Ухвала
від 22.03.2017 по справі 916/1002/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про розгляд клопотання ліквідатора

"22" березня 2017 р.Справа № 916/1002/16

За заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Кам'янський цегельний комбінат" (68643, Одеська обл., Ізмаїльський район, с. Кам'янка, вул. Суворова, буд. 29; код ЄДРПОУ 34697926)

про банкрутство

Суддя господарського суду

Одеської області Грабован Л.І.

Представники сторін та учасники:

від кредиторів: не з'явились;

від ліквідатора банкрута: Максименко С.А. на підставі довіреності від 10.01.2017р.

Суть спору: про визнання банкрутом

Ухвалою підготовчого засідання суду від 11.05.2016р. порушено провадження у справі за заявою боржника ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" про визнання банкрутом за положеннями ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Одеської області від 20.05.2016р. визнано банкрутом ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат"; відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором призначено ліквідатора Чумаченка С.М.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 09.09.2016р. затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" з вказівкою розміру вимог та черговості їх задоволення.

27.02.2017р. ліквідатор банкрута Чумаченко С.М. звернувся до господарського суду Одеської області із клопотанням про зняття арештів, в якому викладено прохання зняти арешт з всього нерухомого майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою серія та номер: 43042579, виданий 17.04.2014р., видавник: відділ державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області, головний державний виконавець Парапів А.Д., підстава внесення запису рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 16216466 від 02.10.2014р., ОСОБА_5, Ізмаїльське міськрайонне управління юстиції, Одеська обл.; зняти арешт з всього нерухомого майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою серія та номер: 41477726, виданий 17.04.2014р., видавник: відділ державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області, д/в ОСОБА_6. підстава внесення запису: рішення про державну реєстрацію прав їх обтяжень, індексний номер: 12806744 від 03.03.2014р., ОСОБА_7, Ізмаїльське міськрайонне управління юстиції, Одеської області; зняти арешт з всього нерухомого майна та невизначеного майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою 31112167, 07.02.2012р., ВДВС Ізмаїльського МРУЮ, державний виконавець Хрустальов А.С., зареєстровано: 08.02.2012р. за № 12144831 реєстратором: Одеська філія державного підприємства „Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, 65017, Одеська обл., м. Одеса, вул. Бруса, буд. 26/2.

У клопотанні ліквідатор банкрута посилаючись на абз. 7 п. 1 ст. 38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. 8 резолютивної частини постанови господарського суду Одеської області від 20.05.2016р., зазначає, що Ізмаїльським міськрайонним ВДВС ГТУЮ в Одеській області відповідні провадження закриті, але арешти з майна боржника на підставі зазначеної постанови суду не зняті.

Розглянувши клопотання ліквідатора банкрута Чумаченка С.М. вислухавши пояснення, суд встановив:

Згідно п. 8 постанови господарського суду Одеської області від 20.05.2016р. скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта № 75314541 від 09.12.2016р. постановою ВДВС Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції в Одеській області № 43042579 від 17.04.2014р. накладено арешт на нерухоме майно ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошено заборону на його відчуження; постановою ВДВС Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції в Одеській області № 41477726 від 17.04.2014р. накладено арешт на нерухоме майно ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошено заборону на його відчуження; постановою ВДВС Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції в Одеській області № 31112167 від 07.02.2012р. накладено арешт на нерухоме майно ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошено заборону на його відчуження.

Згідно абз. 7 ч.1 ст. 38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Оскільки в процедурі ліквідації задоволення вимог кредиторів відбувається за рахунок коштів, отриманих від здійсненої у встановленому порядку реалізації майна банкрута, майно банкрута повинно бути вільним від будь-яких обтяжень.

Тобто, з моменту відкриття відносно боржника ліквідаційної процедури всі без винятку обтяження чи інші обмеження щодо розпорядження його майном підлягають скасуванню.

Існування не скасованих заборон на відчуження активів банкрута перешкоджає ліквідатору у виконанні покладених на нього Законом обов'язків.

Зняття заборон та арештів із майна боржника в порядку ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є безумовним, стосується будь-яких органів і посадових осіб та не потребує сплати коштів.

Отже, господарський суд компетентний скасувати арешти на майно боржника чи інші обтяження його майна, накладені іншими органами (нотаріусом, судами на забезпечення позовних вимог) у випадку введення ліквідаційної процедури боржника та включення майна боржника до складу ліквідаційної маси в ході провадження у справі про банкрутство.

Ч. 1 ст. 41 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб.

Згідно ч. 1 ст. 42 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, що належать юридичній особі - банкруту, які передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку .

Ст. 32 ГПК України передбачено, що доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких грунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими і речовими доказами, висновками судових експертів; поясненнями представників сторін та інших осіб, які беруть участь в судовому процесі. В необхідних випадках на вимогу судді пояснення представників сторін та інших осіб, які беруть участь в судовому процесі, мають бути викладені письмово.

Згідно ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора банкрута про зняття арештів та скасовує арешт з всього нерухомого майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою серія та номер: 43042579, виданий 17.04.2014р., видавник: відділ державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області, головний державний виконавець Парапів А.Д., підстава внесення запису рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 16216466 від 02.10.2014р., ОСОБА_5, Ізмаїльське міськрайонне управління юстиції, Одеська обл.; скасовує арешт з всього нерухомого майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою серія та номер: 41477726, виданий 17.04.2014р., видавник: відділ державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області, д/в ОСОБА_6. підстава внесення запису: рішення про державну реєстрацію прав їх обтяжень, індексний номер: 12806744 від 03.03.2014р., ОСОБА_7, Ізмаїльське міськрайонне управління юстиції, Одеської області; скасовує арешт з всього нерухомого майна та невизначеного майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою 31112167, 07.02.2012р., ВДВС Ізмаїльського МРУЮ, державний виконавець Хрустальов А.С., зареєстровано: 08.02.2012р. за № 12144831 реєстратором: Одеська філія державного підприємства „Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, 65017, Одеська обл., м. Одеса, вул. Бруса, буд. 26/2.

Керуючись ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1.Клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю „Кам'янський цегельний комбінат" (68643, Одеська обл., Ізмаїльський район, с. Кам'янка, вул. Суворова, буд. 29; код ЄДРПОУ 34697926) задовольнити.

2.Скасувати арешт з всього нерухомого майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою серія та номер: 43042579, виданий 17.04.2014р., видавник: відділ державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області, головний державний виконавець Парапів А.Д., підстава внесення запису рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 16216466 від 02.10.2014р., ОСОБА_5, Ізмаїльське міськрайонне управління юстиції, Одеська обл.

3.Скасувати арешт з всього нерухомого майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою серія та номер: 41477726, виданий 17.04.2014р., видавник: відділ державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області, д/в ОСОБА_6. підстава внесення запису: рішення про державну реєстрацію прав їх обтяжень, індексний номер: 12806744 від 03.03.2014р., ОСОБА_7, Ізмаїльське міськрайонне управління юстиції, Одеської області.

4.Скасувати арешт з всього нерухомого майна та невизначеного майна ТОВ „Кам'янський цегельний комбінат" та оголошення заборони на його відчуження, накладений постановою 31112167, 07.02.2012р., ВДВС Ізмаїльського МРУЮ, державний виконавець Хрустальов А.С., зареєстровано: 08.02.2012р. за № 12144831 реєстратором: Одеська філія державного підприємства „Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, 65017, Одеська обл., м. Одеса, вул. Бруса, буд. 26/2.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття згідно ч. 4 ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалу може бути оскаржено у встановленому порядку згідно ст.ст. 91, 93, 106 ГПК України та ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Копію ухвали надіслати ВДВС Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області (68609, Одеська обл., м. Ізмаїл, пр. Леніна, 23, кім. 203), іквідатору Чумаченку С.М., (АДРЕСА_1).

Суддя Л.І. Грабован

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення22.03.2017
Оприлюднено29.03.2017
Номер документу65509799
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/1002/16

Ухвала від 06.11.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 04.10.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 04.10.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 18.08.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 24.07.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 24.07.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 22.05.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 22.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 22.03.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 17.02.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні