Постанова
від 14.03.2017 по справі 641/1629/17
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/464/2017 Справа №641/1629/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2017 року слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про надання дозволу на огляду нежитлового приміщення (офісу) за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016220540003141 від 28 грудня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

14.03.2017 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП України в Харківській області ОСОБА_4 , погодженого з прокурором Харківської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення огляду земельної ділянки з адміністративно-виробничими і допоміжними будівлями, нежитловими приміщеннями за адресою: м. Харків, вулиця Сіриківська, 2, що на праві комунальної власності належить Харківській міській раді Харківської області, де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ НВФ «Квадо» (код ЄРДПОУ 23760908) та залученні до проведення огляду працівників Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ Національної поліції України.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що 28.12.2016, до чергової частини Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області надійшла заява від ОСОБА_6 , стосовно шахрайських дій по відношенню до нього, з боку працівників ТОВ «Квадо», в результаті чого, останньому було спричинено матеріальну шкоду.

28.12.2016, матеріали про кримінальне правопорушення були прийняті та 29.05.2016 зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12016220540003141 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_6 , пояснив, що в магазині «Телевізори», за адресою: м. Харків, вул. Червоношкільна набережна, 18, він придбав кронштейн настінний, для телевізора з пласким екраном КВАДО К-30 за ціною 168 гривень, в підтвердження цього ним до заяви було надано чек з магазину. Прийшовши додому він намагався використати за призначенням даний кронштейн, але йому це не вдалося тому, що кронштейн був дефектний. Наступного дня він пішов і звернувся до магазину «Телевізори» з проханням замінити йому кронштейн або повернути його гроші, пред`явивши їх чек, але ОСОБА_6 відмовили, порушивши всі його Конституційні права на повернення недоброякісного товару в передбачені законом строки. В подальшому працівники магазину пояснили йому, що вони є офіційним представником ТОВ НВФ «КВАДО» та запропонували звернутись до офісу ТОВ НВФ «КВАДО». В подальшій бесіді ОСОБА_6 надали інформацію, що підприємство знаходиться в м. Харків за двома адресами: вул. Конєва, 21 та вул. Сіриківська, 2 і йому потрібно звертатися до них. Встановити приміщення ТОВ НВФ «КВАДО» за адресою: м. Харків, вул. Конєва, 21 йому не вдалося, з причини того, що його не впустили на територію розташування підприємства. В подальшому він поїхав за адресою м. Харків, вул. Сіриківська, 2, коли він туди приїхав то виявив там виробниче приміщення з пунктом пропуску. За час, що витратив на очікування директора ТОВ НВФ «Квадо», він познайомився з охоронцем ОСОБА_7 та останній йому розповів, що до їх директора - ОСОБА_8 постійно звертаються покупці з магазину «Телевізори» зі скаргами на їх недоброякісні вироби, але ОСОБА_8 не реагує на скарги бо він в змові з магазином і йому це вигідно. Також ОСОБА_7 розповів, що всі працівники отримують заробітну плату не офіційно, а в «конвертах» готівкою особисто від ОСОБА_8 , а частина працівників взагалі офіційно не працевлаштована. Поки він чекав ОСОБА_8 в нього почало поморочиться в голові від смороду та запаху краски на підприємстві ТОВ «Квадо», він запитав у ОСОБА_7 чи видають працівниками, якісь маски для захисту, на що охоронець пояснив, що в виробничому цеху ТОВ НВФ «КВАДО» повна антисанітарія та люди працюють в жахливих умовах і він буде звільнятись. Після всього ОСОБА_6 , як законослухняний громадянин, вирішив звернутись до правоохоронних органів, для подальшого з`ясування вказаних правопорушень з боку керівництва ТОВ НВФ «Квадо», які вчиняють шахрайські дії відносно споживачів та порушують законодавство про працю, з метою особистого збагачення.

Таким чином, у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що ТОВ НВФ «Квадо» грубо порушує законодавство про працю та надає до відповідних органів державної влади недостовірні відомості щодо кількості працевлаштованих осіб та нарахованої їм заробітної плати, а також розповсюджує недоброякісну продукцію, тим самим шахрайським шляхом отримує дохід, без відрахування державних аналогів, та за допомогою введення в оману законослухняних громадян України.

В ході виконання доручення слідчого Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 та прокурора Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_5 , було встановлено фактичні адреси розташування ТОВ НВФ «Квадо» (код ЄРДПОУ 23760908): м. Харків, вул. Конєва 21 та вул. Сіриківська, 2 та керівника підприємства ОСОБА_8 , який займається наступними видами КВЕД: виробництво електромонтажних пристроїв; виробництво інших машин і устаткування загального призначення, н.в.і.у.; механічне оброблення металевих виробів (основний); виробництво електророзподільної та контрольної апаратури.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, реєстру прав власності на нерухоме майно №79791977 від 07.02.2017 земельна ділянка з адміністративно-виробничими і допоміжними будівлями за адресою: м. Харків, вулиця Сіриківська, 2, на праві комунальної власності належить Харківській міській раді Харківської області.

Згідно відповіді з ГУ Пенсійного Фонду в Харківській області на момент 01.12.2016 на ТОВ НВФ «Квадо» було застраховано 80 осіб.

У судовому засіданні слідчий СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 клопотання підтримала в повному обсязі.

Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Частиною другою цієї статті передбачено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Огляд проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести огляд приміщення, слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, необхідність виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а тому, клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню та надані дозволу слідчому СВ Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та прокурору Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшому раднику юстиції ОСОБА_5 на проведення огляду земельної ділянки з адміністративно-виробничими і допоміжними будівлями, нежитловими приміщеннями за адресою: м. Харків, вулиця Сіриківська, 2, що на праві комунальної власності належить Харківській міській раді Харківської області, де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ НВФ «Квадо» (код ЄРДПОУ 23760908).

Вирішуючи питання про надання дозволу на проведення огляду, слідчий суддя також враховує, що при наданні дозволу на проведення огляду за адресою:, м. Харків, вул. Сіриківська, 2 буде дотримано право на повагу до власності власника приміщення і цілі огляду є пропорційними обмеженню конституційного права на недоторканість житла і іншого володіння особи.

Однак, оскільки в діючому КПК України не передбачено надання дозволу на проведення огляду працівникам Управління захисту економіки в Харківській області ДЗЕ Національної поліції України згідно ст. 3 КПК України, оскільки останні не є стороною кримінального провадження, слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на проведення огляду лише слідчому СВ Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та прокурору Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшому раднику юстиції ОСОБА_5 .

Керуючись ст. ст. 234, 235, 237 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Слобідського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому СВ Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та прокурору Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшому раднику юстиції ОСОБА_5 на проведення огляду земельної ділянки з адміністративно-виробничими і допоміжними будівлями, нежитловими приміщеннями за адресою: м. Харків, вулиця Сіриківська, 2, що на праві комунальної власності належить Харківській міській раді Харківської області, де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ НВФ «Квадо» (код ЄРДПОУ 23760908).

Строк дії ухвали до 29 березня 2017 року включно.

Дана ухвала надає право на проведення огляду земельної ділянки з адміністративно-виробничими і допоміжними будівлями, нежитловими приміщеннями за адресою: м. Харків, вулиця Сіриківська, 2, що знаходиться у власності у Харківській міській раді Харківської області, де здійснює свою підприємницьку діяльність ТОВ НВФ «Квадо» (код ЄРДПОУ 23760908), лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення14.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65310198
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/1629/17

Постанова від 16.03.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 16.03.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 14.03.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

Постанова від 14.03.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ариничева С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні