Ухвала
від 27.02.2017 по справі 755/2487/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/2487/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" лютого 2017 р. м.Київ

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м.Києва Марченко М.В., при секретарі Бурячеку О.В., розглянувши клопотання директора Товариства з обмеженою відповідальністю ТАЙГЕР ОЙЛ - ОСОБА_1 про скасування арешту майна,-

ВСТАНОВИВ:

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю ТАЙГЕР ОЙЛ - ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту, накладеного ухвалою слідчого судді Дніпровського районного суду м.Києва від 13.02.2017 року на модуль автомобільної заправної станції з дизельно-бензиновим пальним (АЗСДБП) в складі металевого горизонтального наземного резервуару, безномерного, об'ємом 16,4 метрів кубічних, колонки заправної марки АЗТ Славутич заводський номер 1121, дизельного пального - 350 літрів, бензинового пального - 1170 літрів.

Вказане клопотання мотивоване тим, що ухвалою слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 13.02.2017 року було накладено арешт на майно, як на знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а саме: на модуль автомобільної заправної станції з дизельно-бензиновим пальним (АЗСДБП) в складі металевого горизонтального наземного резервуару, безномерного, об'ємом 16,4 метрів кубічних, колонки заправної марки АЗТ Славутич заводський номер 1121, дизельного пального - 350 літрів, бензинового пального - 1170 літрів, які були вилучені протоколом огляду місця події від 09.02.2017 року, за адресою: м.Київ, вул.Алма-Атинська, 35-А. Вказана ухвала на думку заявника є необґрунтованою та в подальшому, як наслідок перешкоджає цільовому використанню ТОВ ТАЙГЕР ОЙЛ вказаного майна, оскільки такий арешт призвів до повного зупинення господарської діяльності даного товариства.

Директор Товариства з обмеженою відповідальністю ТАЙГЕР ОЙЛ - ОСОБА_1 та слідчий Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві Слива Т.І. в судове засідання для розгляду даного клопотання не з'явились, будь-які повідомлення про причини неприбуття до суду не надходили.

Вивчивши мотиви клопотання, додані до нього документи, якими директор Товариства з обмеженою відповідальністю ТАЙГЕР ОЙЛ - ОСОБА_1 обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Вивченням матеріалів клопотання з додатками, встановлено, що досудове розслідування здійснюється по факту розміщення за адресою: м.Київ, вул.Алма-Атинська, 35-а автозаправної станції ТОВ ТАЙГЕР ОЙЛ , яка функціонує без дозвільних документів, та здійснює заправку автомобілів дизельним та бензиновим пальним, невідомого походження та якості, з порушеннями правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створює загрозу загибелі людей, чи настання інших тяжких наслідків.

09.02.2017 року в ході проведення огляду місця події, за адресою: м.Київ, вул. Алма-Атинська, 35-а, за участі головного державного інспектора відділу нагляду на виробництві і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області та головного інспектора Дніпровського РУГУ ДСНС України в м. Києві, були виявлені численні порушення, які становлять реальну загрозу життю людей, та настання інших тяжких наслідків.

Ухвалою слідчого судді дніпровського районного суду міста Києві від 13.02.2017 року було накладено арешт на модуль автомобільної заправної станції з дизельно-бензиновим пальним (АЗСДБП) в складі металевого горизонтального наземного резервуару, безномерного, об'ємом 16,4 метрів кубічних, колонки заправної марки АЗТ Славутич заводський номер 1121, дизельного пального - 350 літрів, бензинового пального - 1170 літрів.

Так, відповідно до положень ст.174 КПК України арешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Разом з тим, у відповідності до ч.1 ст.174 КПК України з таким клопотанням до слідчого судді можуть звернутись - підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Виходячи з вищезазначених положень кримінального процесуального кодексу України, якими чітко визначено коло осіб, які можуть звернутись під час досудового розслідування до слідчого судді із клопотанням про скасування арешту майна, слідчий суддя приходить до висновку, що вказане клопотання не підлягає задоволенню, оскільки директором ТОВ ТАЙГЕР ОЙЛ не надано суду відповідних документів на підтвердження свого процесуального статусу у кримінальному провадженні володільця майна, які б вказували, що останній входить до кола осіб, визначених положеннями ст.174 КПК України, та є суб'єктом подачі заяви до слідчого судді про скасування арешту майна в рамках даного кримінального провадження, крім того відсутні будь-які документи на підтвердження тієї обставини, що ОСОБА_1 дійсно є директором ТОВ ТАЙГЕР ОЙЛ та уповноважений в передбаченому законом порядку діяти від імені товариства (копії свідоцтва про реєстрацію юридичної особи, наказу про призначення на посаду директора, довідки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, витягу зі статуту з переліком повноважень директора товариства).

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст.170-175, КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання директора Товариства з обмеженою відповідальністю ТАЙГЕР ОЙЛ - ОСОБА_1 про скасування арешту майна.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення27.02.2017
Оприлюднено28.02.2017
Номер документу64993517
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —755/2487/17

Ухвала від 20.03.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 27.02.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 27.02.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні