Ухвала
від 22.02.2017 по справі 415/3949/16-ц
ЛИСИЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 415/3949/16-ц

Провадження № 2/415/65/17

УХВАЛА

про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у справі та відкладення розгляду справи

22.02.17 року м. Лисичанськ

Лисичанський міський суд Луганської області у складі:

головуючого судді Коваленко Н.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Данько Л.С.,

представника позивача ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Лисичанську цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Укрзабудовник до депутата Лисичанської міської ради Луганської області ОСОБА_2 про захист ділової репутаці, -

ВСТАНОВИВ:

До Лисичанського міського суду Луганської області звернувся позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю Укрзабудовник , із позовною заявою до депутата Лисичанської міської ради Луганської області ОСОБА_2 про захист ділової репутації.

Представник позивача у судовому засіданні заявив клопотання про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Лисичанську міську раду Луганської області .

В обґрунтування клопотання зазначив, що оскільки відповідач ОСОБА_2 є депутатом Лисичанської міської ради, необхідно з'ясувати, чи діяв він як фізична особа від свого імені, або він діяв, саме як депутат Лисичанської міської ради у відповідності до Закону України ''Про статус народного депутата України'', для вирішення питання про необхідність подальшого залучення Лисичанської міської ради до участі у справі в якості співвідповідача.

Відповідач у судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, заяв та клопотань не надав.

Суд, вислухавши представника позивача, вивчивши матеріали справи, встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї із сторін.

Відповідно до ч. 2 ст. 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі за клопотанням сторін, інших осіб, які приймають участь у справі, або за ініціативою суду.

Як вбачається з позовних вимог, в одній з позовних вимог позивач просить зобов'язати депутата Лисичанської міської ради Луганської області ОСОБА_2 спростувати недостовірну інформацію, яка порочить ділову репутацію Товариства з обмеженою відповідальністю Укрзабудовник , код ЄДРПОУ 40038490, шляхом повідомлення про прийняте судове рішення та виклавши резолютивну частину судового рішення на офіційному веб-сайті Лисичанської міської ради Луганської області та розмістивши на своїй сторінці в мережі Інтернет facebook з коментарем наступного змісту: Рішенням Лисичанського міського суду Луганської області було визнано недостовірною інформацію, яка була поширена депутатом Лисичанської міської ради Луганської області ОСОБА_2 у своєму аматорському відео від 04.07.2016 року на своїй сторінці в мережі Інтернет facebook стосовно товариства з обмеженою відповідальністю Укрзабудовник код ЄДРПОУ 40018490 щодо фіктивної діяльності вказаного підприємства та відсутності його за адресою реєстрації. Вказаним судовим рішенням було також зобов'язано депутата Лисичанської міської ради Луганської області ОСОБА_2 розмістити резолютивну частину даного рішення на своїй сторінці в мережі інтернет facebook.

З урахуванням наведеного, враховуючи клопотання представника позивача, встановивши, що рішення по даній справі може вплинути на права, інтереси та обов'язки Лисичанської міської ради Луганської області, суд вважає за необхідне залучити Лисичанську міську раду Луганської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору .

Згідно приписів ч. 4 ст. 35 ЦПК України вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Керуючись ст.ст. 35, 36, 208-210 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1.Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Лисичанську міську раду Луганської області - задовольнити.

2.Залучити до участі у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Укрзабудовник до депутата Лисичанської міської ради Луганської області ОСОБА_2 про захист ділової репутаці, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Лисичанську міську раду Луганської області.

3.Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до судового засіданні надати пояснення в обґрунтування своєї позиції по справі та докази, якими обґрунтовуються пояснення, якщо такі є.

4.У зв'язку із залученням до участі у справі третьої особи, відкласти розгляд даної справи на 21.03.2017 р. о 10:00 год.

5.Судове засідання відбудеться у відкритому судовому засіданні у приміщенні Лисичанського міського суду Луганської області за адресою: м. Лисичанськ, вул. Штейгерська, 38, каб. №10.

6.Копію даної ухвали направити до Лисичанської міської ради Луганської області (93100, Луганська область, м. Лисичанськ, вул. Михайла Грушевського, 7) та особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Коваленко

Дата ухвалення рішення22.02.2017
Оприлюднено24.02.2017
Номер документу64874231
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист ділової репутаці

Судовий реєстр по справі —415/3949/16-ц

Ухвала від 08.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Лозко Ю. П.

Ухвала від 08.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Лозко Ю. П.

Ухвала від 14.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Лозко Ю. П.

Ухвала від 07.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Лозко Ю. П.

Ухвала від 14.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Луганської області

Лозко Ю. П.

Рішення від 23.05.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

Ухвала від 23.05.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

Рішення від 23.05.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

Ухвала від 22.02.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

Ухвала від 02.02.2017

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Коваленко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні