засвідчені переклади: на англійську мову копії ухвали Господарського суду міста Києва від 01.02.2017 про відкладення розгляду справи № 910/1798/16 у чотирьох примірниках в термін до 17.02.2017 з судовим дорученням.

7. Зобовязати відповідачів надати суду:

- відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України, з поясненнями по суті заявлених вимог та докази якими вони обґрунтовуються, докази його надіслання позивачу.

8. Зобов'язати сторін надати суду: довідки з обслуговуючих банків про наявність відкритих рахунків та їх реквізити; довідки про юридичну адресу; визначитися про необхідність участі у розгляді справи посадових осіб та інших працівників підприємств, установ та організацій, державних органів для дачі ними пояснень з питань, пов'язаних з вирішенням цього спору, про що повідомити суд письмово із зазначенням конкретних осіб та організацій; пояснення по справі надавати у письмовому вигляді.

9. Зобов'язати третю особу надати письмові пояснення щодо позовних вимог ОСОБА_1

10. Направити копію нотаріально посвідченого перекладу ухвали Господарського суду міста Києва про відкладення розгляду справи № 910/1798/16 від 01.02.2017 з судовим дорученням на англійській мові - Міністерству юстиції України для їх направлення через дипломатичні канали компетентному органу Республіки Маршаллові острови та вручення Корпорації АЗЮР ГРУП ХОЛДІНГ С.А. (AZURE GROUP HOLDING S.A.) (Траст Компані Комплекс, Ежелтейк Айленд, Мажуро, Маршаллові Острови, МН 96960).

11. Копії письмових доказів, які подаються до суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 "Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації", затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003.

12. Звернути увагу сторін, що відповідно до статті 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, що перешкоджають його наданню; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація; 4) обставини, які може підтвердити цей доказ. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази. Господарський суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

13. Зобов'язати учасників процесу направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами статті 28 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

14. Звернути увагу сторін, що відповідно до ст. 80 Господарського процесуального кодексу України, сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії розгляду спору.

15. Роз'яснити сторонам, що за ненадання у встановлений строк витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної особи стягується штраф (пункт 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України).

16. Провадження у справі зупинити до 08.06.2017.

Суддя І.В.Усатенко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.02.2017
Оприлюднено08.02.2017
Номер документу64560976
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/1798/16

Постанова від 06.09.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 15.08.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 01.03.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 22.03.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 20.02.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 11.12.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Рішення від 09.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 09.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 18.09.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

Ухвала від 18.09.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні