Постанова
від 11.08.2011 по справі 2а-6220/10/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-6220/10/2570

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 серпня 2011 р. м. Чернігів

Чернігівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Клопот С.Л.,

при секретарі Герасенко А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в порядку ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, в приміщенні суду справу за адміністративним позовом першого заступника прокурора міста Чернігова в інтересах Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до приватного підприємства "Гранд-Авто-Інвест" про стягнення фінансових санкцій,-

В С Т А Н О В И В:

Перший заступник прокурора міста Чернігова звернувся до суду в інтересах Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області з адміністративним позовом до приватного підприємства "Гранд-Авто-Інвест" (далі - ПП "Гранд-Авто-Інвест") про стягнення фінансових санкцій. Свої вимоги обґрунтовує тим, що в ході проведення перевірки транспортного засобу марки ВАЗ 21093, номерний знак НОМЕР_1 виявлено порушення Закону України Про автомобільний транспорт , а саме: експлуатація легкового автомобіля, облаштованого як «таксі» без ліцензійної картки. За результатами перевірки складено акт № 160733 від 06.05.2010 р., на підставі якого постановою начальника Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області від 09.06.2010 р. № 101246 за порушення законодавства про автомобільний транспорт до ПП «Гранд-Авто-Інвест» застосовано фінансову санкцію в сумі 1 700,00 грн., яку відповідач в добровільному порядку не сплатив.

Сторони в судове засідання не з'явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином, від представника прокуратури та представника позивача надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності. Представник відповідача причини неявки суду не повідомив.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 6 Закону України Про автомобільний транспорт (далі - Закон) державний контроль на автомобільному транспорті здійснюється посадовими особами органу державного контролю шляхом проведення планових, позапланових та рейдових перевірок.

Відповідно до ст. 34 Закону автомобільний перевізник повинен забезпечувати водіїв відповідною документацією на перевезення пасажирів.

На підставі завдання на перевірку № 077769 від 05.05.2010 року, виданого начальником Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області державним інспекторам Лещенко І.І. та Шираю Г.І. для проведення рейдової перевірки транспортних засобів перевізників щодо додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт, вказаними державними інспекторами проведено перевірку транспортного засобу марки ВАЗ 21093, номерний знак НОМЕР_1, в ході якої виявлено порушення Закону України «Про автомобільний транспорт» , а саме: експлуатація легкового автомобіля, облаштованого як «таксі» без ліцензійної картки, за результатами якої складено акт проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом № 160733 від 06.05.2010 р.

За правилами ст. 39 Закону передбачені документи, на підставі яких виконують пасажирські перевезення. Документами для нерегулярних пасажирських перевезень є: для автомобільного перевізника -ліцензія, документ, що засвідчує використання автобусу на законних підставах, інші документи, передбачені законодавством України; для водія -посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційні документи на транспортний засіб, ліцензійна картка, дорожній лист, договір із замовником транспортних послуг, документ, що посвідчує оплату транспортних послуг, інші документи, передбачені законодавством України. Автомобільні перевізники, водії, пасажири повинні мати і пред'являти особам, які уповноважені здійснювати контроль на автомобільному транспорті та у сфері безпеки дорожнього руху, документи, на підставі яких виконуються пасажирські перевезення. Документами для фізичної особи, що здійснює перевезення пасажирів на таксі -посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, ліцензійна картка, інші документи, передбачені законодавством України.

Відповідно до пунктів 25-27 Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2006 року № 1567 (далі-Порядок) справа про порушення розглядається посадовою особою органу державного контролю за місцезнаходженням суб'єкта господарювання або за місцем виявлення порушення (за письмовою заявою уповноваженої особи суб'єкта господарювання) не пізніше ніж протягом двох місяців з дня його виявлення. За наявності підстав керівник органу державного контролю або його заступник виносить постанову про застосування фінансових санкцій.

Відповідно до абзацу 3 ч 1. ст. 60 Закону України Про автомобільний транспорт за надання послуг з перевезень пасажирів та вантажів без оформлення документів, перелік яких визначений статтями 39 та 48 цього Закону до автомобільних перевізників застосовуються санкції, - штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постановою начальника територіального управління Головавтотрансінспекції у Чернігівській області про застосування фінансових санкцій від 09.06.2010 р. № 101246 до відповідача застосовано фінансові санкції в сумі 1700 гривень.

Не погоджуючись з вищевказаною постановою територіального управління Головавтотрансінспекції у Чернігівській області відповідач звернувся до суду про її скасування.

Постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 25.08.2010 року, залишеною без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 06.04.2011 року, в задоволенні позовних вимог приватного підприємства "Гранд-Авто-Інвест" відмовлено в повному обсязі.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 Кодексу адміністративного судочинства України обставини, встановлені судовим рішенням в адміністративній, цивільній або господарській справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги першого заступника прокурора міста Чернігова в інтересах Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до приватного підприємства "Гранд-Авто-Інвест" підлягають задоволенню, оскільки є законними та обґрунтованими, а фінансова санкція стягненню з відповідача.

Керуючись ст.ст. 122, 158 - 163, 167, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов першого заступника прокурора міста Чернігова в інтересах Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Чернігівській області до приватного підприємства "Гранд-Авто-Інвест" - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з приватного підприємства "Гранд-Авто-Інвест" (ідентифікаційний код 35194733) фінансову санкцію в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) грн. в доход державного бюджету на р\р 31118106700002, код ЄДРПОУ 22825965 КБК 21081100, МФО 853592 УДК держбюджет м. Чернігова .

Постанова набирає законної сили та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у порядок і строки, передбачені статтями 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя: Клопот С.Л.

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.08.2011
Оприлюднено16.02.2017
Номер документу64684796
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6220/10/2570

Ухвала від 10.12.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Постанова від 11.08.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 23.12.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 25.07.2011

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 06.03.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Романчук О.М

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні