Постанова
від 30.10.2009 по справі 50/363
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьког о,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

30.10.2009 справа № 50/363

За заявою дер жавної податкової інспекції у Шевченківському районі м. К иєва

до громад ської організації Благодійн ий фонд „Сімак”

про визнанн я банкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

від заявника Махнівс ький М.О. (дов. № 2549/9/10-214 від 05.05.2009)

від боржника не з' явив ся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до суд у із заявою про порушення спр ави про банкрутство відсутн ього боржника, оскільки гром адська організація Благодій ний фонд „Сімак” неспроможна сплатити податковий борг у с умі 1 870,00 грн., не надає з першого кварталу 2006 року до органів де ржавної податкової служби по даткових декларацій та інших документів фінансової звітн ості, відсутнє за юридичною а дресою і його місцезнаходжен ня невідоме, що підтверджуєт ься інформаційною довідкою № 56/1514 від 09.02.2009.

Згідно наявних документів боржник зареєстрований як г ромадська організація Шевче нківською РДА м. Києві за адре сою: м. Київ, Шевченківський ра йон, вул. Берлінського, буд. 25А, ідентифікаційний код 23730221, заб оргував до бюджету 1 870,00 грн. і н еспроможний виконати свої гр ошові зобов'язання щодо спла ти податків.

В порушення вимог ст.19 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців" в Єдин ому державному реєстрі юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців відсутні відомост і про внесення змін про місце знаходження юридичної особи - громадської організації Б лагодійний фонд „Сімак” .

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 12.05.2009 порушено пр овадження у справі №50/363 та приз начено до розгляду на 03.06.2009.

Представник боржника в суд ове засідання 03.06.2009 не з' явивс я, витребувані судом докази н е подав, причин неявки суд не п овідомив, хоча про час та місц е розгляду справи був повідо млений належним чином.

Представник заявника в суд ове засідання 03.06.2009 з'явився, пр оте всіх витребуваних в ухва лі про порушення провадження по справі доказів суду не над ав.

Розгляд справи був відклад ений на 03.07.2009.

03.07.2009 в судове засідання з' я вився представник заявника, проте всіх витребуваних в по передніх ухвалах суду доказі в не надав, зокрема, представн ик заявника не надав суду вит яг з ЄДРПОУ з доказами про вне сення запису про порушення п ровадження у справі про банк рутство боржника та докази з Міністерства юстиції Україн и та його територіальних орг анів про включення відомосте й про громадську організацію Благодійний фонд „Сімак” до Єдиного державного реєстру.

Представник боржника в суд ове засідання 03.07.2009 повторно не з' явився, витребувані судо м докази не подав, причин неяв ки суд не повідомив, хоча про ч ас та місце розгляду справи б ув повідомлений належним чин ом.

Розгляд справи був відклад ений на 31.07.2009.

Представник заявника в суд ове засідання 31.07.2009 з'явився, пр оте всіх витребуваних в попе редніх ухвалах суду доказів не надав.

Представник боржника в суд ове засідання 31.07.2009 втретє не з' явився, витребувані судом до кази не подав, причин неявки с уд не повідомив, хоча про час т а місце розгляду справи був п овідомлений належним чином.

Розгляд справи був відклад ений на 11.09.2009.

11.09.2009 розгляд справи не відбу вся у зв' язку з хворобою суд ді, було оголошено перерву на 02.10.2009.

Представник заявника в суд ове засідання 02.10.2009 з'явився, пр оте всіх витребуваних в попе редніх ухвалах суду доказів не надав.

Представник боржника в суд ове засідання 02.10.2009 вчетверте н е з' явився, витребувані суд ом докази не подав, причин нея вки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним ч ином.

Розгляд справи був відклад ений на 30.10.2009.

В судовому засіданні 30.10.2009 пр едставник кредитора підтрим ав подану заяву про порушенн я справи про банкрутство, дав пояснення та надав додатков і докази по суті справи. Предс тавник ініціюючого кредитор а підтримав вимогу про вине сення постанови щодо визнанн я відсутнього боржника банкр утом, відкриття ліквідаційн ої процедури і призначення л іквідатором у справі арбітра жного керуючого Кіцула Сер гія Богдановича (ліцензія Міністерства економіки Укра їни серії АВ № 081007 від 26.04.2006, ідент ифікаційний номер фізичної о соби - платника податків та інших обов' язкових платежі в НОМЕР_1). Суд визнав дану в имогу обґрунтованою та такою , що підлягає задоволенню.

Представник боржника в суд ове засідання 30.10.2009 черговий ра з не з' явився, витребувані с удом докази не подав, причин н еявки суд не повідомив, хоча п ро час та місце розгляду спра ви був повідомлений належним чином.

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, з”ясувавши актив і паси в боржника, суд дійшов до висн овку, що в матеріалах справи м істяться належні докази щодо заборгованості боржника пер ед кредитором та докази, що пі дтверджують неспроможність боржника погасити заборгова ність.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Поданими суду доказами під тверджена неспроможність бо ржника виконати після настан ня встановленого строку його силами зобов' язання щодо с плати податків і зборів(обов ' язкових платежів), майна не виявлено, кошти на р/рахунках боржника тривалий час відсу тні, автотранспортних засобі в та нерухомого майна за борж ником на праві власності не з ареєстровано, боржник не надає протягом року до орган ів державної податкової служ би податкових декларацій та інших документів фінансової звітності, відсутній за свої м місцезнаходженням , не підтверджено відомосте й про юридичну особу , ная вні інші ознаки, що свідчать п ро відсутність підприємниць кої діяльності боржника. Вка зані обставини є правовою пі дставою визнання боржника ба нкрутом.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/363 , доводять безспір ність грошових вимог заявник а та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання п еред кредитором у встановлен ий Законом строк.

Відповідно до з ч.1 ст. 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” кредитор має право звернутис я до суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство н езалежно від розміру його ви мог до боржника та строку вик онання зобов' язань, якщо бо ржник або керівні органи бор жника - юридичної особи відс утні за її місцезнаходженням , або у разі, якщо громадянин-п ідприємець - боржник або кер івник боржника - юридичної о соби, які фактично припинили свою діяльність, відсутні та визначити їх місцезнаходжен ня неможливо, а також за наявн ості інших ознак, що свідчать про відсутність підприємниц ької діяльності боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд у двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зг одою останнього.

Враховуючи вказані норми з акону та дослідивши подані з аявником докази у суду є прав ові підстави для визнання ві дсутнього боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22 - 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, господарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом відсутнього боржника - громадську організацію Благ одійний фонд „Сімак” (м. Київ, Шевченківський район, вул. Бе рлінського, буд. 25А, ідентифік аційний код 23730221).

2. Припинити процедуру розпо рядження майном і відкрити л іквідаційну процедуру.

3. Визнати державну податков у інспекцію у Шевченківськом у районі м. Києва кредитором д о банкрута - громадської орг анізації Благодійний фонд „С імак” з майновими вимогами н а суму 1 870,00 грн.

4. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого ОСОБА_2 (ліцензія Міні стерства економіки України с ерії АВ № 081007 від 26.04.2006, ідентифіка ційний номер фізичної особи - платника податків та інших обов' язкових платежів НО МЕР_1.

5. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' яз ати ліквідатора у відпо відності до чинного законода вства подати до офіційного д рукованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Мін істрів України у десятиденни й строк за його рахунок оголо шення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури боржника, надати суду докази публікаці ї вищевказаного оголошення п ротягом двох тижнів з момент у опублікування (оригінал пр имірника газети). Газетне ого лошення має містити: наймену вання та інші реквізити борж ника, визнаного банкрутом; на йменування господарського с уду, в провадженні якого знах одиться справа про банкрутст во; дату прийняття господарс ьким судом постанови про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури; відомості про ліквіда тора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати лі квідатора письмово повідоми ти про визнання банкрутом ус іх відомих йому кредиторів в ідсутнього боржника, у тому ч ислі органи пенсійного фонд у, фонду зайнятості, інших дер жавних органів, які здійснюю ть контроль за правильністю та своєчасністю справляння с трахових внесків на загально обов”язкове державне пенсій не страхування та інші види з агальнообов”язкового держа вного соціального страхуван ня, податків і зборів (обов”яз кових платежів ), тощо.

7. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 30.10.2009.

9.Припинити нарахування неу стойки (штрафу, пені), проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута з 30.10.2009.

10.Припинити повноваження ор ганів управління банкрута що до управління банкрутом та р озпорядження його майном з 30.10.2009 .

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 30.10.2010 .

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію о б”єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дого вори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

12. Копію ухвали направи ти для виконання:

- сторонам;

- ліквідатору;

- Київському управлінню з пи тань банкрутства (вул. П.Любче нка, 15, м. Київ, 03150);

- Головному управлінню юст иції у м. Києві (01001, м. Київ, пров. М узейний, 2Д)

- державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про ві дповідне судове рішення (п 1 ст . 39 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в").

Суддя Л.Д.Голо ватюк

Дата ухвалення рішення30.10.2009
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу6537138
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/363

Ухвала від 21.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 07.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 12.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 08.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 13.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 01.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 15.09.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Продаєвич Л. В.

Ухвала від 21.08.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні