Ухвала
від 28.02.2017 по справі 357/1199/17
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/1199/17

1-кс/357/648/17

У Х В А Л А

28 лютого 2017 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 розглянувши клопотання старшого слідчого Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС в Київській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів у кримінальному провадженні за № 32017110080000001, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

16.02.2017 року до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надійшли матеріали клопотання старшого слідчого лейтенанта податкової поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні за № 32017110080000001, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 01.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України про тимчасовий доступ до речей та документів.

Слідчий мотивує клопотання наступним.

Слідчим відділом фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №32017110080000001 від 01.02.2017, ш,одо ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), податкова адреса; АДРЕСА_1 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань став акт № 199/26-15-14-07-01-10/36957042 від 29.11.2016 про результати документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства України по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) за період з 01.01.2012 по 31.12.2015.

Відповідно до акту перевірки № 199726-15-14-07-01-10/36957042 від 29.11.2016 та баз ДФС України, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період 2012-2015 років незаконно сформувало податковий кредит з податку на додану вартість, а саме:

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснювало витрати на придбання послуг (оренда машин, оренда кущорізів) в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ДПІ в Оболонському районі м. Києва, вид діяльності - «неспеціалізована оптова торгівля», кількість працюючих -1 особа, свідоцтво платника ПДВ анульоване 01.03.2015 року).

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснювало витрати на придбання послуг (оренда механізмів) в

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ДПІ у Шевченківському районі м. Києва, стан

підприємства «7» - «До ЄДР внесено запис про відсутність підтвердження відомостей», вид діяльності - «неспеціалізована оптова торгівля», кількість працюючих -1 особа, свідоцтво платника ПДВ анульоване 24.09.2014 року, Декларація з податку на прибуток підприємста за 2014 рік не подана).

ТОВ«Оптіма-Констракт» здійснювало витрати на придбання послуг (оренда механізмів) в

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ДПІ у Шевченківському районі м. Києва, стан підприємства «7» - «До ЄДР внесено запис про відсутність підтвердження відомостей», вид діяльності - «будівництво житлових і нежитлових будівель», кількість працюючих - 5 осіб, свідоцтво платника ПДВ анульоване 27.11.2014 року. Декларація з податку на прибуток підприємста за 2014 рік не подана).

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснювало витрати на придбання послуг (оренда трактора, оренда машин) в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ДШ у Голсіївському районі м. Києва, вид діяльності - «неспеціалізована оптова торгівля», свідоцтво платника ПДВ анульоване 15.06.2015 року).

Таким чином, діяння службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.

Враховуючи викладене, виникає необхідність вилучення;

-оригіналів реєстраційних, установчих, статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з моменту реєстрації підприємства (в тому числі накази на призначення та звільнення службових осіб підприємства), необхідні для встановлення засновників та службових осіб даного підприємства, та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні;

-інформацію про наявність/відсутність заборгованості у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

-інформацію щодо кількості працюючих в розрізі кожного співробітника, за період з 2013 року по 2014 рік;

-відомості про ІР - адресу, з якої платник податків відправляв податкову звітність за весь період діяльності;

-належним чином завіреної копії договору про подання звітності платником податку в електронному вигляді з усіма додатками, в т.ч. сертифікати, ключі, поданими/заповненими платником документами;

-всіх звітних документів платника податків, податкових декларацій з податку на прибуток, податку на додану вартість, 1-ДФ, інших розрахунків за за період з 2012 року по 2015 рік;

-документів, що підтверджують наявність фактів порушень податкового, валютного та іншого законодавства за весь період діяльності товариства, в тому числі висновки спеціалістів, експертиз, актів та довідок нікчемних правочинів, матеріали оскаржень, рішення судів, тощо;

-наданих, у ході перевірок пояснень, платника податків (посадових осіб платника або його законних (уповноважених) представників) щодо виявлених порушень та/або причин ненадання первинних та інших документів, що можуть підтверджувати встановлені порушення;

-відомостей та матеріалів щодо адміністративного та/або судового оскарження рішень ДПІ по проведеним перевіркам.

Згідно ч. З ст. 99 КПК України сторона кримінального провадження зобов`язана надати суду оригінал документа. Оригіналом документа є сам документ, а оригіналом електронного документа - його відображення, якому надається таке ж значення, як документу.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння у даному провадженні, є потреба у дослідженні інформації, яка міститься у оригіналів реєстраційних, установчих, статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з моменту реєстрації підприємства (в тому числі накази на призначення та звільнення службових осіб підприємства), документах про наявність/відсутність заборгованості у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), документах щодо кількості працюючих в розрізі кожного співробітника, за період з 2012 року по 2015 рік, відомостях про 1Р - адресу, з якої платник податків відправляв податкову звітність за весь період діяльності, завірених копіях договорів про подання звітності платником податку в електронному вигляді з усіма додатками, в т.ч. сертифікати, ключі, поданими/заповненими платником документами, всіх звітних документів платника податків, податкових декларацій з податку на прибуток, податку на додану вартість, 1-ДФ, інших розрахунків за період з 2012 року по 2015 рік, документів, що підтверджують наявність фактів порушень податкового, валютного та іншого законодавства за весь період діяльності товариства, в тому числі висновки спеціалістів, експертиз, актів та довідок нікчемних правочинів, матеріали оскаржень, рішення судів, тощо, відомостях та матеріалах щодо адміністративного та/або судового оскарження рішень ДПІ по проведеним перевіркам, та мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Крім того, у кримінальному провадженні є необхідність розглядати клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, у зв`язку з можливістю їх змінити чи знищити.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відомості, які відображені в документах ІНФОРМАЦІЯ_6 , можуть бути використані як докази, а також необхідність здійснити їх вилучення на підставі ч. 1 ст. 159 КПК України, з метою використання при проведенні експертиз, забезпечивши таким чином виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 ,

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про інформацію» та ст. 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» документи, що знаходяться в реєстраційній справі, не підлягають виїмці або розукомплектуванню, крім випадків, передбачених цим Законом.

Згідно ст. 13 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» витребування документів з реєстраційних справ здійснюється на підставі судового рішення.

Відповідно до п.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження , якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

У кримінальному провадженні є необхідність розглядати клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, у зв`язку з можливістю їх змінити чи знищити.

Слідчий просив клопотання задовольнити.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши слідчого приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164-166 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу фінансових розслідувань Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документі в,а саме:

оригіналів реєстраційних, установчих, статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з моменту реєстрації підприємства (в тому числі накази на призначення та звільнення службових осіб підприємства), з метою встановлення засновників та службових осіб даного підприємства, та які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, з подальшим вилученням в оригіналах.

-документів, в яких відображено інформацію про наявність/відсутність заборгованості у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

-документів, в яких відображено інформацію, щодо кількості працюючих в розрізі кожного співробітника, за період з 2012 року по 2015 рік;

-відомості про ІР - адресу, з якої платник податків відправляв податкову звітність за весь період діяльності;

-договорів про подання звітності платником податку в електронному вигляді з усіма додатками, в т.ч. сертифікати, ключі, поданими/заповненими платником документами, з подальшим вилученням в копіях;

-всіх звітних документів платника податків, податкових декларацій з податку на прибуток, податку на додану вартість, 1-ДФ, інших розрахунків за період з 2012 року по 2015 рік в паперовому вигляді;

-документів, що підтверджують наявність фактів порушень податкового, валютного та іншого законодавства за період діяльності товариства, в тому числі висновки спеціалістів, експертиз, актів та довідок нікчемних правочинів, матеріали оскаржень, рішення судів, тощо;

-наданих, у ході перевірок пояснень, платника податків (посадових осіб платника або його законних (уповноважених) представників) щодо виявлених порушень та/або причин ненадання первинних та інших документів, що можуть підтверджувати встановлені порушення;

-відомостей та матеріалів, щодо адміністративного та/або судового оскарження рішень ДШ по проведеним перевіркам, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 ( АДРЕСА_2 ) .

Розглядати дане клопотання без виклику представників ІНФОРМАЦІЯ_6 .

В разі відсутності оригіналів документів надати засвідчені копії вказаних документів та протоколів (описів), що підтверджують вилучення оригіналів.

Строк дії ухвали не перевищує 28 березня 2017 року.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області протягом 5 днів з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.02.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65113922
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —357/1199/17

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Шроль В. Р.

Ухвала від 06.12.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 12.10.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 20.11.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Ященко І. Ю.

Ухвала від 12.10.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 03.02.2017

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні