Ухвала
від 24.02.2017 по справі 379/271/17
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/271/17

1-кс/379/73/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.02.2017 року м.Тараща

Слідчий суддя Таращанського районного суду Київської області Василенко О.М. при секретарі Сальник О.Л., за участю старшого слідчого Таращанського ВП Миронівського відділу ГУНП в Київській області капітана поліції Бабаніна Т.В., розглянувши його клопотання, подане за матеріалами досудового розслідування № 42017111190000019, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.02.2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

До Таращанського районного суду Київської області надійшло дане клопотання, в обґрунтування якого слідчим зазначено, що посадовими особи ПРАТ Таращаплемсільрибгосп незаконно використовуються водні об'єкти площею 21,6896 га та 10,4394 га, що знаходяться в межах с. Северинівка Таращанського району Київської області, які перебувають у державній власності.

Так, встановлено, що на даний час ПРАТ Таращаплемсільрибгосп , код ЄДРПОУ: 30228338, що зареєстроване за адресою Київська область Таращанський район м. Тараща вул. Піонерська, 44-а, користується двома водоймами 21,6896 га та 10,4394 га, що знаходяться в межах с. Северинівка Таращанського району Київської області. Вказані водні об'єкти належали ВАТ Таращасільрибгосп , на які було виготовлено державний акт постійного користування серії НОМЕР_2, як на державне підприємство. ВАТ Таращасільрибгосп на даний час припинило свою діяльність. Однак, під виглядом правонаступника, без законних на те підстав, свою діяльність на вказаних водних об'єктах здійснює ПРАТ Таращаплемсільрибгосп . Таким чином, водні об'єкти вибули з власності територіальної громади на користь юридичної особи, яка не є державним підприємством.

В зв'язку з чим, в ході досудового розслідування виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей та документів, а саме до реєстраційної справи юридичної особи - ВАТ Таращаплемсільрибгосп , що зареєстроване за адресою Київська область Таращанський район м. Тараща вул. Піонерська, 44-а, з метою встановлення чи вказане підприємство дійсно є державним та з метою встановлення хто був керівником вказаного підприємства з метою його допиту по вказаному кримінальному провадженню.

Згідно ч. 1, 3 ст. 29 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 15.05.2003 року, реєстраційна справа формується в паперовій та електронній формі після внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію створення юридичної особи. Реєстраційна справа в паперовій формі зберігається у суб'єкта державної реєстрації за місцезнаходженням юридичної особи, громадського формування, фізичної особи - підприємця, тобто в даному випадку до Сектор державної реєстрації Таращанської районної державної адміністрації, що розташований за адресою АДРЕСА_1 тел. НОМЕР_1.

Згідно ч. 3 ст. 30 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від 15.05.2003 року, тимчасовий доступ до документів з реєстраційної справи здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду в порядку, визначеному Кримінальним процесуальним кодексом України.

У зв'язку з важливим значенням відомостей, викладених у реєстраційній справі ВАТ Таращаплемсільрибгосп , можливістю їх використання як доказів та з метою перевірки законності вчинених правочинів, виникла необхідність отримати доступ до реєстраційної справи ВАТ Таращаплемсільрибгосп , що зареєстроване за адресою Київська область Таращанський район м. Тараща вул. Піонерська, 44-а.

Під час розгляду даного клопотання старший слідчий СВ Таращанського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУНП в Київській області капітан поліції Бабанін Т.В. його підтримав та просив задовольнити.

Представник ВАТ Таращаплемсільрибгосп на розгляд клопотання не прибув, належним чином повідомлений, причини неприбуття не повідомив, проте, відповідно до ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Враховуючи вищевикладене, і неможливість отримати відомості в інший спосіб, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне задовольнити дане клопотання та надати тимчасовий доступ до відомостей, наявних у реєстраційній справі ВАТ Таращаплемсільрибгосп , що зареєстроване за адресою Київська область Таращанський район м. Тараща вул. Піонерська, 44-а та вилучити копії вказаної реєстраційної справи для доручення до матеріалів кримінального провадження, що зберігатися у Секторі державної реєстрації Таращанської районної державної адміністрації, що розташований за адресою АДРЕСА_1 тел. НОМЕР_1.

Керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-160, 163 - 166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого Таращанського ВП Миронівського відділу ГУНП в Київській області капітана поліції Бабаніна Тараса Васильовича, поданого за матеріалами досудового розслідування № 42017111190000019, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.02.2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів наявних у реєстраційній справі ВАТ Таращаплемсільрибгосп , що зареєстроване за адресою Київська область Таращанський район м. Тараща вул. Піонерська, 44-а та вилучити копію реєстраційної справи для доручення до матеріалів кримінального провадження, що зберігатися у Секторі державної реєстрації Таращанської районної державної адміністрації, що розташований за адресою АДРЕСА_1 тел. НОМЕР_1.

Зобов'язати завідувача Сектору державної реєстрації ОСОБА_2; контактні дані: АДРЕСА_1 тел. НОМЕР_1, надати для вилучення старшому слідчому СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУ НП в Київській області капітану поліції Бабаніну Т.В. копію реєстраційної справи ВАТ Таращаплемсільрибгосп , що зареєстроване за адресою Київська область Таращанський район м. Тараща вул. Піонерська, 44-а.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення - до 27.03.2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:О. М. Василенко

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.02.2017
Оприлюднено28.02.2017
Номер документу64936134
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —379/271/17

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 22.12.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 01.11.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 25.05.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 24.02.2017

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні