Постанова
від 23.03.2017 по справі 922/4450/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"23" березня 2017 р. Справа № 922/4450/15

вх. № 4450/15

Суддя господарського суду Яризько В.О.

при секретарі судового засідання Солдатова М.Ю.

за участю ліквідатора - ОСОБА_1

По справі за заявою ДПІ Московського району м. Харкова ДФС у Харківській області, м. Харків,

до товариства з обмеженою відповідальністю "Ост-Вест Паркет", м. Харків,

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 03.02.2016 р. товариство з обмеженою відповідальністю "Ост-Вест Паркет", код 34756462, визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором ТОВ "Ост-Вест Паркет" призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1.

Ухвалою суду від 20.01.2017р. розгляд звіту ліквідатора призначено в судове засідання на 08.02.2017р.

08.02.2017р. ліквідатором був поданий звіт про ліквідаційну процедуру, а також заявлено клопотання про зобов"язання ПАТ "АКБ "Капітал" закрити поточний рахунок ТОВ "Ост-Вест Паркет".

Ухвалою суду від 08.02.2017р. розгляд звіту ліквідатора відкладено, задоволено клопотання ліквідатора про зобов"язання ПАТ "АКБ "Капітал" закрити поточний рахунок ТОВ "Ост-Вест Паркет".

21.02.2017р. через канцелярію суду надійшла довідка ПАТ "АКБ "Капітал" про закриття поточного рахунку ТОВ "Ост-Вест Паркет".

У судовому засіданні 23.03.2017р. ліквідатор повідомив суд про те, що ним вжито усі заходи в ліквідаційній процедурі, у зв"язку з чим просить затвердити ліквідаційний звіт, ліквідаційний баланс та припинити провадження у справі.

Ліквідатором надані додаткові документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури, а також надано письмове клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу. Вказані документи долучені судом до матеріалів справи.

Кредитор у судове засідання не з"явився, про час та місце розгляду звіту ліквідатора був повідомлений ухвалою суду, про причини неявки суду не повідомив.

Суд вважає, що нез"явлення кредитора не перешкоджає розгляду звіту ліквідатора.

Розглянувши в судовому засіданні наданий суду звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, вислухавши ліквідатора, суд встановив, що після визнання ТОВ "Ост-Вест Паркет" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором було здійснено низку заходів відповідно до ст. ст. 41-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З метою виявлення всіх кредиторів, на офіційному веб - сайті ВГСУ 03.02.2016 року за № 27929 здійснено офіційне оприлюднення оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Впродовж встановленого законом двомісячного строку заяв з кредиторськими вимогами до боржника ні до суду, ні до ліквідатора не надходило.

Єдиним кредитором ТОВ "Ост-Вест Паркет" є ДПІ Московського району м. Харкова ДФС у Харківській області, сума заборгованості перед яким складає 3124447,00 грн., яка віднесена до 3-ї черги задоволення вимог кредиторів.

В процедурі розпорядження майном арбітражним керуючим ОСОБА_1, якого в подальшому було призначено ліквідатором ТОВ "Ост-Вест Паркет", з метою встановлення фактичної діяльності боржника, його майна та активів, здійснено виїзд за юридичною адресою, зазначеною в витязі - м. Харків, Набережна Крупської, 7, але підприємства за вказаною адресою виявлено не було, про що складно відповідний акт обстеження.

Розпорядником майна 28 січня 2016 року було здійснено інвентаризацію майна ТОВ "Ост-Вест Паркет", про що складено акт контрольної перевірки інвентаризації майна, відповідно до якого встановлено, що на підприємстві будь-які активи відсутні.

З метою виявлення майна ТОВ "Ост-Вест Паркет" арбітражним керуючим ОСОБА_1 було направлено запити до УДАІ МВС України у Харківській області, Державної інспекції сільського господарства в Харківській області, РСЦ МВС в Харківській області.

Згідно отриманих відповідей за ТОВ "Ост-Вест Паркет" не виявлено зареєстрованого права власності.

Ліквідатором отримано від ДПІ у Московському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області відомості щодо відкритих рахунків банкрута та вжито заходи на закриття таких рахунків.

Московський ВП ГУНП в Харківській області повідомив ліквідатора листом від 29.03.2016 року № 11326/119-67/0516 про те, що в період з 01.01.2015 року по теперішній час заяв чи повідомлень у відношенні ТОВ "Ост-Вест Паркет" не надходило.

З Московського відділу державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції отримано лист 31.03.2016 року № 2440/10-30/дв-2, в якому повідомляється, що виконавчі листи про стягнення з ТОВ "Ост-Вест Паркет" на виконання не надходили.

Судом також встановлено, що ухвалою господарського суду Харківської області суду від 11.11.2015 року по справі № 922/4450/15 відсторонено керівника боржника ТОВ "Ост-Вест Паркет" ОСОБА_2 від посади та покладено виконання обов'язків керівника боржника на розпорядника майна ТОВ "Ост-Вест Паркет" арбітражного керуючого ОСОБА_1

Арбітражний керуючий ОСОБА_1 неодноразово звертався до колишнього керівника товариства ОСОБА_3 з вимогою передати розпоряднику майна бухгалтерську, установчу та іншу документацію боржника, печатки і штампи по акту прийому-передачі, однак відповіді на листи та будь-якої витребуваної інформації та документації розпоряднику майна надано не було.

У зв"язку з відсутністю у ліквідатора документації товариства, така документація не передавалась на зберігання до архівної установи.

Ліквідатором було замовлено виготовлення дублікату печатки ТОВ "Ост-Вест Паркет". У засобах масової інформації, в газеті Премьер № 296 (6206), було розміщено відповідне оголошення про необхідність вважати недійсним штам, печатку, оригінал статуту та інші установчі документи ТОВ "Ост-Вест-Паркет".

Ліквідатором доданий акт про знищення ним відтиску печатки ТОВ "Ост-Вест Паркет", яка виготовлялась на його замовлення.

У зв'язку з відсутністю у банкрута активів, ліквідатором складений ліквідаційний баланс.

Згідно з п. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Суду наданий протокол № 3 від 22.03.2017р. засідання комітету кредиторів ТОВ "Ост-Вест Паркет", з якого вбачається, що комітетом кредиторів затверджений звіт ліквідатора та визнано його роботу задовільною, вирішено звернутись до суду для затвердження звіту та ліквідаційного балансу, встановлено розмір грошової винагороди арбітражного керуючого ОСОБА_1 за період розпорядження майном та ліквідації ТОВ "Ост-Вест Паркет" у розмірі 65594,10 грн.

Згiдно ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд пiсля заслуховування звiту лiквiдатора або окремих кредиторiв виносить ухвалу про затвердження звiту лiквiдатора та лiквiдацiйного балансу.

Частина 2 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачає, якщо за результатами лiквiдацiйного балансу пiсля задоволення вимог кредиторiв не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про лiквiдацiю юридичної особи-банкрута.

Враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута, відсутність майна та інших активів підприємства, а також надання суду ліквідаційного балансу з непогашеною кредиторською заборгованістю, суд вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора, припинити провадження у справі та сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

Ліквідатором у звіті про виконання ліквідаційної процедури, що поданий до суду 08.02.2017р., наведений розрахунок грошової винагороди за виконання ним обов'язків розпорядника майна за період з 19.08.2015 р. по 03.02.2016р. у сумі 15007,10 грн. та ліквідатора ТОВ "Ост-Вест Паркет" за період з 03.02.2016р. по 31.01.2017р. у сумі 37787,00 грн.

Відповідно до змісту ч. 9 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається, зокрема, про призначення розпорядника майна, встановлення розміру оплати його послуг та джерела їх сплати.

Порядок визначення та сплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого врегульовано у ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", згідно з частиною першою якої арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Частиною 2 статті 115 чинної редакції Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що сплата грошової винагороди арбітражному керуючому - розпоряднику майна здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником), при цьому сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому-розпоряднику майна за кожен місяць виконання ним відповідних повноважень.

Частиною 4 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов'язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов'язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Згідно з ч. 7 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на першому засіданні комітету кредиторів. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Згідно ч. 3 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Враховуючи, що у ліквідатора були відсутні дані щодо розміру середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи, винагорода ліквідатором розраховувалась виходячи з розміру двох мінімальних заробітних плат.

Згідно ч. 7 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Суд зазначає, що на засіданні комітету кредиторів 22.03.2017р. встановлено розмір грошової винагороди арбітражного керуючого ОСОБА_1 за період розпорядження майном та ліквідації ТОВ "Ост-Вест Паркет" у сумі 65594,10 грн. по березень 2017р., однак ліквідатор до суду в звіті навів розрахунок лише по січень 2017р., у зв"язку з чим суд розглядає той період, що вказаний ліквідатором у звіті від 08.02.2017р., додаткових доповнень до якого щодо нарахованої суми не подавалось.

Враховуючи суд вважає за необхідне затвердити загальний розмір грошової винагороди арбітражному керуючому ОСОБА_1 за виконання ним обов'язків розпорядника та ліквідатора ТОВ "Ост-Вест Паркет" у розмірі 52794,10 грн.

Керуючись ст. ст. 38-48, п. 6 ч. 1 ст. 83, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

2. Ліквідувати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Ост-Вест Паркет" (код 34756462, адреса: 61068, м. Харків, Набережна Крупської, буд. 7).

3. Визнати погашеними вимоги кредиторів, що не були задоволені за недостатністю майна банкрута ТОВ "Ост-Вест Паркет", зокрема, вимоги ДПІ Московського району м. Харкова ДФС у Харківській області у розмірі 3124447,00 грн.

4. Провадження у справі припинити.

5. Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Затвердити звіт арбітражного керуючого ОСОБА_1 щодо нарахування йому грошової винагороди за виконання обов'язків розпорядника майна та ліквідатора ТОВ "Ост-Вест паркет" у розмірі 52794,10 грн.

7. Ухвалу направити ліквідатору, кредитору, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, Московському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення23.03.2017
Оприлюднено30.03.2017
Номер документу65536831
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4450/15

Ухвала від 27.07.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 11.07.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 12.06.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 01.06.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Постанова від 23.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 08.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 20.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 07.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 18.01.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 09.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні