Постанова
від 26.01.2017 по справі 921/637/16-г/3
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"26" січня 2017 р.Справа № 921/637/16-г/3

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Боровець Я.Я.

розглянув у підсумковому судовому засіданні матеріали справи

за заявою кредитора ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області, вул. Білецька, 1, м.Тернопіль

до боржника ОСОБА_2 підприємства "Постачальник", вул. Березова, буд. 28, офіс 2, м.Тернопіль

про банкрутство

За участю представників сторін від:

кредитора: ОСОБА_3 - представник (довіреність № 5526/7/10-16/167 від 25.02.2016р.);

боржника: не з'явився;

розпорядник майна: ОСОБА_4 - арбітражний керуючий (свідоцтво №1310 від 17.07.2013р.).

Запис розгляду судової справи здійснюється за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу "Документообіг господарського суду" та спеціалізованої програми фіксування відеоконференцій "TrueConf".

Для робочого оригіналу звукозапису надано диск CD-R, серійний номер N129SH21D8221143A2.

Для робочого оригіналу фіксування відеоконференції надано диск DVD-R, серійний номер 5255 510-REB 24401.

Учасникам судового процесу оголошено склад суду та роз'яснено їх процесуальні права та обов'язки згідно ст.ст. 20, 22, 81-1 Господарського процесуального кодексу України.

Суть спору:

ОСОБА_1 об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Тернопільській області звернулася до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_2 підприємства "Постачальник".

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 01 листопада 2016 року порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_2 підприємства "Постачальник", призначено розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого ОСОБА_4 ( свідоцтво арбітражного керуючого №1310 від 17.07.2013р.) та призначено попереднє засідання на 22.12.2016р., яке відкладалося на 10.01.2017р. з підстав, викладених у відповідній ухвалі суду.

З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які бажають взяти участь у санації боржника відповідно до ч. 10 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", 17.10.2016р. здійснено офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Протягом встановленого абзацом 1 частиною 1 статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" тридцятиденного строку з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство 29 листопада 2016 року ОСОБА_1 об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Тернопільській області звернулася до господарського суду Тернопільської області із заявою про визнання додаткових грошових вимог відносно боржника ОСОБА_2 підприємства "Постачальник" в сумі 445 706,04 грн., розгляд якої призначено на 22.12.2016р., про що свідчить ухвала суду від 29.11.2016р.

Ухвалою суду від 22.12.2016р. визнано додаткові грошові вимоги ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області відносно боржника ОСОБА_2 підприємства "Постачальник" в сумі 445 706,04 грн. та включено їх в Реєстр вимог кредиторів. Черговість задоволення грошових вимог кредитора: - в сумі 445 706,04 грн. - шоста; - в сумі 2756,00 грн. /витрати по сплаті судового збору/ - перша.

Ухвалою від 10.01.2017р. затверджено реєстр вимог кредиторів ПП "Постачальник" та призначено підсумкове засідання суду на 26.01.2017р.

Розпорядник майна в судовому засіданні підтримав клопотання про визнання боржника ПП "Постачальник" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором у даній справі арбітражного керуючого ОСОБА_4 (вх.№ 4257 від 23.01.2017 р.). Також подав звіт про проведену роботу розпорядника майна (вх.№ 4255 від 23.01.2017 р.).

Боржник в судові засідання не з"явився, витребуваних документів суду не надав, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся відповідно до вимог статей 64, 87 ГПК України. Рекомендовані повідомлення про вручення поштового відправлення, а саме ухвал суду направлені боржнику за адресою: вул.Березова, 28, офіс. 2, м. Тернопіль, які містяться в матеріалах справи. Вказана адреса відповідає, також, адресі зазначеній у відомостях про місцезнаходження боржника у ОСОБА_3 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, сформований станом на 22.09.16р.

Також, судом повідомлено про дату, час та місце розгляду справи і засновника (директора) ПП "Постачальник" ОСОБА_5 (вул. Харківська, 18, с. Луб'янка, Бородянський район, Київська область) та засновника ПП "Постачальник" Ройтбурд Мар'яну Миколаївну (АДРЕСА_1) рекомендовані повідомлення про вручення поштового відправлення містяться в матеріалах справи.

Відповідно до підпункту 3.9.1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 р. № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце її розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог ч. 1 ст. 64 та ст. 87 ГПК України.

За змістом цієї норми, зокрема, в разі якщо ухвалу у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

В судовому засіданні представник кредитора підтримав клопотання розпорядника майна про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого ОСОБА_4

Суд, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, встановив наступне:

Частиною 8 статті 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення щодо звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

Ухвалою від 10.01.2017р. затверджено реєстр вимог кредиторів ПП "Постачальник".

23 січня 2017 року відбулося проведення засідання комітету кредиторів ПП "Постачальник", на якому вирішено обрати комітет кредиторів ПП "Постачальник" у складі 1-го кредитора: ОСОБА_1 об'єднана державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області (протокол). На засіданні комітету кредиторів ПП "Постачальник" вирішено звернутись до господарського суду Тернопільської області із клопотанням про визнання ПП "Постачальник" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого ОСОБА_4 та затвердження ліквідатору основної винагороди у розмірі двох мінімальних заробітних плат, передбачених чинним законодавством України (протокол загальних зборів кредиторів від 23.01.2017 р.).

Згідно з частин 1, 2, 3 статті 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі. До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. У підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону; ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство; ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

Як вбачається із звіту розпорядника майна про проведену роботу, останнім здійснено ряд запитів для виявлення відомостей щодо майна боржника та отримано відповіді, а саме: від Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області про те, що за боржником сільськогосподарська техніка на праві власності, оренді чи користуванні не зареєстрована (відповідь №06-07/1042 від 30.11.2016 року); від Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області про те, що згідно Єдиного реєстру жодних дозвільних документів на виконання підготовчих та будівельних робіт від ПП "Постачальник" не надходило (відповідь № 40-1019-1.6/2902-16 від 21.11.2016р.); від Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Черкаській області про те, що згідно Єдиного реєстру дозвільних документів на виконання підготовчих та будівельних робіт відомостей щодо зареєстрованих або виданих документів на виконання підготовчих та будівельних робіт від ПП "Постачальник" відсутні (відповідь №1023-3-1.12/1027 від 16.11.2016р.); від Товариства з обмеженою відповідальністю "Міське бюро технічної інвентаризації" про те, що за ПП "Постачальник" нерухомого майна в місті Тернополі не зареєстровано (відповідь №706/07-2 від 23.11.2016 року); від Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, про те, що земельних ділянок на території Черкаської області за боржником не зареєстровано (відповідь №33-23-0.41-16023/2-16 від 23.11.2016 року); від Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, про те, що земельних ділянок за боржником не зареєстровано (відповідь №29-19-0.62-16845/2-16 від 17.11.2016 року); від ОСОБА_1 обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про те, що за ПП "Постачальник" заборгованості по коштах Фонду немає (відповідь № 08-02-245 від 16.11.2016р.); від ОСОБА_1 об"єднаного управління Пенсійного Фонду України Тернопільської області про те, що ПП "Постачальник" немає заборгованості по страхових внесках на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування (відповідь №14656/11 від 15.11.2016р.); від Регіонального сервісного центру в Черкаській області про те, що за боржником транспортні засоби на території Черкаської області не реєструвалися та не перереєстровувалися (відповідь № 31/23/1-1858 від 15.11.2016р.); від ОСОБА_1 об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області проте, що ПП "Постачальник" має відкриті банківські рахунки в банківських установах: ПАТ "КРЕДІ ОСОБА_6"; Черк. ГРУ ПАТ КБ "Приватбанк" м. Черкаси; Ф Черкаське ОУ АТ "Ощадбанк", м. Черкаси та ПУАТ "ФІДОБАНК" (відповідь №38494/7/1918/0801 від 16.11.2016р.).

Також, згідно Інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб"єкта боржника відомості стосовно права власності, інших речових прав, іпотеки, обтяження за ПП "Постачальник" відсутні.

Розпорядником майна повідомлено також, що останнім направлені керівнику та засновникам ПП "Постачальник" листи щодо необхідності забезпечення збереження майна товариства, персональну відповідальність за збереження його цілісності, надання інформації про господарську діяльність боржника, іншої інформації, що необхідна для проведення аналізу та виявлення резервів виробництва, а також повідомлення про проведення зборів кредиторів, які залишені без реагування та задоволення, повернуто на адресу арбітражного керуючого із відміткою "за зазначеною адресою не знаходиться" та "за закінченням терміну зберігання".

Також розпорядником майна зазначено, що за час проведення процедури розпорядження майном ПП "Постачальник" пропозицій від санаторів, інвесторів, засновників, директора підприємства та інших бажаючих осіб, стосовно поліпшення фінансового становища підприємства не надходило. Відтак просить суд визнати ПП "Постачальник" банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Відповідно до реєстру вимог кредиторів загальна кредиторська заборгованість ПП "Постачальник" становить 1 243 441,98 грн., активи у боржника відсутні.

Оскільки фінансовий стан ПП "Постачальник" характеризується ознаками неплатоспроможності, задоволення вимог кредиторів можливе через застосування судової процедури ліквідації боржника.

З врахуванням матеріалів справи, зокрема, звіту розпорядника майна про проведену роботу, рішення комітету кредиторів ПП "Постачальник", відсутності пропозицій щодо санації або укладення мирової угоди у справі, господарський суд приходить до висновку про необхідність визнання ПП "Постачальник" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до частини 1 статті 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

Стаття 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зазначає, що з дня прийняття судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Згідно з частини 1 статті 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до статті 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи той факт, що комітет кредиторів запропонував призначити ліквідатором ПП "Постачальник" арбітражного керуючого ОСОБА_4, яка надала згоду на призначення, суд дійшов висновку про призначення арбітражного керуючого ОСОБА_4 (свідоцтво арбітражного керуючого №1310 від 17.07.2013р.) ліквідатором у справі № 921/637/16-г/3.

Згідно частин 1, 6 статті 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

На підставі наведеного та керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном ОСОБА_2 підприємства "Постачальник" (вул. Березова, буд. 28, офіс, 2, м. Тернопіль, ідентифікаційний код 31489767) та повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого ОСОБА_4, свідоцтво №1310 від 17.07.2013р., вул. Швабська 67а, пов.4, каб. 2, м. Ужгород, Закарпатська область (місце реєстрації: АДРЕСА_2, ідентифікаційний код НОМЕР_1).

2. Приватне підприємство "Постачальник" (вул. Березова, буд. 28, офіс, 2, м. Тернопіль, ідентифікаційний код 31489767) визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців.

3. Призначити ліквідатором у справі №921/637/16-г/3 арбітражного керуючого ОСОБА_4 свідоцтво №1310 від 17.07.2013р., вул. Швабська 67а, пов.4, каб. 2, м. Ужгород, Закарпатська область (місце реєстрації: АДРЕСА_2, ідентифікаційний код НОМЕР_1).

4. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання ОСОБА_2 підприємства "Постачальник" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання ОСОБА_2 підприємства "Постачальник" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених розділом ІІІ Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

5. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет оголошення (повідомлення) про визнання ОСОБА_2 підприємства "Постачальник" (вул. Березова, буд. 28, офіс, 2, м. Тернопіль, ідентифікаційний код 31489767) банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

6. Зобов"язати ліквідатора банкрута провести ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

7. Копію постанови надіслати рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення:

- Арбітражному керуючому ОСОБА_4 (вул. Швабська 67а, пов.4, каб. 2, м. Ужгород, Закарпатська область);

- ОСОБА_1 об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області (вул. Білецька, 1, м. Тернопіль);

- ОСОБА_2 підприємству "Постачальник" (вул. Березова, буд. 28, офіс 2, м. Тернопіль);

- засновнику (директору) ПП "Постачальник" ОСОБА_5 (вул. Харківська, 18, с. Луб'янка, Бородянський район, Київська область);

- засновнику ПП "Постачальник" Ройтбурд Мар'яні Миколаївні (АДРЕСА_1);

- Відділу з питань державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців управління державної реєстрації ТМР ( б-р Т.Шевченка,1, м.Тернопіль);

- Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Тернопільській області (вул. Грушевського, 8, м.Тернопіль).

Повний текст постанови виготовлено та підписано "06" лютого 2017 року.

Суддя Я.Я. Боровець

Дата ухвалення рішення26.01.2017
Оприлюднено10.02.2017
Номер документу64561374
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/637/16-г/3

Судовий наказ від 20.09.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 20.09.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 09.07.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 09.07.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Боровець Я.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні