Ухвала
від 13.03.2017 по справі 2-388-2003
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-388-2003

УХВАЛА

13 березня 2017 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої судді - Міланіч А.М.

при секретарі - Хоменко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Бородянка подання державного виконавця Бородянського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Київської області ОСОБА_1 про застосування приводу до боржника ОСОБА_2,

в с т а н о в и в :

Державний виконавець Бородянського районного відділу ДВС ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним поданням та просив вирішити питання щодо застосування приводу до боржника ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, який проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, до Бородянського РВ ДВС.

Подання мотивоване тим, що у провадженні Бородянського районного відділу ДВС знаходиться виконавче провадження щодо примусового виконання виконавчого листа № 2-388-2003, виданого 15 травня 2003 року Бородянським районним судом, про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 аліментів на утримання доньки Ірини, ІНФОРМАЦІЯ_3, у розмірі ? частини всіх видів заробітку, але не менше ? частини неоподаткованого мінімуму доходу громадян, щомісячно, до повноліття дитини, однак боржник рішення суду не виконує, до державного виконавця систематично не з являється.

В судове засідання державний виконавець не з явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд приходить до таких висновків.

У провадженні Бородянського районного відділу ДВС знаходиться виконавче провадження щодо примусового виконання виконавчого листа № 2-388-2003, виданого 15 травня 2003 року Бородянським районним судом, про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 аліментів на утримання доньки Ірини, ІНФОРМАЦІЯ_3, у розмірі ? частини всіх видів заробітку, але не менше ? частини неоподаткованого мінімуму доходу громадян, щомісячно, до повноліття дитини.

Відповідно до ч.1,2,5 ст. 25 Закону України Про виконавче провадження (в редакції, що діяла на час відкриття виконавчого провадження), державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо не закінчився строк пред'явлення такого документа до виконання, він відповідає вимогам, передбаченим цим Законом, і пред'явлений до виконання до відповідного органу державної виконавчої служби. Державний виконавець протягом трьох робочих днів з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження. Копії постанови про відкриття виконавчого провадження надсилаються не пізніше наступного робочого дня стягувачу та боржникові.

Згідно п. 14 ч. 3 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з'явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Процесуальним законом передбачено, що привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача (ч. 1 ст. 375 ЦПК України).

Відповідно до абзацу першого ч.1 ст. 28 Закону України Про виконавче провадження , копії постанов виконавця та інші документи виконавчого провадження (далі - документи виконавчого провадження) доводяться виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам простою кореспонденцією або доставляються кур'єром, крім постанов про відкриття виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу, повідомлення стягувачу про повернення виконавчого документа без прийняття до виконання, які надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

Враховуючи викладене, оскільки державним виконавцем не надано суду достатніх і достовірних доказів належного повідомлення боржника про необхідність з явитися до виконавчої служби та ухилення від явки останнім без поважних причин за викликом виконавця, зокрема, відсутні докази про направлення, отримання або вручення боржнику виклику виконавця, то суд вважає за необхідне в задоволенні подання державного виконавця відмовити.

Керуючись ст.377-1 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

В задоволенні подання державного виконавця Бородянського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Київської області ОСОБА_1 про застосування приводу до боржника ОСОБА_2 відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п яти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Київської області через Бородянський районний суд Київської області. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом п яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Головуючий-суддяОСОБА_4

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.03.2017
Оприлюднено15.03.2017
Номер документу65236316
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-388-2003

Ухвала від 13.03.2017

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 13.03.2017

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 09.03.2017

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 09.03.2017

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні