Ухвала
від 06.03.2017 по справі 3/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

06.03.2017Справа № 3/23

За позовом Комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація

до Закритого акціонерного товариства Полісся

про виселення

За зустрічним позовом Закритого акціонерного товариства Полісся

до Комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація

про визнання права власності

Суддя Сівакова В.В.

Без виклику сторін

СУТЬ СПОРУ:

На розгляд Господарського суду м. Києва передані вимоги Комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація про виселення Закритого акціонерного товариства Полісся з нежитлового приміщення в будинку № 126/23 літера А по вул. Жилянська/Комінтерну у м. Києві загальною площею 260,70 кв. м., повернувши його Комунальному підприємству Київжитлоспецексплуатація , в зв'язку з тим, що Закрите акціонерне товариство Полісся використовує відповідні приміщення без належних розпорядчих документів.

Також на розгляд Господарського суду міста Києва передані зустрічні позовні вимоги Закритого акціонерного товариства Полісся до Комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація про визнання за ним права власності на підвальні приміщення нежитлового будинку по вул. Жилянська/Комінтерну № 126/23 літера А у м. Києві.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 23.02.2006 у справі № 3/23 позов Комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація задоволено повністю та

виселено Закрите акціонерне товариство Полісся з нежитлового приміщення загальною площею 260,70 кв. м. в будинку № 126/23 літера А по вул. Жилянська/Комінтерну у м. Києві повернувши вказане приміщення Комунальному підприємству Київжитлоспецексплуатація ;

стягнуто з Закритого акціонерного товариства Полісся на користь Комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація 85,00 грн. державного мита та 118,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

В задоволенні зустрічного позову Закритого акціонерного товариства Полісся відмовлено повністю.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 27.06.2006 рішення Господарського суду міста Києва від 23.02.2006 у справі № 3/23 скасовано. У задоволенні первісного позову Комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація відмовлено. Зустрічний позов задоволено та визнано за Закритим акціонерним товариством Полісся право власності на підвальні приміщення нежитлового будинку по вул.. Жилянська/Комінтерну № 126/23 літера А, площею 206,1 кв. м.

Ухвалою Вищого господарського суду України від 03.10.2006 касаційну скаргу Комунального підприємства Київжитлоспецексплуатація на постанову Київського апеляційного господарського суду від 27.06.2006 у справі № 3/23 повернуто заявнику.

Постановою Верховного суду України від 12.12.2006 ухвалу Вищого господарського суду України від 03.10.2006 скасовано, справу передано на розгляд до Вищого господарського суду України.

Постановою Вищого господарського суду України від 15.02.2007 постанову Київського апеляційного господарського суду від 27.06.2006 у справі № 3/23 залишено без змін.

02.03.2017 Товариством з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа подано заяву про заміну сторони у справі Закритого акціонерного товариства Полісся його правонаступником Товариством з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа , на підставі ст. 25 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали справи, Господарський суд міста Києва встановив:

Згідно ст. 115 Господарського процесуального кодексу України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України Про виконавче провадження .

Виконання судового рішення є невід'ємною стадією процесу правосуддя, і заміна сторони на цій стадії може відбуватися не інакше, як на підставах та у порядку, визначеному Господарським процесуальним кодексом України та Законом України Про виконавче провадження .

Заміна сторони у виконавчому провадженні передбачена п. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження згідно з якою, у разі вибуття однієї із сторін вона може бути замінена її правонаступником.

Відповідно до вказаної статті для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Слід звернути увагу, що інститут заміни сторони в виконавчому провадженні є складовою частиною загального інституту процесуального правонаступництва в порядку статті 25 Господарського процесуального кодексу України.

Так, стаття 25 Господарського процесуального кодексу України встановлює, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні , а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Процесуальне правонаступництво - це перехід процесуальних прав і обов'язків сторони у справі до іншої особи у зв'язку з вибуттям особи у спірному матеріальному правовідношенні.

Процесуальне правонаступництво випливає з юридичних фактів правонаступництва (заміни сторони матеріального правовідношення її правонаступником) і відображає зв'язок матеріального і процесуального права. У кожному конкретному випадку для вирішення питань можливості правонаступництва господарському суду слід аналізувати відповідні фактичні обставини, передбачені нормами матеріального права.

Частина 1 статті наводить однією з підстав процесуального правонаступництва - внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення).

Відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Стаття 59 Господарського кодексу України визначає, що реорганізація може проводитися, шляхом: злиття, приєднання, поділу, перетворення.

Згідно статуту Товариства з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа , затвердженого загальними зборами учасників товариства протоколом № 23/02 від 23.02.2011 та зареєстрованого державним реєстратором Печерської районної в місті Києві державної адміністрації 30.03.2011 за № 1070105000304561, Товариство з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа є правонаступником усіх прав та обов'язків Закритого акціонерного товариства Полісся .

Крім цього, подано копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 14.04.2011 з якого вбачається, що за кодом 24095956 значиться юридична особа - Товариство з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа .

Отже, матеріалами справи підтверджується, що Товариство з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа (код ЄДРПОУ 24095956) є правонаступником Закритого акціонерного товариства Полісся (код ЄДРПОУ 24095956).

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку про наявність достатніх підстав для здійснення процесуального правонаступництва Закритого акціонерного товариства Полісся на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа .

Керуючись ст. ст. 25, 86 ГПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Товариство з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа про здійснення правонаступництва задовольнити.

2. Здійснити заміну Закритого акціонерного товариства Полісся на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Полісся Авіа .

СуддяВ.В.Сівакова

Дата ухвалення рішення06.03.2017
Оприлюднено10.03.2017
Номер документу65134711
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності

Судовий реєстр по справі —3/23

Рішення від 28.01.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Ухвала від 23.08.2017

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Ухвала від 04.08.2017

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Ухвала від 06.03.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Цюх Г. З.

Ухвала від 08.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 11.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Репех В.М.

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Репех В.М.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні