Ухвала
від 29.10.2009 по справі б24/285-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТ І

УХВАЛА

29.10.09р. Справа № Б24/285-09

Суддя господарськог о суду Дніпропетровської обл асті Калиниченко Л.М.

при секретарі судового зас ідання Германич І.Ю.

за участю представників ст орін:

від кредитора та ліквідато ра - фізична особа - підприє мець ОСОБА_1

розглянувши справу

за заявою фізичної осо би - підприємця ОСОБА_1, м.Дн іпропетровськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Люкс-Трейд-Д", м.Дніпропетро вськ

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора ухвал ою від 31.07.09р. господарським суд ом Дніпропетровської област і порушена справа про визнан ня боржника товариства з о бмеженою відповідальністю "Л юкс-Трейд - Д", м. Дніпропетровс ьк - банкрутом.

Постановою господарського суду Дніпропетровської обла сті від 06.08.09р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквіда ційна процедура у справі, лік відатором у справі призначен о ініціюючого кредитора - ф ізичну особу - підприємця О СОБА_1, м. Дніпропетровськ

Відповідно до ст.4-1 Господар ського процесуального кодек су України Господарські суди розглядають справи про ба нкрутство у порядку провадж ення, передбаченому цим Код ексом, з урахуванням особлив остей, встановлених Законо м України "Про відновлення п латоспроможності боржника або визнання його банкр утом".

15.10.09р. на затвердження до госп одарського суду Дніпропетро вської області надійшов звіт про проведену роботу з додат ками № б/н від 15.10.09р. та ліквідац ійний баланс ліквідатора.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст .52 Закону України "Про відновл ення платоспроможності бо ржника або визнання його банкрутом" У разі, якщо грома дянин-підприємець - боржник а бо керівні органи боржника - юридичної особи відсу тні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в державної податкової слу жби згідно із законодавств ом податкових декларацій, д окументів бухгалтерської з вітності, а також за наявнос ті інших ознак, що свідчать про відсутність підприємни цької діяльності боржника, заява про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника може бути подана кр едитором незалежно від розм іру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язан ь. Ліквідатор письмово повід омляє про визнання господар ським судом відсутнього бор жника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний с трок з дня одержання повідо млення можуть направити лі квідатору заяви з вимогами до банкрута.

Отже, законодавством перед бачено особливу процедуру вс тановлення всіх відомих лікв ідатору кредиторів зі ст.52 Зак ону, яка є спеціальною по відн ошенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенц ійних кредиторів належать ор гани податкової служби, фонд и соціального страхування та їх повідомлення ліквідаторо м здійснюється шляхом надісл ання письмових повідомлень т аким кредиторам.

Ст.52 Закону не передбачає пу блікації в офіційних друкова них органах оголошення про в изнання боржника банкрутом, у зв'язку з чим, ліквідатором н е здійснювалось таке оголоше ння.

В результаті ліквідаційно ї процедури ліквідатором вст ановлена та підтверджена кре диторська заборгованість:

- Подільська міжрайонна ви конавча дирекція Київського міського відділення фонду с оціального страхування з тим часової втрати працездатнос ті м. Київ на суму 111,75 грн.

- Відділення виконавчої д ирекції Фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України в Подільському районі м. Київ н а суму 49,36 грн.

- ДПІ у Подільському районі м. Київ на суму 340,00 грн.

Згідно довідок ДП "Центр дер жавного земельного кадастру ", м. Дніпропетровськ № ц/9239/7 від 02.09.09р., Інспекції Державного те хнічного нагляду, м. Київ № 078-2219 від 13.08.09р., Територіальне управ ління держгірпромнагляду по Дніпропетровській області м . Дніпропетровськ № 04-14/19 91 від 09.09.09р., комунального підпр иємства "Київське міське бюр о технічної інвентаризації", м. Київ № 38582 від 08.09.09р., даних АІС " Автомобіль" УДАІ ГУМВС Ураїн и, м.Києва, Відділу державної виконавчої служби Подільськ ого районного управління юст иції в м.Києві № в/20 від 18.09.09р., Баб ушкінського ВДВС Дніпропетр овського міського управлінн я юстиції, м.Дніпропетровськ № 13716/03-14 від 01.09.09р., ДПІ у Бабушкінс ькому раойні м.Дніпропетрвос ька щодо закритих рахунків в установах банках, за боржник ом нерухомого майна, автотра нспортних засобів, сільськог осподарської техніки, земель них ділянок не зареєстровано , виконавчі провадження відс утні.

На запити ліквідатора отри мані відповіді Управління Пе нсійного фонду України в Под ільському районі м.Києва, Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Бабушкінському районі м.Дніпропетровська, Відділе ння виконавчої дирекції Фонд у соціального страхування ві д нещасних випадків на вироб ництві та професійних захвор ювань України в м.Дніпропетр овську, Бабушкінського район ного центру зайнятості, м.Дні пропетровськ, Бабушкінської районної виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності, м.Дніпропетровсь к, про відсутність заборгова ності банкрута.

Ст.16 Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" передбачено, що з метою за безпечення органів державн ої влади та учасників цивіль ного обороту достовірною інф ормацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємці в) створюється ЄДР, який місти ть відомості щодо місцезнахо дження юридичної особи, дати та номеру записів про внесен ня змін до нього, дати видачі а бо зміни свідоцтва про держа вну реєстрацію, дані про уста новчі документи, дати та № зап исів про внесення змін до них , про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням , тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Зако н, також, визначає порядок в несення до ЄДР записів про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які зд ійснюються державним реєстр атором (п.7 ст.19 вищевказаного З акону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Боржник за юридичною адрес ою відсутній, фактична адрес а не відома. В підтвердження в ідсутності керівних органів боржника- юридичної особи з а місцезнаходженням кредито ром подана довідка з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців № 3804173 станом на 17.07.09р.. У зв 'язку з чим виявити майно, пров ести інвентаризацію активів боржника, витребувати бухга лтерську документацію у поса дових осіб, неможливо та не до зволяє здійснити дії з розшу ку дебіторів та зі стягнення дебіторської заборгованост і.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", якщо з а результатами ліквідаційно го балансу після задоволення вимог кредиторів не залишил ося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквіда цію юридичної особи-банкрута .

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засідан ні представників кредитора, ліквідатора, суд знаходить д остатньо підстав щодо затвер дження ліквідаційного балан су та ліквідації юридичної о соби-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 ГПК України, с т.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційн ий баланс та звіт ліквідатор а товариства з обмежено ю відповідальністю "Люкс-Тре йд-Д", м.Дніпропетровськ.

Ліквідувати юридичну особ у товариство з обмежено ю відповідальністю "Люкс-Тре йд-Д", м.Дніпропетровськ (49000, м.Дн іпропетровськ, вул.Леніна, 10) (Є ДРПОУ 36137367).

Згідно п.6 ст.31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" вважати по гашеними вимоги:

- Подільська міжрайонна ви конавча дирекція Київського міського відділення фонду с оціального страхування з тим часової втрати працездатнос ті м. Київ на суму 111,75 грн.

- Відділення виконавчої ди рекції Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань України в П одільському районі м. Київ на суму 49,36 грн.

- ДПІ у Подільському районі м. Київ на суму 340,00 грн.

Припинити повноваження лі квідатора у справі № Б24/28 5-09 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальніс тю "Люкс-Трейд-Д", м.Дніпропетр овськ ініціюючого кредитора - фізичної особи - підприє мця ОСОБА_1, м.Дніпропетро вськ (49000, АДРЕСА_1, іде нтифікаційний номер НОМЕР _1).

Провадження у справі припи нити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" копію цієї ухвали направити органу, як ий здійснив державну реєстра цію юридичної особи - банкр ута, та органам державної ст атистики для виключення юр идичної особи з Єдиного держ авного реєстру підприємств та організацій України, а т акож власнику (органу, уповн оваженому управляти майном ), органам державної податко вої служби за місцезнаходжен ням банкрута.

Суддя Л.М. Калиниченко

Дата ухвалення рішення29.10.2009
Оприлюднено25.01.2011
Номер документу6512480
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б24/285-09

Ухвала від 29.10.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 19.10.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 31.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 06.10.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Джихур О.В.

Ухвала від 20.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні