Постанова
від 02.11.2009 по справі 2а-25763/09/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія 6.13

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

02 листопада 2009 року справа № 2а-25763/09/1270

Луганський окружний адмі ністративний суд у складі:

судді Солоніченко О.В.

при секретарі судового за сідання Псоміаді С.І.,

за участю сторін:

від позивача: Свириденко Н.М., дов. № 205/08-42 від 12.01.09,

від відповідача: Биков А.П ., дов. № 1 від 30.10.2009,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріал и за адміністративним позово м Управління Пенсійного Фон ду України в м. Алчевську Луга нської області до Дочірнього підприємства «Алчевське спе ціалізоване управління «Дон басдомнаремонт» колективно го спеціалізованого підприє мства по ремонту металургійн их печей та устаткування «До нбасдомнаремонт» про стягне ння витрат на виплату та дост авку пенсій за віком на пільг ових умовах,-

В С Т А Н О В И В:

09 вересня 2009 року Управлі ння Пенсійного Фонду України в м. Алчевську Луганської обл асті звернулося до суду з поз овом до Дочірнього підприєм ства «Алчевське спеціалізов ане управління «Донбасдомна ремонт» колективного спеціа лізованого підприємства по р емонту металургійних печей т а устаткування «Донбасдомна ремонт» про стягнення витрат на виплату та доставку пенсі й за віком на пільгових умова х, в якому зазначив, що відпові дач має заборгованість стано м на 27 серпня 2009 року в сумі 124646,30 г рн.

П редставник позивача у су довому засіданні позовні вим оги підтримав у повному обся зі, надав пояснення щодо суті позовних вимог та просив зад овольнити позов у повному об сязі.

Представник відповідача у судовому засіданні позовну заяву визнав в повному обсяз і та проти її задоволення не з аперечував .

Заслухавши пояснення стор ін, вивчивши матеріали справ и, суд вважає, що позов підляга є задоволенню з наступних пі дстав.

Судом встановлено, що Доч ірнє підприємство «Алчевськ е спеціалізоване управління «Донбасдомнаремонт» колект ивного спеціалізованого під приємства по ремонту металур гійних печей та устаткування «Донбасдомнаремонт» станом на 27 серпня 2009 року має заборго ваність в сумі 124646,30 грн. за факт ичні витрати на виплату та до ставку пільгових пенсій.

Згідно з п. 1 ст. 1 Закону Украї ни «Про збір на обов' язкове державне пенсійне страхуван ня» платниками збору на обов ' язкове державне пенсійне с трахування є суб' єкти підпр иємницької діяльності незал ежно від форм власності, їх об ' єднання, бюджетні, громадс ькі та інші установи та орган ізації, об' єднання громадян та інші юридичні особи, а тако ж фізичні особи-суб' єкти пі дприємницької діяльності, як і використовують працю найма них працівників.

Пунктом 1 ст. 2 Закону Україн и «Про збір на обов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» передбачено, що для платни ків збору, визначених пункта ми 1 та 2 статті 1 цього Закону, о б' єктом оподаткування є так ож фактичні витрати на випла ту і доставку пенсій, признач ених відповідно до пунктів “ б" - “з” статті 13 Закону Украї ни «Про пенсійне забезпеченн я» до досягнення працівника ми пенсійного віку, передбач еного статтею 12 Закону Україн и «Про пенсійне забезпечення ». Таким чином виплати по опла ті пільгових пенсій відшкодо вуються Пенсійному фонду за рахунок відповідних підприє мств.

Відповідно до п. 2 Прикінце вих положень Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» підприємства та організац ії з коштів, призначених на оп лату праці, вносять до Пенсій ного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливи ми і особливо важкими умовам и праці за списком N 1 та на інши х роботах із шкідливими і важ кими умовами пораці за списк ом № 2 виробництв, робіт, профе сій, посад і показників, затве рджених Кабінетом Міністрів України, крім тих, що були без посередньо зайняті повний ро бочий день на підземних робо тах (включаючи особовий скла д гірничорятувальних частин ) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копал ин, на будівництві шахт та руд ників за списком робіт і проф есій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, починаюч и з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсоткі в з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-від соткового розміру відшкодув ання фактичних витрат на вип лату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за ві ком відповідно до цього Зако ну.

При цьому зберігається пор ядок покриття витрат на випл ату і доставку цих пенсій, що д іяв до набрання чинності цим Законом.

Порядок надіслання підпри ємствам повідомлень про розр ахунок сум фактичних витрат на виплату і доставку пільго вих пенсій встановлений п. 6 Ін струкції про порядок обчисле ння сплати страхувальниками та застрахованими особами в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання до Пенсійного фонду Ук раїни, затвердженої Постанов ою Правління Пенсійного Фонд у України від 19.12.03 № 21-1 та зареєст рованої в Мінюсті України 16.01.04 № 64/8663.

Згідно розрахунків фактич них витрат на виплату та дост авку пільгових пенсій, що під тверджується матеріалами сп рави, Дочірнє підприємство « Алчевське спеціалізоване уп равління «Донбасдомнаремон т» колективного спеціалізов аного підприємства по ремонт у металургійних печей та уст аткування «Донбасдомнаремо нт» станом на 27 серпня 2009 року м ає заборгованість в сумі 124646,30 г рн. за фактичні витрати на вип лату та доставку пільгових п енсій.

Розрахунки підприємство о тримувало, не оскаржувало в у становленому порядку, тобто суму по відшкодуванню виплач ених пільгових пенсій визнал о, але до теперішнього часу до бровільно суму боргу підприє мство не сплатило.

Таким чином, враховуючи вищ евикладене, суд вважає за нео бхідне стягнути з Дочірньог о підприємства «Алчевське сп еціалізоване управління «До нбасдомнаремонт» колективн ого спеціалізованого підпри ємства по ремонту металургій них печей та устаткування «Д онбасдомнаремонт» на корис ть Управління Пенсійного Фо нду України в м. Алчевську Луг анської області заборгован ість по відшкодуванню виплач ених пільгових пенсій у розм ірі 124646,30 грн.

Враховуючи, що позовні вим оги документально обґрунтов ані, підтверджені матеріалам и справи, відповідають чинно му законодавству, тому суд вв ажає що позов підлягає задов оленню в повному обсязі.

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки по зивач звільнений від їх спла ти у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративно го судочинства України не пе редбачено їх стягнення у дан их випадках.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 136, ст. ст. 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Позов Управління Пенсійн ого Фонду України в м. Алчевсь ку Луганської області задов ольнити повністю.

Стягнути з Дочірнього підп риємства «Алчевське спеціал ізоване управління «Донбасд омнаремонт» колективного сп еціалізованого підприємств а по ремонту металургійних п ечей та устаткування «Донбас домнаремонт», р/р № 26002301181183 в ПІБ м . Алчевська, МФО 304342, ідентифіка цій код 05425253 на користь Управл іння Пенсійного Фонду Україн и в м. Алчевську Луганської об ласті , р/р 25605301727 у ЛОУ Ощадбанку України, МФО 304665, ідентифікацій ний код 21792347 заборгованість по фактичних витратах на випла ту та доставку пенсій в сумі 124646,30 грн. (сто двадцять чотири т исячі шістсот сорок шість гр н. 30 коп.).

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння заяви про апеляційне оск арження, встановленого Кодек сом адміністративного судоч инства України, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана в строк, вст ановлений цим Кодексом, пост анова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі в десятиденний строк з дня проголошення постанови заяви про апеляційне оскарже ння і поданням після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, з подачею її копі ї до апеляційної інстанції а бо в порядку частини 5 статті 1 86 Кодексу адміністративного судочинства України.

СУДДЯ О.В. С олоніченко

Дата ухвалення рішення02.11.2009
Оприлюднено17.12.2010
Номер документу6491080
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-25763/09/1270

Ухвала від 16.12.2009

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Солоніченко Оксана Вікторівна

Постанова від 02.11.2009

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Солоніченко Оксана Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні