Ухвала
від 13.03.2017 по справі 2-388-2003
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-388-2003

УХВАЛА

13 березня 2017 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої судді - Міланіч А.М.

при секретарі - Хоменко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Бородянка подання державного виконавця Бородянського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Київської області ОСОБА_1 про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_2 ,

в с т а н о в и в :

Державний виконавець Бородянського районного відділу ДВС ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним поданням та просив встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_2, оскільки у провадженні Бородянського районного відділу ДВС знаходиться виконавче провадження щодо примусового виконання виконавчого листа № 2-388-2003, виданого 15 травня 2003 року Бородянським районним судом, про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_3 аліментів на утримання доньки Ірини, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі ? частини всіх видів заробітку, але не менше ? частини неоподаткованого мінімуму доходу громадян, щомісячно, до повноліття дитини, оскільки боржник рішення суду не виконує, до державного виконавця систематично не з являється.

В судове засідання державний виконавець не з явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідно до ч.1,2,5 ст. 25 Закону України Про виконавче провадження (в редакції, що діяла на час відкриття виконавчого провадження), державний виконавець зобов'язаний прийняти до виконання виконавчий документ і відкрити виконавче провадження, якщо не закінчився строк пред'явлення такого документа до виконання, він відповідає вимогам, передбаченим цим Законом, і пред'явлений до виконання до відповідного органу державної виконавчої служби. Державний виконавець протягом трьох робочих днів з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження. Копії постанови про відкриття виконавчого провадження надсилаються не пізніше наступного робочого дня стягувачу та боржникові.

У силу п.19 ч.3 ст.18 Закону України Про виконавче провадження від 2 червня 2016 року, який набрав чинності 5 жовтня 2016 року, виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право, у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи чи керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов'язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.6 Закону України Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України , право громадянина України на виїзд з України може бути

тимчасово обмежено у випадках, коли він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Відповідно до ч.1 ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця або за місцезнаходженням виконавчого округу за поданням приватного виконавця.

Враховуючи викладене, оскільки суду не надано жодних доказів ухилення боржника ОСОБА_2 від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, в тому числі не надано доказів отримання боржником постанови про відкриття виконавчого провадження, то підстав для встановлення йому обмеження у праві виїзду за кордон немає, а тому в задоволенні подання державного виконавця необхідно відмовити.

Керуючись ст.377-1 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

В задоволенні подання державного виконавця Бородянського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Київської області ОСОБА_1 про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон ОСОБА_2 відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п яти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Київської області через Бородянський районний суд Київської області. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом п яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Головуючий-суддяОСОБА_4

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.03.2017
Оприлюднено15.03.2017
Номер документу65236377
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-388-2003

Ухвала від 13.03.2017

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 13.03.2017

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 09.03.2017

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 09.03.2017

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні