Ухвала
від 01.03.2017 по справі 308/2031/17
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/2031/17

У Х В А Л А

01 березня 2017 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду ОСОБА_1 , з участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання ст. слідчого СВ прокуратури Закарпатської області радника юстиції ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні слідчого відділу прокуратури Закарпатської області перебувають матеріали досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, відомості про яке 25.01.2017 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017070000000030.

Встановлено, що ТОВ «МЕГАПОЛІС ОПТ» код ЄДРПОУ 39989353, яке зареєстроване в м. Київ, Проспект Визволителів, 17, відповідно до укладеного із ГУ ДФС у Закарпатській області договору про відповідальне зберігання №59 від 25.11.2016 забезпечувало зберігання майна (конфіскованих, арештованих тютюнових та алкогольних виробів) вилученого або затриманого органами державної фіскальної служби області.

Встановлено, що ТОВ «Хімакс» код ЄДРПОУ 31093886, яке зареєстроване за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район, с. Крюківщина, вул. Балукова, 1-А, відповідно до укладеного із ГУ ДФС у Закарпатській області договору про відповідальне зберігання № 99 від 31.12.2015 забезпечувало зберігання майна (конфіскованих, арештованих тютюнових та алкогольних виробів) вилученого або затриманого органами державної фіскальної служби області до кінця грудня 2016 року.

СП ТОВ «Олена плюс», код ЄДРПОУ 25229502, яке зареєстроване в м. Львів, вул. Січових стрільців, 3, згідно до укладеного із ГУ ДФС у Закарпатській області договору №19 від 21.02.2017, забезпечує зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів із 21.02.2017.

Встановлено, що ТОВ «Хімакс» зберігало передане їм на зберігання майно (тютюнові та алкогольні вироби) у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Ужгород, вул. Міксата К., 48, Закарпатської області, які на праві власності належать ТОВ «Пріма ЛТД».

В той же час, СП ТОВ «Олена плюс» також проводить зберігання переданого їм на зберігання майна (тютюнових та алкогольних виробів) у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Ужгород, вул. Міксата К., 48, поверх 1 літера Е, Закарпатської області, які на праві власності належать ТОВ «Пріма ЛТД».

При цьому, працівниками УВБ ГУ ДФС у Закарпатській області встановлено, що протягом 2016-2017 років службові особи слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області та оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди, за попередньою змовою в групі з посадовими особами ТОВ «МЕГАПОЛІС ОПТ» та ТОВ «Хімакс», здійснювали підміну алкогольних напоїв та тютюнових виробів, з метою їх подальшої реалізації, а також реалізовують невстановленим особам алкогольні напої та тютюнові вироби, які були вилучені та арештовані по кримінальним провадженням досудове розслідування в яких проводиться слідчими слідчого управління ФР ГУ ДФС у Закарпатській області.

В ході досудового розслідування, з метою виявлення та встановлення місць де службові особи ГУ ДФС у Закарпатській області зберігають не обліковані підакцизні товари (алкогольні напої та тютюнові вироби), які були вилучені у суб`єктів підприємницької діяльності встановлено наступне.

Так, згідно рапорту о/у з ОВС відділу ОЗ УВБ ГУ ДФС у Закарпатській області ОСОБА_3 встановлено, що працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області для зберігання алкогольних напоїв використовується складське приміщення за адресою: м. Мукачево, вул. Чернишевського,2, яке на праві власності належить ТОВ «Пріма ЛТД» код ЄДРПОУ 30257463.

Вказане підтверджується записами в журналі охорони майнового комплексу ТОВ «Пріма ЛТД» та свідченнями працівника охорони ТОВ «Пріма ЛТД», який підтвердив, що одне із складських приміщень, за вказаною адресою, із середини 2015 року використовують працівники податкової міліції для зберігання вилучених алкогольних та тютюнових виробів. В журналі містяться відомості про марку та номер транспортних засобів на яких приїздили ці працівники податкової поліції.

В судовому засіданні слідчий підтримав внесене клопотання та просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, з приводу внесеного клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходжу до наступного висновку.

В судовому засіданні на підставі доданих до матеріалів клопотання письмових доказів встановлено, що в провадженні слідчого відділу прокуратури Закарпатської області перебувають матеріали досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, відомості про яке 25.01.2017 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017070000000030.

Положеннями ч. 2 ст. 237 КПК України визначено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Слідчий в поданому клопотанні просить надати дозвіл на здійснення огляду складський приміщень за адресою: м. Мукачево, вул. Чернишевського,2, яке на праві власності належать ТОВ «Пріма ЛТД».

Положеннями ч. 2 ст. 237 КПК України визначено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно (інформаційна довідка №80427850) встановлено, що нерухоме майно, яке знаходиться за адресою м. Мукачево, вул. Чернишевського, 2, належать на праві приватної власності ТОВ «Пріма ЛТД».

На підставі викладеного, беручи до уваги те, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області та слідчими СУ ФР ГУ ДФС у Закарпатській області кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, документів та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, та яке буде мати значення у кримінальному провадженні речового доказу, є потреба у проведенні огляду по місцю розташування складського приміщення за адресою: м. Мукачево, вул. Чернишевського, 2, яке на праві власності належать ТОВ «Пріма ЛТД», а також те, що в кримінальному провадженні наявні достатні підстави вважати, що в складському приміщенні за вказаною адресою може зберігатися не облікована підакцизна продукція (алкогольні напої та тютюнові вироби), яка була вилучена працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області та слідчими СУ ФР ГУ ДФС у Закарпатській області у суб`єктів підприємницької діяльності, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 234, 235,237 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ст. слідчого СВ прокуратури Закарпатської області радника юстиції ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення огляду задовольнити.

Надати дозвіл стороні кримінального провадження - заступнику начальника слідчого відділу ОСОБА_4 , слідчим в ОВС ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , старшим слідчим ОСОБА_2 (старший групи слідчих), ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , з правом передоручення її виконання визначеним Кримінальним процесуальним кодексом України іншим органам,на проведення огляду іншого володіння складського приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві власності належать ТОВ «Пріма ЛТД».

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65062473
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —308/2031/17

Ухвала від 01.03.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 01.03.2017

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні