Постанова
від 13.03.2017 по справі 922/3392/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"13" березня 2017 р.Справа № 922/3392/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розглянувши заявуЦентральної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, м.Харків про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Інпроект-Україна", м. Харків , код ЄДРПОУ 37765820 за участю сторін:

представника Центральної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області - ОСОБА_1, довіреність № 9895/8/20-30-10 від 13.08.2016 р.

розпорядник майна - не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 25.10.2016 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Інпроект-Україна", визнано вимоги ініціюючого кредитора у розмірі 2313339,49 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2

Ухвалою суду від 20.12.2016 р. затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "Інпроект-Україна", призначено підсумкове засідання суду.

Ухвалою суду від 07.02.2017 р. продовжено строк процедури розпорядження майном боржника на два місяці; у зв'язку із незгодою розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_2 на призначення його ліквідатором боржника та прийняттям комітетом кредиторів рішення про визначення кандидатури ліквідатора ТОВ "Інпроект-Україна" із застосуванням автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство, вирішено звернутися до автоматизованої системи для визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатора, розгляд справи в підсумковому засіданні відкладено на 13.03.2017 р.

Відповідно до положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затвердженого постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 14.07.2016 р. № 8, за результатом направлення господарським судом відомостей автоматизованою системою за підписом відповідальної особи був визначений арбітражний керуючий ОСОБА_3 для призначення ліквідатором у справі.

Ухвалою суду від 21.02.2017 р. зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_3, визначеного автоматизованою системою, протягом трьох днів з моменту отримання даної ухвали надати суду заяву на участь у справі в якості ліквідатора.

03.03.2017 р. до суду від арбітражного керуючого ОСОБА_3, визначеного автоматизованою системою, надійшла заява на участь у справі в якості ліквідатора ТОВ "Інпроект-Україна".

Представник голови комітету кредиторів у судовому засіданні зазначив, що на зборах комітету кредиторів ТОВ "Інпроект-Україна" було прийнято рішення про звернення до суду із клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, просив призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючого ОСОБА_3, визначеного автоматизованою системою.

Розпорядник майна у судове засідання не з'явився, про причини неявки не повідомив, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення №005119/2.

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає.

Для вирішення питання щодо подальшого застосування судових процедур банкрутства (санація, ліквідація, укладення мирової угоди) однією з основних умов є встановлення достатності або недостатності активів для погашення вимог кредиторів, які включені до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна довів суду та комітету кредиторів про відсутність будь-яких реальних перспектив відновити платоспроможність боржника шляхом проведення процедури санації.

Згідно з ч. 4 ст. 205 ГК України, у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом.

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема, прийняття рішення про: звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

13.02.2017 р. були проведені збори кредиторів та комітету кредиторів ТОВ "Інпроект-Україна", на яких було розглянуто питання щодо визначення кількісного складу комітету кредиторів у кількості 1 кредитора, обрано членів комітету кредиторів ТОВ "Інпроект-Україна" - Центральну ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, обрано голову комітету кредиторів - Центральну ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, прийнято рішення звернутися до суду з клопотанням про припинення процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_2, визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 12 місяців, застосування автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення господарським судом арбітражного керуючого у справах про банкрутство з метою визначення кандидатури ліквідатора ТОВ "Інпроект-Україна".

Згідно з матеріалами справи та наданими суду документами, комітет кредиторів обґрунтовано дійшов висновку, що задоволення вимог кредиторів можливо не інакше, як через застосування до боржника ліквідаційної процедури.

Відповідно до положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затвердженого постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 14.07.2016 р. № 8, за результатом направлення господарським судом відомостей автоматизованою системою за підписом відповідальної особи був визначений арбітражний керуючий ОСОБА_3 для призначення ліквідатором у справі.

03.03.2017 р. до суду від арбітражного керуючого ОСОБА_3, визначеного автоматизованою системою, надійшла заява на участь у справі в якості ліквідатора ТОВ "Інпроект-Україна".

Розглянувши заяву арбітражного керуючого ОСОБА_3 та додані до неї документи, судом встановлено, що зазначена кандидатура арбітражного керуючого повністю відповідає вимогам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Розглянувши матеріали справи, заяву арбітражного керуючого ОСОБА_3, враховуючи, що зазначена кандидатура була визначена автоматизованою системою, суд вважає за необхідне припинити процедуру розпорядження майном боржника - ТОВ "Інпроект-Україна" та повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого ОСОБА_2, визнати ТОВ "Інпроект-Україна" банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3

Постановою пленуму Вищого господарського суду України № 16 від 17.12.13 р. затверджений порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство.

Згідно з розділом ІІ зазначеного порядку офіційне оприлюднення здійснюється у випадках передбачених Законом та офіційному оприлюдненню підлягає, зокрема, повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Розділом ІІІ порядку офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство встановлено, що офіційне оприлюднення оголошень (повідомлень) здійснюється на підставі судового рішення. З цією метою резолютивна частина судового рішення повинна містити відповідний припис.

Враховуючи вищезазначене, суд дійшов висновку про необхідність здійснення офіційного оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України про визнання ТОВ "Інпроект-Україна" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора у справі.

Керуючись ст. ст. 37-48, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Інпроект-Україна" (код 37765820) та повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого ОСОБА_2 (свідоцтво № 380 від 27.02.2013 р., адреса: 51931, АДРЕСА_1).

2. Визнати товариства з обмеженою відповідальністю "Інпроект-Україна" (код 37765820, адреса: 61064, м. Харків, вул. Минайленка, 7) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

- скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

- виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених Законом про банкрутство.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

4. Призначити ліквідатором ТОВ "Інпроект-Україна" арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво № 1655 від 23.07.2013 р., адреса: 01011, м. Київ, вул. Рибальська, 2, ІПН НОМЕР_1).

5. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

6. Зобов'язати ліквідатора відповідно до ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" прийняти до свого відання майно боржника та забезпечити його збереження, виконувати функції з управління та розпорядження майном банкрута, проводити інвентаризацію та оцінку майна банкрута, здійснювати аналіз фінансового становища банкрута, повідомляти працівників банкрута про звільнення та здійснити його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута або отриманого для цієї мети кредиту, вживати заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, передати в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню, здійснити продаж майна банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом, повідомити про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надавати державному органу з питань банкрутства відповідну інформацію для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, пред'являти до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами. Залишки коштів на цих рахунках перераховуються на основний рахунок боржника.

Зобов'язати ліквідатора не рідше ніж один раз на місяць надавати комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

7. Зобов'язати ліквідатора в строк до 13.03.2018 р. виконати ліквідаційну процедуру та надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, а також всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі:

- акти інвентаризації майна, перелік ліквідаційної маси, звіти про оцінку майна, договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

- звіт про виплачені кредиторам кошти, документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів;

- довідки установ банку про закриття рахунків банкрута;

- копії повідомлень, направлених до органу державної податкової служби, Пенсійного фонду та центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури;

- довідку архіву про прийняття документів, які підлягають обов'язковому зберіганню;

- оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію;

- докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість її стягнення;

- довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час здійснення ліквідаційної процедури;

- баланси підприємства за весь час роботи ліквідатора;

- протоколи засідань комітету кредиторів і протоколи загальних зборів кредиторів;

- затверджений комітетом кредиторів звіт про оплату послуг та відшкодування витрат ліквідатора;

- інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута.

8. Постанову суду направити ліквідатору, кредитору, банкруту, Жовтневому ВДВС ХМУЮ, державному реєстратору, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, арбітражному керуючому ОСОБА_2

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення13.03.2017
Оприлюднено24.03.2017
Номер документу65438145
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3392/16

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 07.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 06.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 23.04.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 19.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 15.03.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 18.02.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 08.01.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні