Ухвала
від 03.03.2017 по справі 385/986/16-ц
ГАЙВОРОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

м.Гайворон, вул.Великого Кобзаря, 3 Кіровоградської області, 26300


Справа № 385/986/16-ц

2/385/235/17

У Х В А Л А

03.03.2017 року Гайворонський районний суд Кіровоградської області в складі: головуючого судді Панасюка І.В.,

при секретарі Казмірчук П.Б.,

розглянувши зустрічний позов ОСОБА_1 до Гайворонської районної державної адміністрації Кіровоградської області, відділу Держгеокадастру у Гайворонському районі Кіровоградської області, ОСОБА_2 про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та скасування його державної реєстрації,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Гайворонського районного суду Кіровоградської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання заповіту не дійсним.

22.02.2017 року відповідачем ОСОБА_1, через канцелярію подано до суду зустрічний позов до Гайворонської районної державної адміністрації Кіровоградської області, відділу Держгеокадастру у Гайворонському районі Кіровоградської області, ОСОБА_2 про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та скасування його державної реєстрації.

Згідно ч.1 ст.123 ЦПК України , відповідач має право пред'явити зустрічний позов до початку розгляду справи по суті.

Відповідно до ст.123 Цивільного процесуального кодексу України , зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Зустрічний позов є матеріально-правовою вимогою відповідача до позивача, яка заявляється для сумісного розгляду з первісним позовом.

До початку розгляду справи по суті учасникам судового процесу було роз'яснено їхні права, передбачені ч.2 ст.31 ЦПК України , в тому числі і про право подачі зустрічного позову до початку розгляду справи по суті.

В свою чергу, відповідачем ОСОБА_1К, пред'явлено зустрічну позовну заяву після початку розгляду справи по суті, який розпочався 23.12.2016 року.

Пред'явлення зустрічного позову після початку розгляду справи по суті законом не передбачено.

Крім того, в первісному та зустрічному позові зазначені різні сторони та зустрічний позов взагалі не впливає на розгляд первісного позову.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне відмовити у прийнятті зустрічної позовної заяви до спільного розгляду, що не позбавляє відповідача, звернутися з відповідним позовом на загальних підставах.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 123-124 , 168 , 209 , 210 Цивільного процесуального кодексу України , суд -

У Х В А Л И В :

У прийнятті зустрічного позову ОСОБА_1 до Гайворонської районної державної адміністрації Кіровоградської області, відділу Держгеокадастру у Гайворонському районі Кіровоградської області, ОСОБА_2 про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та скасування його державної реєстрації відмовити.

Роз'яснити ОСОБА_1, що відмова у прийнятті зустрічного позову не перешкоджає зверненню із заявою до суду на загальних підставах.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: І. В. Панасюк

СудГайворонський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення03.03.2017
Оприлюднено09.03.2017
Номер документу65096600
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —385/986/16-ц

Рішення від 03.03.2017

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Панасюк І. В.

Ухвала від 03.03.2017

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Панасюк І. В.

Рішення від 03.03.2017

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Панасюк І. В.

Ухвала від 13.10.2016

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Панасюк І. В.

Ухвала від 01.09.2016

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Поліщук В. В.

Ухвала від 29.07.2016

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Поліщук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні