Ухвала
від 23.03.2017 по справі 591/91/17
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/91/17

Провадження № 1-кс/591/1095/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 березня 2017 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми Мальована-Когер В.В., за участю секретаря - Молошної І.С., слідчого - Приходченко С.В., розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_1у кримінальному провадженні №1 2017200440000024 про тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з погодженим прокурором клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ ЕЛЛАТА , що знаходиться за адресою: м. Суми, площа Покровська, 6А.

Слідчий вважає, що зазначені документи мають суттєве значення у даному кримінальному провадженні, містять відомості, які можуть бути використані як докази та самі по собі, або в сукупності з іншими речами та документами, мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в інший спосіб встановити вказані обставини не є можливим.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив розглянути клопотання без виклику представників володільця документів, до яких просить надати тимчасовий доступ, з метою недопущення їх знищення.

Відповідно до ч.1 ст.107 КПК України, оскільки учасниками процесу не заявлено клопотань про фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів, суд вирішив провести судове засідання без фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження.

Слідчий суддя, дослідивши копії матеріалів кримінального провадження, вивчивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що близько 20 год. 40 хв. 03.01.2017 ОСОБА_2, знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_1, діючи умисно, з метою пошкодження чужого майна, а саме квартири, де він мешкає, а також усвідомлюючи можливість пошкодження інших квартир, приміщення під'їзду, комунікацій, тощо, які розташовані в зазначеному будинку, від'єднав в кухні газову плиту від труби газопостачання та відкрив газовий кран чим забезпечив надходження природного газу до приміщень квартири та будинку для здійснення вибуху.

В результаті вибуху зруйновано квартиру, де мешкав ОСОБА_2, сусідні квартири, пошкоджено приміщення під'їзду, шахта ліфту, автотранспортні засоби, які знаходились поблизу будинку, а також в результаті обвалу залізобетонних перекриттів підлоги квартири АДРЕСА_2 загинула мешканка кв.125 зазначеного будинку ОСОБА_3

03.30.2017 р. судовим експертом СВ Харківського НДІСЕ ім.Засл. проф. ОСОБА_4 заявлено клопотання про надання оригіналів документів, необхідних для вирішення поставлених перед експертом питань.

З метою забезпечення проведення судових будівельно-технічних експертиз у зазначеному кримінальному провадженні виникла необхідність у отриманні оригіналів таких документів, які знаходиться у володінні ТОВ ЕЛЛТА код 40164962, розташованої за адресою: 40030, м. Суми, площа Покровська, буд. 6А.

З метою додержання вимог ст. ст. 9, 25, 91 КПК України щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення події кримінального правопорушення та винної особи, необхідним є отримання та вивчення певних документів для встановлення події кримінального правопорушення та встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

В силу ст.85 КПК України, належними є докази, які прямо чи непрямо підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, а також достовірність чи недостовірність, можливість чи неможливість використання інших доказів.

Згідно п. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В силу ч.2 ст.160 КПК України, у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів зазначаються, зокрема: підстави вважати, можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Суд погоджується з доводами слідчого про необхідність перевірити обставини, які було встановлено в ході досудового розслідування.

Вилучення документів, зазначених в клопотанні, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, буде використано для проведення судових будівельно-технічних експертиз, в якості доказів, з яких, в сукупності з іншими, можливо об'єктивно встановити умови, обставини, спосіб вчинення злочину.

Тому, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159 - 166 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати групі слідчих у кримінальному провадженні № 12017200440000024, а саме: старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Сумській області майору поліції ОСОБА_5; старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Сумській області підполковнику поліції ОСОБА_6; старшому слідчому СУ ГУНП в Сумській області капітану поліції ОСОБА_7; старшому слідчому СУ ГУНП в Сумській області підполковнику поліції ОСОБА_8; старшому слідчому СУ ГУНП в Сумській області капітану поліції ОСОБА_9; старшому слідчому спеціальної поліції СУ ГУНП в Сумській області капітану поліції ОСОБА_1; слідчому СУ ГУНП в Сумській обласні старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 тимчасовий доступ з правом вилучення оригіналів документації, яка знаходиться у володінні ТОВ ЕЛЛТА код 40164962, розташованої за адресою: 40030, м. Суми, площа Покровська, буд. 6А, а саме: дефектного акту пошкоджень, які виникли в результаті вибуху 03.01.2017р. в м. Суми, вул. Металургів, 24 на ліфт під'їзду № 4 від ТОВ ЕЛЛТА .

Встановити строк дії ухвали в 30 днів з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_1

У відповідності до ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.В.Мальована-Когер

Дата ухвалення рішення23.03.2017
Оприлюднено27.03.2017
Номер документу65476016
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —591/91/17

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 08.06.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 08.06.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 19.04.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні