Ухвала
від 23.02.2017 по справі 805/941/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

23 лютого 2017 року                                         Справа № 805/941/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кравченко Т.О.

за участю секретаря судового засідання Проніна Д.С.

представника позивача – не з'явився

представника відповідача – не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області до Головного управління Держпраці у Донецькій області про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

встановив:

01 лютого 2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області (далі – позивач або УПФУ) до Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області (далі – відповідач або Територіальне управління Держгірпромнагляду у Донецькій області), в якому позивач просив стягнути з відповідача заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 1, за період з 01 травня 2016 року по 31 травня 2016 року у сумі 3117,22 грн.

Ухвалою від 06 лютого 2017 року відкрито провадження у справі № 805/941/17-а.

Ухвалою від 06 лютого 2017 року допущена заміна первісного відповідача - Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області (ідентифікаційний код 37968280) його правонаступником Головним управлінням Держпраці у Донецькій області (ідентифікаційний код 39790445).

Про дату, час і місце судового розгляду сторони повідомлені належним чином з дотриманням вимог ст.ст. 33-36, 38 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України).

Сторони явку своїх представників до судового засідання не забезпечили.

Відповідно до ч. 1 ст. 41 КАС України повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Ухвалою від 06 лютого 2017 року суд зобов'язував позивача надати докази перебування відповідача на обліку як страхувальника; всі розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за спірний період; докази на підтвердження факту отримання відповідачем розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій; протоколи (розпорядження) про призначення пільгової пенсії щодо всіх осіб, вказаних у розрахунках, з розрахунком трудового стажу; видані відповідачем довідки про підтвердження наявності у осіб, вказаних у розрахунках, трудового стажу, що дає праву на пільгову пенсію; докази нарахування та фактичної виплати пенсії особам, зазначеним у розрахунках, впродовж спірного періоду; картку особового рахунку страхувальника із зазначенням розміру заборгованості відповідача за спірний період на час судового розгляду.

Станом на 23 лютого 2017 року в повному обсязі ухвала суду позивачем не виконана.

23 лютого 2017 року через канцелярію суду позивач надав клопотання про зупинення провадження у справі для надання витребуваних судом доказів.

Вирішуючи вказане клопотання по суті, суд виходить з наступного.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження в справі у разі наявності інших причин, які не зазначені в цій статті за обґрунтованим клопотанням сторони - до терміну, встановленого судом.

Згідно з ч. 4 ст. 11 КАС принцип офіційного з'ясування всіх обставин у справі полягає у вжитті судом передбачених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі.

Витребувані документи мають безпосереднє відношення до предмету доказування, за їх відсутності всебічне та повне з'ясування обставин у справі не видається можливим.

Таким чином, клопотання позивача є обґрунтованим і підлягає задоволенню, а провадження у справі слід зупинити до 28 березня 2017 року.

При визначенні строку зупинення провадження суд враховує місцезнаходження сторін, строки доставки поштової кореспонденції та обсяг витребуваних доказів.

Керуючись ст.ст. 11, 49, 51, 79, 86, 133, 156, 159, 160, 165, 185, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ухвалив:

1. Клопотання позивача – Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області про зупинення провадження у справі – задовольнити.

2. Зупинити провадження в адміністративній справі № 805/941/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області до Головного управління Держпраці у Донецькій області про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій – до 28 березня 2017 року.

3. Зобов'язати позивача надати у строк до 27 березня 2017 року:

- докази перебування Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області на обліку в УПФУ як страхувальника;

- розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за травень 2016 року;

- докази на підтвердження факту отримання Територіальним управлінням державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області розрахунків за спірний період;

- протоколи (розпорядження) про призначення пільгової пенсії з розрахунком трудового стажу щодо всіх осіб, зазначених в розрахунках (включаючи тих, які знаходяться на обліку в інших органах Пенсійного фонду України);

- видані Територіальним управлінням державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області довідки про підтвердження наявності у цих осіб трудового стажу, що дає право на пільгову пенсію;

- докази нарахування та фактичної виплати пенсії цим особам впродовж спірного періоду;

- картку особового рахунку страхувальника - Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Донецькій області із зазначенням розміру заборгованості відповідача за спірний період на час судового розгляду.

4. Викликати осіб, які беруть участь у справі, до судового засідання, призначеного на 28 березня 2017 року об 11 годині 30 хвилин в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька обл., м. Слов'янськ, вул. Добровольського, 1.

5. Ухвала постановлена у нарадчій кімнаті, її вступна та резолютивна частина проголошені у судовому засіданні.

6. Повний текст ухвали виготовлений 24 лютого 2017 року.

7. Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд у порядку, визначеному ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

8. Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                       Кравченко Т.О.

Дата ухвалення рішення23.02.2017
Оприлюднено02.03.2017
Номер документу64975341
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/941/17-а

Ухвала від 28.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 28.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 23.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 06.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 06.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 06.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні