Ухвала
від 02.03.2017 по справі 820/796/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код ЄДРПОУ 34390710

У Х В А Л А

про витребування доказів у справі

02.03.2017р.                                                   № 820/796/17

Харківський окружний адміністративний суд у складі Головуючого судді - Панченко О.В., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Красноградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області до Красноградського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області про скасування повідомлення та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Красноградське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- скасувати повідомлення "Про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання" від 03.02.2017 року вих.№961 винесеного Красноградським районним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області;

- зобов'язати Красноградський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Сторони у судове засідання повноважного представника не направили, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлені судом належним чином, в порядку, передбаченому ст.ст. 33-35 Кодексу адміністративного судочинства України.

Оскільки визначене ч. 1 ст.2 Кодексу адміністративного судочинства України завдання адміністративного судочинства залишається незмінним при розгляді будь-якої адміністративної справи, в тому числі і справи за позовом суб'єкта владних повноважень, і дотримання вказаного завдання є обов'язковим в силу приписів ч.2 ст.19 Конституції України, то з огляду на приписи ст.41, ч.4 ст.122, ч.6 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України, суд доходить висновку, що питання щодо витребування доказів має бути розглянуто та вирішено на підставі наявних в справі доказів в порядку письмового провадження.

За правилами, встановленими ч. 1 та ч. 2 ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Частиною 3 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази.

Відповідно до ч.3 ст. 79 Кодексу адміністративного судочинства України, письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду. Суд може також уповноважити заінтересовану сторону або іншу особу, яка бере участь у справі, одержати письмовий доказ для надання його суду.

В ході судового розгляду справи, суд дійшов висновку, що для повного та всебічного розгляду справи необхідно витребувати у Красноградського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області належним чином завірені копії матеріалів щодо розгляду заяви Красноградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області від 25.01.2017 року вих.№ 904-07/16.

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 69, 70, 71, 79, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В :

Витребувати у Красноградського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області належним чином завірені копії матеріалів щодо розгляду заяви Красноградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області від 25.01.2017 року вих.№ 904-07/16.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя           О.В. Панченко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.03.2017
Оприлюднено10.03.2017
Номер документу65160764
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/796/17

Постанова від 19.04.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 02.03.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 24.02.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 24.02.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні