Ухвала
від 08.07.2016 по справі 804/842/16
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

08 липня 2016 р. Справа №804/842/16

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Гончарової І.А.,

розглянувши в порядку письмового провадження у місті Дніпропетровську клопотання представника Компанії "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" про залучення відповідача по адміністративній справі за позовом Компанії "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" до відповідача-1 Дніпропетровського міського управління юстиції, в особі ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та легалізації громадських формувань Дніпропетровського міського управління юстиції, відповідача-2 ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпропетровської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальності "Амстор" про зобов'язання вчинити певні дії, визнання протиправними та скасування реєстраційних дій, -

ВСТАНОВИВ:

Компанія "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до відповідача-1 Дніпропетровського міського управління юстиції, в особі ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та легалізації громадських формувань Дніпропетровського міського управління юстиції, відповідача-2 ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпропетровської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальності "Амстор".

Ухвалою суду від 15 лютого 2016 року у вказаній справі відкрито провадження.

15.06.2016 року Компанією "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" надано до суду заяву про збільшення розміру позовних вимог.

08.07.2016р. представником Компанії "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" подано клопотання про залучення у якості відповідача ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві.

Також 08.07.2016р. представником Компанії "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" до суду подано клопотання про зупинення провадження у справі для підготування додаткових доказів.

Дослідивши матеріали справи та проаналізувавши зміст норм права, що регулюють дане питання, суд приходить до наступного висновку.

Як вбачається із заяви про збільшення розміру позовних вимог від 15.06.2016р., Компанією "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" збільшено розмір позовних вимог та викладено вимоги до державних реєстраторів ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві.

Пунктом 9 ч.1 ст.3 Кодексу адміністративного судочинства України вказано, що відповідач - суб'єкт владних повноважень, а у випадках, передбачених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Згідно положень статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

З урахуванням викладених обставин, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості відповідача ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

З урахуванням наведеного, а також з метою дотримання строків розгляду адміністративних справ, встановлених ст.122 КАС України, суд приходить до висновку про обґрунтованість заявленого клопотання про зупинення провадження у справі та наявність підстав для його задоволення у зв'язку із необхідністю виклику до суду представників залученого відповідача та підготування додаткових доказів - до 10 серпня 2016 року.

Керуючись статтями 52, 69, 71, 156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в адміністративній справі №804/842/16 як третього відповідача ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві.

Клопотання представника позивача про зупинення провадження в адміністративній справі за адміністративним позовом Компанії "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" до відповідача-1 Дніпропетровського міського управління юстиції, в особі ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та легалізації громадських формувань Дніпропетровського міського управління юстиції, відповідача-2 ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпропетровської міської ради, відповідача-3 ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальності "Амстор" про зобов'язання вчинити певні дії, визнання протиправними та скасування реєстраційних дій - задовольнити.

Зупинити провадження в адміністративній справі за позовом Компанії "LORLEY INVESTMENTS LIMITED" до відповідача-1 Дніпропетровського міського управління юстиції, в особі ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та легалізації громадських формувань Дніпропетровського міського управління юстиції, відповідача-2 ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління у сфері державної реєстрації Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпропетровської міської ради, відповідача-3 ОСОБА_1 державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальності "Амстор" про зобов'язання вчинити певні дії, визнання протиправними та скасування реєстраційних дій у зв'язку із необхідністю виклику до суду представників залученого відповідача та підготування додаткових доказів до 10 серпня 2016 року.

Наступне судове засідання у справі призначити на 10 серпня 2016 року о 13 год 40 хв.

Ухвала набирає законної сили протягом 5 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину ухвали, справу розглянуто у порядку письмового провадження або без виклику особи, яка її оскаржує, ухвала набирає законної сили через 5 днів з дня її отримання. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Апеляційна скарга подається до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

Суддя (підпис) ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення08.07.2016
Оприлюднено03.04.2017
Номер документу65621319
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/842/16

Ухвала від 18.08.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 08.07.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 05.09.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 08.07.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 04.04.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 15.06.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 15.06.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 20.10.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Постанова від 20.10.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 30.03.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні