Ухвала
від 15.03.2017 по справі 554/2088/17
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 15.03.2017 Справа № 554/2088/17

УХВАЛА

про дозвіл на тимчасовий доступ до документів та їх вилучення

1 5 .03.2017 р. слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Г.В. Андрієнко

за участю слідчого- Каминіна А.О.

при секретарі - О.В.Карабаш

розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області капітана поліції Каминіної А.О про тимчасовий доступ.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні слідчого управління ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження № 42014170000000012 від 17.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.366 КК України.

В ході досудового слідства встановлено, що службовими особами ТОВ МД-Центр , ТОВ Укрлісексперт , ТОВ Мікротехсервіс , ТОВ Вудтрейдкомпані , ТОВ Мікротехсервіс Україна , ФОП ОСОБА_2 внесено недостовірні відомості до офіційних документів з метою подальшого їх використання в процедурі з розподілу деревини.

Так, відповідно до Положення Про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини , затвердженого Наказом Державного комітету лісового господарства України від 19.02.2007 № 42 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.02.2007 за № 164/13431, передбачено закупівлю підприємствами необробленої деревини через аукціони для забезпечення потреб власного деревообробного виробництва.

Послуги з проведення аукціонів щодо реалізації необробленої деревини у відповідності до Наказу Державного комітету лісового господарства України Щодо вдосконалення механізмів продажу необробленої деревини , надає Українська універсальна біржа. Реалізація необробленої деревини всіма лісокористувачами здійснюється через аукціони з продажу необробленої деревини на біржі.

Відповідно до п. 1.3. Положення Про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини , аукціони з продажу необробленої деревини проводяться один раз у квартал на базі товарних бірж, розташованих в обласних центрах і створених відповідно до Закону України Про товарну біржу та Господарського кодексу України. Участь у торгах можуть брати суб'єкти господарської діяльності, котрі займаються переробкою деревини.

29.11.2016 Українською універсальною біржею, що знаходиться за адресою: м.Полтава, вул.Шевченка,52, проведено аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі 1 кварталу 2017 лісовими господарствами Полтавської області. За результатами аукціону, біржею складено Звіт результатів аукціону та Бюлетень середньозважених цін аукціону з продажу необробленої деревини заготівлі 1 кварталу 2017 року лісовими господарствами Полтавської області, проведеного 29.11.2016.

В аукціоні брали участь ряд суб'єктів господарювання, а саме: ТОВ МД-Центр (код ЄДРПОУ 32030240), ТОВ Укрлісексперт (код ЄДРПОУ 38156910), ТОВ Мікротехсервіс (код ЄДРПОУ 31342465), ТОВ Вудтрейдкомпані (код ЄДРПОУ 38877933), ТОВ Мікротехсервіс Україна (код ЄДРПОУ 38383438), ФОП ОСОБА_2 (код НОМЕР_1).

Встановлено, що зазначені суб'єкти господарської діяльності зареєстровані та поставлені на облік до органів статистики, Міндоходів, Пенсійного фонду України в Харківській області.

Крім того, вивченням інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, встановлено, що вказані підприємства фактично підконтрольні одній особі - ОСОБА_3

Таким чином, значний обсяг необробленої деревини реалізовано зазначеним підприємствам, чим було позбавлено деревообробників Полтавської області можливості заповнити своє виробництво деревиною.

Згідно листа від 13.02.2017 № В-13/3 Голови Біржового комітету Української універсальної біржі ОСОБА_4, переможцями аукціону від 29.11.2016 визнано: ТОВ Мд-Центр , ТОВ Вудтрейдкомпані та ТОВ Укрлісексперт та відповідно з даними підприємства укладено аукціонні свідоцтва про факт продажу необробленої деревини поставок 1 кварталу 2017 року, на підставі яких укладено договори купівлі - продажу необробленої деревини.

Для участі в аукціоні покупці необробленої деревини, відповідно до п.2.13. Положення Про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини , подають біржі заяву про участь в аукціоні, до якої додаються: нотаріально засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію підприємства (юридичної особи або фізичної особи - підприємця); нотаріально засвідчені копії установчих документів; копія свідоцтва про взяття на облік платника податків; довідка за підписом керівника суб'єкта господарювання щодо обсягу фактично переробленої необробленої деревини за попередній квартал, завірену печаткою; довіреність уповноваженим особам покупця з повноваженнями на участь в аукціоні та на підписання договорів купівлі-продажу; документ (копія платіжного доручення), що підтверджує перерахування гарантійного внеску.

Крім того разом з зазначеними документами передбачено надання дозволу на проведення робіт підвищеної небезпеки та експлуатації технічного устаткування.

Вивченням дозвільних документів, наданих ТОВ Вудтрейдкомпані , ТОВ МД-Центр , ТОВ Укрлісексперт , ТОВ Мікротехсервіс , ТОВ Мікротехсервіс-Україна ФОП ОСОБА_2 встановлено, що в усіх випадках дозволи видані на підставі висновків експертизи ТОВ Центр охорони праці Новатор сервіс від 25.08.2015. Крім того, всі зазначені підприємства отримали дозволи на експлуатацію одного й того ж самого обладнання, а саме: пилорами стрічкової горизонтальної для розпилювання лісу ПЛГР - 700 -6300, зав № б/н, 2004р., Україна, за адресою: м.Харків, вул.Греківська, 81-б, тобто за місцем реєстрації юридичної адреси ТОВ МД-Центр , що викликає сумніви в реальності здійснення зазначеними підприємствами діяльності з переробки деревини для власних потреб та взагалі здійснення підприємницької діяльності відповідно до їх статутів.

В ході досудового слідства виникла необхідність в проведенні аналізу статистичної звітності ТОВ Мікротехсервіс (код ЄДРПОУ 31342465), з метою встановлення обсягу використаної необробленої деревини за період 2015-2017, встановлення залишків необробленої деревини за минулі роки, обсягів та вартості фактично реалізованої продукції.

З метою дослідження обставин, які мають важливе значення по кримінальному провадженню, проведення почеркознавчої експертизи, виникла необхідність в проведенні тимчасового доступу до статистичної звітності ТОВ Мікротехсервіс за період 2015-2017 роки.

Враховуючи, що згідно статті 21 Закону України Про державну статистику , первинні дані, отримані органами державної статистики від респондентів під час проведення статистичних спостережень, є конфіденційною інформацією, яка охороняється Законом, і використовується виключно для статистичних цілей у зведеному знеособленому вигляді в зв'язку із чим доступ до документів статистичної звітності та їх виїмка іншим способом, ніж проведення тимчасового доступу до документів та речей - передбачений ст. 159 КПК України неможливий. В зв'язку з чим на даний час по кримінальному провадженню виникла необхідність в отриманні дозволу суду на тимчасовий доступ до вище перелічених документів статистичної звітності ТОВ Мікротехсервіс та їх вилучення.

Зазначена інформація перебуває в володінні Головного управління статистики в Харківській області, за адресою: м.Харків, вул.Маршала Бажанова, 28.

Згідно ч.2 ст.163 КПК України прошу Вас розглянути дане клопотання без участі представників Головного управління статистики в Харківській області, з метою запобігання умисному знищенню або зміні документів, а також забезпечення їх збереження у тому вигляді, в якому вони знаходяться на момент розгляду клопотання.

Беручи до уваги викладене вище, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених вище документів

Керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Надати тимчасовий доступ до документів старшому слідчому відділу СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області капітану поліції Каминіній А.О., які знаходяться у володінні Головного управління статистики в Харківській області, за адресою: м.Харків, вул. Маршала Бажанова,28, з можливістю їх вилучення в оригіналах, а саме: документів статистичної звітності ТОВ Мікротехсервіс (код ЄДРПОУ 31342465), зареєстрованого за адресою: м.Харків, вул.Коломенська, 25, кв.37, за період 01.01.2015 - 01.03.2017 рр.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукування зазначених речей та документів.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м. Полтави Г.В.Андрієнко

Дата ухвалення рішення15.03.2017
Оприлюднено24.03.2017
Номер документу65445384
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ.

Судовий реєстр по справі —554/2088/17

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні