Ухвала
від 01.02.2017 по справі б8/136-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16 тел. 235-95-51

У Х В А Л А

"01" лютого 2017 р. Справа № Б8/136-12

за заявою боржника ОСОБА_1 підприємства «Управління житлово-комунального

господарства міста Василькова»

про банкрутство

Суддя Лопатін А.В.

за участю представників згідно з протоколом судового засідання.

Обставини справи:

У провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № Б8/136-12 за заявою боржника ОСОБА_1 підприємства «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» про банкрутство, провадження в якій порушено ухвалою суду від 11.12.2012 р.

Постановою господарського суду Київської області від 24.12.2012 р. визнано банкрутом КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , відкрито його ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором банкрута - КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Ухвалою господарського суду Київської області від 23.06.2014 р. усунуто арбітражного керуючого ОСОБА_2 від виконання ним обов'язків ліквідатора банкрута - ОСОБА_1 підприємства «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , припинено його повноваження ліквідатора банкрута у справі № Б8/136-12 та призначено ліквідатором ОСОБА_1 підприємства «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» арбітражного керуючого ОСОБА_3.

Ухвалою господарського суду Київської області від 12.08.2015 р. справу № Б8/136-12 прийнято до свого провадження суддею Лутак Т.В., призначено розгляд даної справи на 10.09.2015 р. та зобов'язано ліквідатора банкрута подати до господарського суду Київської області звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та пояснювальну записку з належними доказами всіх вжитих ним заходів в ліквідаційній процедурі ОСОБА_1 підприємства «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» .

10.09.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області від ліквідатора банкрута надійшло клопотання вих. № 02-05/60 від 09.09.2015 р. (вх. № 21129/15 від 10.09.2015) про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута на шість місяців.

Ухвалою господарського суду Київської області від 10.09.2015 р. продовжено строк ліквідаційної процедури ОСОБА_1 підприємства «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» у справі № Б8/136-12 на шість місяців, розгляд справи призначено на 21.12.2015 р. та зобов'язано ліквідатора банкрута подати до господарського суду Київської області звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та пояснювальну записку з належними доказами всіх вжитих ним заходів в ліквідаційній процедурі ОСОБА_1 підприємства «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» .

Ухвалою господарського суду Київської області від 21.12.2015 р. розгляд справи відкладено на 18.02.2016 р., зобов'язано ліквідатора банкрута виконати вимоги ухвали суду від 10.09.2015 р. у даній справі.

У зв'язку з припиненням повноважень судді Лутак Т.В. справу № Б8/136-12 передано, у порядку статті 2-1 Господарського процесуального кодексу України, до відділу діловодства для визначення складу суду, для подальшого розгляду даної справи, за допомогою автоматизованої системи документообігу.

За результатами розподілу автоматизованої системи документообігу справу № Б8/136-12 передано для подальшого розгляду судді Лопатіну А.В. (протокол повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 18.02.2016 р.).

Ухвалою господарського суду Київської області від 18.02.2016 р. прийнято справу до провадження.

18.02.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано клопотання про відкладення розгляду справи та клопотання про оголошення автомобілів, які належать банкруту, у розшук.

Ухвалою господарського суду Київської області від 18.02.2016 р. відмовлено у задоволенні клопотання ліквідатора банкрута про зобов'язання підрозділу ГУ Національної поліції у м. Києві оголосити розшук та затримати зареєстровані за банкрутом автотранспортні засоби, відкладено розгляд справи на 08.06.2016 р., зобов'язано ліквідатора банкрута подати до суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою господарського суду Київської області від 08.06.2016 р. розгляд справи відкладено на 03.08.2016 р.

02.08.2016 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором банкрута подано заяву, якою останній просить звільнити його від виконання обов'язків ліквідатора.

Ухвалою господарського суду Київської області від 03.08.2016 р. розгляд справи відкладено, розгляд заяви ліквідатора банкрута про припинення повноважень останнього призначено на 28.09.2016 р.

06.09.2016 р. судом у встановленому чинним законодавством порядку було зроблено запит щодо надання кандидатури арбітражного керуючого на посаду ліквідатора ОСОБА_1 підприємства «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» .

У відповідь на вказаний судовий запит через комп'ютерну програму "Діловодство спеціалізованого суду" до господарського суду Київської області надійшла довідка за результатами застосування автоматизованої системи з кандидатурою арбітражного керуючого ОСОБА_4.

26.09.2016 р. на поштову адресу господарського суду Київської області від арбітражного керуючого ОСОБА_4 надійшов лист, яким останній повідомляє про неможливість надати суду заяву на участь у справі у зв'язку із великою завантаженістю.

Ухвалою господарського суду Київської області від 28.09.2016 р. розгляд справи, розгляд заяви ліквідатора банкрута про припинення повноважень останнього відкладено на 23.11.2016 р.

17.10.2016 р. на адресу господарського суду Київської області від арбітражного керуючого ОСОБА_5 надійшла заява про участь у даній справі про банкрутство.

Ухвалою господарського суду Київської області від 23.11.2016 р. продовжено строк ліквідаційної процедури КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» на шість місяців, заяву ліквідатора КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» - арбітражного керуючого ОСОБА_3 задоволено, повноваження останньої припинено, призначено ліквідатором КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» - арбітражного керуючого ОСОБА_5, зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_3 передати ліквідатору КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова»- арбітражному керуючому ОСОБА_5 усі наявні у нього документи, які стосуються ліквідаційної процедури банкрута, зобов'язано ліквідатора КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» - арбітражного керуючого ОСОБА_5 до закінчення строку ліквідаційної процедури банкрута подати до суду на затвердження звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та пояснювальні записки до них, розгляд справи відкладено на 24.05.2017 р.

22.12.2016 р. на адресу суду від ліквідатора банкрута надійшло клопотання, яким останній просить суд зобов'язати арбітражного керуючого ліквідатора - ОСОБА_2 передати всю документацію по ліквідаційній процедурі боржника, печатки, штампи, оголосити розшук транспортних засобів, що зареєстровані за КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , витребувати в ПАТ «Райффайзен банк Аваль» відомості про залишки коштів на рахунках, які відкриті для обслуговування КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» .

Ухвалою суду від 23.12.2016 р. розгляд клопотання ліквідатора банкрута про зобов'язання вчинити дії та витребування інформації призначено на 01.02.2017 р.

В судовому засіданні, заслухавши присутнього ліквідатора банкрута та розглянувши його клопотання, яким останній просить суд зобов'язати арбітражного керуючого ліквідатора - ОСОБА_2 передати всю документацію по ліквідаційній процедурі боржника, печатки, штампи, оголосити розшук транспортних засобів, що зареєстровані за КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , витребувати в ПАТ «Райффайзен банк Аваль» відомості про залишки коштів на рахунках, які відкриті для обслуговування КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , суд зазначає таке:

Присутній в судовому засіданні ліквідатор усно клопотав про залишення без розгляду вищевказаного клопотання в частині оголошення розшуку транспортних засобів зареєстрованих за банкрутом.

Враховуючи, що вказане усне клопотання ліквідатора банкрута не суперечить чинному законодавству та не порушує будь-чиї права, суд дійшов висновку про можливість його задоволення, залишення без розгляду клопотання в частині оголошення розшуку транспортних засобів зареєстрованих за банкрутом.

Що стосується клопотання ліквідатора банкрута в частині витребування в ПАТ «Райффайзен банк Аваль» відомостей про залишок коштів на рахунках, які відкриті КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , судом встановлено наступне:

Відповідно до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

З огляду на викладене, а також враховуючи, що ліквідатором банкрута надано докази самостійного звернення до ПАТ «Райффайзен банк Аваль» з запитом про надання відповідної інформації, проте вказане звернення не надало результатів, суд дійшов висновку про необхідність витребування необхідної інформації.

Крім того, як вже зазначалося, ліквідатор банкрута просить суд зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 передати всю документацію по ліквідаційній процедурі КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , печатки, штампи.

Вказане клопотання вмотивоване тим, що 14.12.2016 р. ліквідатор банкрута - ОСОБА_5 прийняв від попереднього ліквідатора - ОСОБА_3 документи по справі про банкрутство КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , проте, в отриманих документах відсутні: постанова господарського суду Київської області від 24.12.2012 р., ухвала суду про порушення провадження у справі. Крім того, ліквідатор зазначає, що ОСОБА_2 не було передано попередньому ліквідатору - ОСОБА_3 всю наявну у нього бухгалтерську та іншу документацію банкрута, в тому числі докази реалізації наявного майна банкрута, докази його оцінки, печатки, штампи, всі матеріальні та інші цінності.

З огляду на викладене, враховуючи, що вказані документи є необхідними для проведення ліквідаційної процедури КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , суд зобовязує осіб, які виконували повноваження ліквідатора КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» , а саме: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 передати ліквідатору банкрута - арбітражному керуючому ОСОБА_5 всю наявну в них бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, установчі та інші документи банкрута, в тому числі докази реалізації майна банкрута, докази здійснення його оцінки, матеріальні та інші цінності.

Зважаючи на вищевикладене, керуючись ст. ст. 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , суд

ухвалив:

1. Задовольнити усне клопотання ліквідатора банкрута про залишення без розгляду клопотання останнього від 18.12.2016 р. № 76 в частині оголошення розшуку транспортних засобів зареєстрованих за банкрутом.

2. Залишити без розгляду клопотання ліквідатора банкрута від 18.12.2016 р. № 76 в частині оголошення розшуку транспортних засобів зареєстрованих за КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» .

3. Клопотання ліквідатора банкрута від 18.12.2016 р. № 76 задовольнити частково.

4. Зобов'язати осіб, які виконували повноваження ліквідатора КП «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 передати ліквідатору банкрута - арбітражному керуючому ОСОБА_5 всю наявну в них бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, установчі та інші документи банкрута, в тому числі докази реалізації майна банкрута, докази здійснення його оцінки, матеріальні та інші цінності. У разі неможливості виконання вимог даної ухвали надати суду відповідні письмові пояснення.

5. Витребувати в ПАТ «Райффайзен банк Аваль» (01011, м. Київ, вул. Лєскова, 9) відомості щодо наявності на рахунках № 26042714162826, № 26045711548826, № 26009706840326 відкритих ОСОБА_1 підприємством «Управління житлово-комунального господарства міста Василькова» (код ЄДРПО України 37397876; 08600, Київська обл., м. Васильків, вул. Гоголя, буд. 32) залишку коштів.

Копію ухвали направити учасникам судового процесу та ПАТ «Райффайзен банк Аваль» (01011, м. Київ, вул. Лєскова, 9), ОСОБА_2 (АДРЕСА_1), ОСОБА_3 (03050, АДРЕСА_2).

Суддя А.В. Лопатін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення01.02.2017
Оприлюднено23.02.2017
Номер документу64829791
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б8/136-12

Ухвала від 07.02.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 06.12.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 01.02.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 23.12.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 23.11.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 06.09.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 10.09.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Лутак Т.В.

Ухвала від 27.04.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 22.12.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні