Ухвала
від 16.06.2016 по справі 626/1063/16-к
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/1063/16-к

Провадження № 1-кс/626/146/2016

УХВАЛА

16 червня 2016 року

Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю слідчого СВ Красноградського відділу поліції ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 , секретаря ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Красноградського відділу поліції ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Красноградського відділу поліції ГУНП в Харківській області лейтенант поліції ОСОБА_2 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12016220350000425 від 09.06.2016 за ознаками ч.2 ст.292 КК України, яке погоджено начальником Красноградського відділу Первомайської місцевої прокуратури ОСОБА_4 .

На обґрунтування клопотання слідчий СВ Красноградського ВП зазначив, що Головним відділом БКОЗ Управління СБ України в Харківській області отримані дані щодо протиправної діяльності невстановлених осіб з незаконного втручання в роботу газоконденсатного трубопроводу "Селещина-Шебелінка", що знаходиться на балансі Управління з переробки газу та газового конденсату ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України", з метою викрадення газового конденсату, видобутого державною компанією на території Харківської та Полтавської областей. На території Харківської області невстановленими особами здійснюються приховані "врізки" в державний конденсатопровід з метою викрадення вуглеводневої сировини з метою подальшого збуту.

08 червня 2016 року близько 22-ї години співробітниками УСБУ в Харківській області спільно з працівниками ТОВ "Альфа Щит" поруч з с. Тишенківка Красноградського району Харківської області виявлено місце незаконно діючої "врізки" в конденсатопровід, біля задвижки №20, з якої здійснювалось "відібрання" газового конденсату. Неподалік знаходився автомобіль марки Jeep Cherokee XJ державний номерний знак відсутній, в якому була встановлена ємність об`ємом 1000 л. В автомобілі перебували чотири невстановлені особи, які приєднали ємність у діючу "врізку" для здійснення відбору вуглеводної сировини.

Після того як невстановлені особи помітили співробітників УСБУ в Харківській області та ТОВ "Альфа Щит", вони зникли та залишили на місці автомобіль Jeep Cherokee XJ з ємністю наповненою газовим конденсатом, відібраного з газоконденсатного трубопроводу "Селещина-Щебелінка".

Підставою для обшуку є те, що під час досудового розслідування буди допитані свідки, які пояснили, що їм стало відомо з розмови з ОСОБА_5 про те, що він незаконно отримує газовий конденсат з трубопроводу, після чого продає його своїм знайомим, зокрема ОСОБА_6 , який є власником СТО на АДРЕСА_1 .

Слідчим встановлено, що ОСОБА_6 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомості домоволодіння розташоване за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_7 на праві приватної власності, згідно свідоцтва про право власності НОМЕР_1 , 28.01.2009 виконкому Красноградської міської ради.

Заслухавши слідчого, який підтримав внесене клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Суд вважає, що для повного та всебічного розслідування кримінальної провадження, з метою своєчасного відшуканння та вилучення доказів вчинення злочину, підтвердження чи спростування того факту, що ОСОБА_6 може бути причетним до незаконного видобутку та переробки газового конденсату і перебуває в злочинній змові з ОСОБА_8 , який можливо займається незаконним видобутком, переробкою та продажем газового конденсату, необхідно провести обшук в домоволодінні, де проживає ОСОБА_6 та яке належить ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме в його житлі, будь-якому приміщенні незалежно від його правового статусу та призначення, що пристосоване для тимчасового чи постійного проживання в ньому фізичних осіб та складових частинах до нього та в інших його володіннях транспортних засобах, земельній ділянці, гаражі, інших будівлях та приміщеннях побутового, службового, господарського, виробничого призначення.

Фіксування процесу технічними засобами відповідно до положень статті 107 КПК України не здійснювалось.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Красноградського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 про надання дозволу на обшук - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в домоволодінні, де проживає ОСОБА_6 , що належить його матері ОСОБА_7 , а саме в його житлі, будь-якому приміщенні, незалежно від його правового статусу та призначення, що пристосоване для тимчасового чи постійного проживання в ньому фізичних осіб та складових частинах до нього та в інших його володіннях - транспортних засобах, земельній ділянці, гаражі, інших будівлях та приміщеннях побутового, службового, господарського, виробничого призначення за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшуканння та вилучення приладдя, пристосованого для відбору газового конденсату (шланги, крани, тари для його зберігання, транспортні засоби),обладнання для його переробки, документів які можуть підтверджувати факт здійснення незаконного видобутку, придбання та переробки газового конденсату, сам газовий конденсат.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарження не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Красноградського районного суду ОСОБА_1

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення16.06.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу64610488
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —626/1063/16-к

Ухвала від 01.03.2017

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 01.03.2017

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 16.06.2016

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 16.06.2016

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 17.01.2017

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 13.01.2017

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні