Постанова
від 28.03.2017 по справі 911/463/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" березня 2017 р. Справа № 911/463/17

за заявою Ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Співдружність , Київська обл., смт Рокитне (код ЄДРПОУ 24886652)

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Співдружність , Київська обл., смт Рокитне (код ЄДРПОУ 24886652), далі - боржник

про банкрутство

Суддя Наріжний С.Ю.

учасники у справі згідно протоколу судового засідання

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

до господарського суду Київської області надійшла заява Ліквідатора СТОВ Співдружність про порушення справи про банкрутство СТОВ Співдружність (код ЄДРПОУ 24886652) у зв'язку з нездатністю останнього задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями на загальну суму 41108392,51 грн., та на підставі ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (надалі також Закон про банкрутство ).

В своїй заяві заявник просить суд прийняти заяву до розгляду; порушити провадження у справі про банкрутство Боржника; визнати Боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру; призначити ліквідатором у справі ліквідатора підприємства ОСОБА_1

Ухвалою господарського суду Київської області від 20.02.2017 прийнято до розгляду заяву про порушення справи про банкрутство СТОВ Співдружність , проведення підготовчого засідання призначено на 28.02.2017 та в подальшому підготовче засідання у справі відкладено на 21.03.2017.

Ухвалою господарського суду Київської області від 21.03.2017 порушено провадження за заявою ліквідатора СТОВ Співдружність у справі про банкрутство СТОВ Співдружність ; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону про банкрутство; призначено засідання суду щодо вирішення питання про визнання Боржника банкрутом на 28.03.2017; вирішено інші процедурні питання у справі.

28.03.2017 у судове засідання з'явився ліквідатор товариства, а також представник ТОВ МП Біопродукт , вимоги якого до Боржника визнані ліквідатором в досудовій процедурі ліквідації. Детально дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку про банкрутство Боржника на підставі наступного.

Боржник - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Співдружність (09600, Київська обл., смт Рокитне, вул. Поповича, 41 А; код ЄДРПОУ 24886652) зареєстрований як юридична особа, що підтверджено інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Згідно статті 209 ГК України, у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами, територіальною громадою або державою інакше як через відновлення його платоспроможності цей суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Відповідно до заяви та долучених до неї доказів, Протоколом № 7 загальних зборів учасників Боржника від 07.12.2016 вирішено припинити Боржника шляхом ліквідації у добровільному порядку, відповідно до чинного законодавства, у зв'язку з незадовільним станом надходження фінансових потоків від здійснення господарських операцій, складним становищем на відповідному ринку товарів та послуг; призначено ліквідатором товариства ОСОБА_1; вирішено інші організаційні питання здійснення ліквідаційної процедури.

Згідно матеріалів заяви, в ході здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором було встановлено відсутність у Боржника активів.

В той же час ліквідатором було встановлено наявність кредиторської заборгованості, зокрема перед ТОВ Агроспецінвест у сумі 2942938,01 грн., що виникла на підставі договору купівлі-продажу № АА/30 від 12.12.2013; ТОВ МП Біопродукт в сумі 38155244,35 грн., що виникла на підставі договору купівлі-продажу № 01/10-1-2015 від 01.10.2015 і договору безвідсоткової позики від 30.04.2015; УПФ України у Рокитнянському районі Київської області в сумі 10210,15 грн.

Таким чином в ході здійснення аналізу фінансового становища Боржника, ліквідатором виявлено те, що майна Боржника недостатньо для погашення всієї кредиторської заборгованості Боржника.

Відповідно до заяви та проміжного ліквідаційного балансу, станом на 10.02.2017 Боржник має грошові зобов'язання перед кредиторами в загальному розмірі 41108392,51 грн. Зазначений ліквідаційний баланс затверджено рішенням власника Боржника (№ 8 від 10.02.2017). Згідно того ж рішення було вирішено звернутися до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника; уповноважено ліквідатора подати відповідну заяву.

Ліквідатором до заяви також додано довідку податкового органу - Білоцерківської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області від 08.02.2015 № 5/10/10-19 про відсутність заборгованості з податків, зборів, що контролюються органами державної податкової служби.

Наявності в статутному капіталі Боржника, згідно статуту СТОВ Співдружність , частки державної власності не встановлено.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність ознак які свідчать про стійку фінансову неплатоспроможність Боржника (згідно Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства), а саме - відхилення показників ліквідності від граничного значення; наявність значної кредиторської заборгованості; нездійснення Боржником господарської діяльності; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону про банкрутство, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Таким чином на підставі наявних матеріалів справи, даних проміжного ліквідаційного балансу Боржника встановлено, що пасив Боржника значно перевищує активи Боржника, що свідчить про його неплатоспроможність. Зазначені фактичні обставини вказують на нездатність Боржника своєчасно та в повному обсязі задовольнити вимоги кредиторів, що є підставою для застосування відносно Боржника відповідних заходів та процедур в порядку, встановленому Законом про банкрутство, зокрема є підставою для визнання Боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Судом встановлено, що в заяві про порушення справи про банкрутство заявник просить суд покласти виконання обов'язків ліквідатора Банкрута на ліквідатора товариства ОСОБА_1

За таких обставин, враховуючи наявність клопотання про покладення обов'язків ліквідатора Банкрута на ліквідатора товариства ОСОБА_1, на підставі ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство вказане клопотання підлягає задоволенню.

Згідно абз. 8 ч. 1 ст. 38 Закону про банкрутство, з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Керуючись ст. 37-41, 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Співдружність (09600, Київська обл., смт Рокитне, вул. Поповича, 41 А; код ЄДРПОУ 24886652).

Відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Співдружність ОСОБА_1 (09117, АДРЕСА_1; ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

2. Скасувати арешти, накладені на майно Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Співдружність (09600, Київська обл., смт Рокитне, вул. Поповича, 41 А; код ЄДРПОУ 24886652).

3. Припинити повноваження засновників, власників (власника) майна Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Співдружність (09600, Київська обл., смт Рокитне, вул. Поповича, 41 А; код ЄДРПОУ 24886652), та припинити повноваження всіх органів управління Банкрута щодо управління Банкрутом та розпорядження його майном.

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника, - Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Співдружність (09600, Київська обл., смт Рокитне, вул. Поповича, 41 А; код ЄДРПОУ 24886652) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

5. Протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання цієї постанови, керівнику, головному бухгалтеру і засновникам Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Співдружність (09600, Київська обл., смт Рокитне, вул. Поповича, 41 А; код ЄДРПОУ 24886652) передати ліквідатору всю бухгалтерську та всю іншу документацію Банкрута, печатки і штампи, матеріальні та всі інші цінності Банкрута. Ліквідатору прийняти бухгалтерську та всю іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні та всі інші цінності від колишніх керівника Банкрута, головного бухгалтера та засновників (учасників) Боржника визнаного банкрутом.

6. Ліквідатору до завершення ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , в тому числі ст. 41-49, та за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс банкрута та пояснювальну записку до нього.

7. Постанову надіслати: відділу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Банкрута, державному реєстратору за місцезнаходженням Банкрута.

Копію постанови надіслати: учасникам у справі про банкрутство, Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області.

Дата набрання чинності постановою - 28 березня 2017 року.

Термін пред'явлення виконавчого документу до виконання - до 28 березня 2020 року.

Суддя С.Ю. Наріжний

Дата ухвалення рішення28.03.2017
Оприлюднено30.03.2017
Номер документу65536328
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/463/17

Ухвала від 20.03.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 14.02.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 10.10.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 12.09.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 22.06.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 20.06.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 29.05.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 22.05.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 12.05.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 24.04.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні