Ухвала
від 14.02.2017 по справі 492/1768/16-ц
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 492/1768/16-ц

УХВ А Л А

про витребування доказів

14 лютого 2017 року

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

Головуючого - судді Череватої В.І.,

за участю секретаря - Златєвої М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засідання клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 сільської ради Арцизького району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно за законом,

ВСТАНОВИВ:

30.12.2016 року позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із зазначеним позовом до відповідача, в якому просить суд визнати за нею право власності на спадкове майно за законом, яке залишилося після смерті ОСОБА_4, померлого 21.02.2013 року у вигляді земельних ділянок, розташованих на території ОСОБА_3 сільської ради Арцизького району Одеської області, що належала померлому на підставі державного акту на право приватної власності на землю та житлового будинку № 55 по вул. Гагаріна в с. Василівка Арцизького району Одеської області, посилаючись на те, що позбавлена можливості оформити свої спадкові права з причини відсутності правовстановлюючих документів на спадкове майно.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Череватій В.І.

Ухвалою судді від 26.01.2017 року відкрито провадження по справі та призначено судове засідання.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат ОСОБА_2 у судове засідання не з'явився, звернувся до суду з клопотанням в якому просить витребувати у державного нотаріуса Арцизької районної державної нотаріальної контори Одеської області ОСОБА_5 належним чином завірену копію спадкової справи, яка відкрита після смерті ОСОБА_4, який помер 21 лютого 2013 року. Заяву просить суд розглянути за його відсутності.

Представник відповідача ОСОБА_3 сільської ради Арцизького району Одеської області у судове засідання не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, 10.02.2017 року від представника ОСОБА_6 надійшла до суду заява про розгляд справи за відсутності відповідача.

Сторони в судове засідання не з'явились, в силу ч. 2. ст. 135 ЦПК України, їх неявка не перешкоджає розгляду питання про витребування доказів.

Крім того, у зв'язку з неявкою сторін в судове засідання, судом, у відповідності до ч. 2 ст. 197 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, оглянувши матеріали справи, вважає що з метою не затягування розгляду справи, повного та всебічного її розгляду, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Ч. 2 ст. 133 ЦПК України передбачено, що способами забезпечення судом доказів є допит свідка, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази. Особи, які не мають можливості подати докази, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до ст. 137 ЦПК України докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Суд може уповноважити заінтересовану особу, яка бере участь у справі, одержати доказ для представлення його суду.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 11, 137, 168 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 сільської ради Арцизького району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно за законом - задовольнити.

Витребувати від державного нотаріуса Арцизької районної державної нотаріальної контори Одеської області ОСОБА_5 належним чином завірену копію спадкової справи, яка відкрита після смерті ОСОБА_4, який помер 21 лютого 2013 року.

Пред'явити дану ухвалу до виконання та отримати витребувані докази доручити позивачу ОСОБА_1 або її представнику (адвокату) за посвідченням (ордером), поклавши на неї витрати необхідні для виконання даної ухвали.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, однак, зауваження на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Арцизького районного суду Одеської області ОСОБА_7

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення14.02.2017
Оприлюднено15.02.2017
Номер документу64716124
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —492/1768/16-ц

Рішення від 06.03.2017

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 06.03.2017

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 14.02.2017

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 26.01.2017

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

Ухвала від 10.01.2017

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Черевата В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні