Ухвала
від 04.04.2017 по справі 646/2491/17
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/2491/17

№ провадження 1-кс/646/1967/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04.04.2017 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку в межах кримінального провадження № 42016220000000610 від 30.06.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 364-1 КК України,

В С Т А Н О В И В :

04 квітня 2017 в провадження слідчого судді Червонозаводського районного суду м. Харкова надійшло зазначене клопотання.

З клопотання вбачається, що невстановленими особами, за сприянням працівників ГУ ДФС у Харківській області, з метою легалізації (відмивання) грошових коштів та мінімізації оподаткування підприємств реального сектору економіки, утворено фіктивні суб`єкти господарювання, а саме: ТОВ «Пеллетон» (код 40200277), засновником, директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_5 , юридичною адресою підприємства зазначено: АДРЕСА_1 ;ТОВ «Авелоніс» (код 39729742), засновником, директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_5 , юридичною адресою підприємства зазначено: м.Київ, пр.Голосіївський, 108, корпус 2, приміщення 1; ТОВ «Скайнес» (код 40135800), засновником, директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_6 , юридичною адресою підприємства зазначено: АДРЕСА_2 ; ТОВ «Ванстайл - Профі» (код 39344805), засновником, директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_6 , юридичною адресою підприємства зазначено: м.Київ, вул.Теслярська, 4;ТОВ «Стоун Трейдінг» (код 39969438), директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_7 , юридичною адресою підприємства зазначено: м.Київ, вул.Панківська, 18, офіс 32;ТОВ «Стікс Білд Груп» (код 40246573), засновником, директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_8 , юридичною адресою підприємства зазначено: м. Київ, провулок Киянівський, буд.3-7;ТОВ «ТС Трейдінг» (код 39636098), засновником, директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_9 , юридичною адресою підприємства зазначено: м. Харків, вул. Сумська, 4,офіс 313; ТОВ «Кавальєрз» (код 40260404), засновником, директором та головним бухгалтером якого є ОСОБА_10 , юридичною адресою підприємства зазначено: м. Київ, вул. Академіка Заболотного, 48-а.

У ході розслідування встановлено, що за юридичною адресою ТОВ «Пеллетон», а саме: м. Київ, пр. Голосіївський,70 офіс 438, знаходиться Київська філія ТОВ «Ардена» Київський готель «Мир», в офісі 438 ТОВ «Пеллетон» фактично не знаходиться та ніколи не знаходилось.

За місцем реєстрації ТОВ «Скайнес», а саме: м.Київ, пр.Голосіївський,108, корпус 2, офіс 2, знаходиться житловий будинок. Квартира №2 має занедбаний вигляд, зі слів сусідів у вказаній квартирі тривалий час взагалі ніхто не мешкає, щодо знаходження за вказаною адресою будь-якого підприємства їм нічого не відомо.

Виїздом за юридичною адресою ТОВ «Авелоніс», а саме: м.Київ, пр.Голосіївський, 108, корпус 2 встановлено, що за вказаною адресою знаходиться житловий будинок, мешканці квартири АДРЕСА_3 повідомили що про знаходження за вказаною адресою будь-якого підприємства їм нічого не відомо.

За юридичною адресою ТОВ «Стоун Трейдінг», а саме: м.Київ, вул.Панківська, 18, офіс 32, знаходиться житловий будинок. Квартира №32 знаходиться в приватній власності та як офіс не використовується, про реєстрацію та фактичне знаходження за вказаною адресою ТОВ «Стоун Тредінг» мешканцям нічого не відомо.

За юридичною адресою ТОВ «Стікс Білд Груп», а саме: м. Київ, провулок Киянівський, буд. 3-7, знаходиться офісний центр, однак зазначене підприємство за даною адресою не знаходиться та ніколи не знаходилось.

ТОВ «ТС Трейдінг» зареєстроване за юридичною адресою: м. Харків, вул.Сумська, 4, офіс 313, за вказаною адресою не знаходиться та ніколи фактично не знаходилось.

За місцем реєстрації ТОВ «Кавальєрз», а саме: м. Київ, вул. Академіка Заболотного, 48-а, зазначена юридична особа не знаходиться.

Зазначене свідчить про фактичну відсутність зазначених підприємств за місцем їх юридичної реєстрації та внесення службовими особами вказаних підприємств завідомо неправдивих відомостей до офіційних реєстраційних документів, що свідчить про фіктивність ТОВ «Пеллетон», ТОВ «Скайнес», ТОВ «Авелоніс», ТОВ «Ванстайл - Профі», ТОВ «Стоун Тредінг», ТОВ «Стікс Білд Груп», ТОВ «ТС Трейдінг», ТОВ «Кавальєрз».

При цьому від вказаних підприємств надходить звітність до органів ДФС з однієї ІР-адреси, а саме: 194.44.12.17; 127.0.0.1; 212.42.77.157.

Досудовим розслідуванням, у тому числі негласними слідчими (розшуковими) заходами, встановлено, що директора вказаних підприємств фактично не мають відношення до ведення зазначеними підприємствами фінансово господарської діяльності, а є лише підставними особами, на яких оформлені вказані юридичні особи, що використовуються для відмивання грошових коштів та мінімізації оподаткування підприємствами реального сектору економіки.

Допитаний у якості свідка директор ТОВ «Стоун Трейдінг», ОСОБА_7 надав свідчення, що він фактично ні якого відношення до ведення фінансово господарської діяльності ТОВ «Стоун Тредінг» не має, підприємство було зареєстроване ним за грошову винагороду від невстановленої особи, будь якої участі в діяльності підприємства він не приймав та не приймає.

Допитаний у якості свідка директор ТОВ «Пеллетон» та ТОВ «Авелоніс» ОСОБА_5 не зміг пояснити обставини реєстрації зазначених підприємств, їх юридичного та фактичного місцезнаходження, перебування фінансово господарської та бухгалтерської документації підприємств.

Таким чином, керівники вищевказаних суб`єктів господарювання, які входять до складу «конвертаційного центру», за сприянням та прикриттям працівників ГУ ДФС у Харківській області, без мети здійснення підприємницької діяльності, створили юридичних осіб для прикриття незаконної діяльності. Директора зазначених суб`єктів господарювання підприємством не керують, доступу до відкритих банківських рахунків не мають, грошовими коштами підприємства не розпоряджаються. Реєстраційні документи зазначених суб`єктів господарювання використовуються у незаконній діяльності із здійснення неконтрольованих державою фінансових операцій, складання фіктивних господарських угод та фіктивних первинних документів для перерахування грошових коштів без фактичного проведення фінансово-господарських операцій, тобто здійснення безтоварних операцій та незаконної діяльності по наданню послуг з мінімізації податкових зобов`язань іншим суб`єктам підприємницької діяльності.

За сприянням наведених суб`єктів господарювання, що займаються легалізацією (відмиванням) грошових коштів та мінімізацією оподаткування підприємств реального сектору економіки, група зв`язаних між собою юридичних осіб, а саме: ТОВ «Глобол-Реєстр» (код 25613583), юридична адреса: м.Харків, вул. Дарвіна, 33, к.8, ТОВ «Даглар» (код 39263873), юридична адреса: Харківська область, Харківській район, смт.Рогань, вул. Культури, 68, ТОВ «Зерно Слобожанщини» (код 40201773), юридична адреса: м. Харків, вул.Котлова,246, кв.6, ТОВ «Слобідський Хліб» (код 40527671), юридична адреса: Львівська область, м. Сихівський, вул. Зелена, 238, ТОВ «Слобідські лани» (код 40528036), юридична адреса: м. Харків, вул. Конторська, 16-а, ТОВ «Рейніз» (код 40096809), юридична адреса: м. Харків, вул. Тобольська, 42, займається оптовою торгівлею сільськогосподарською продукцією та фіктивно відображає придбання такої продукції у вищезазначених підприємств «конвертаційного центру», тим самим незаконно штучно знижує свої податкові зобов`язання та формує собі податковий кредит.

Аналізом «розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Додаток №5)» зазначених підприємств встановлено, що в 2016 році ТОВ «Глобол-Реєстр» мало фіктивні взаємовідносини з низкою підприємств вищенаведеного «конвертаційного центру», а саме з ТОВ «Кавальєрз» щодо придбання автогуми на загальну суму понад 32 млн. грн., з ТОВ «Скайнес» щодо придбання продуктів харчування на загальну суму понад 40 млн. грн. Крім цього, ТОВ «Даглар» мало фіктивні взаємовідносини з низкою підприємств вказаного «конвертаційного центру», а саме: ТОВ «Пеллетон» - придбання автогуми та «рукав напірний» на загальну суму понад 8 млн. грн., ТОВ «Скайнес» - придбання продуктів харчування на загальну суму понад 1,5 млн. грн., ТОВ «ТС Трейдінг» - придбання сирників, смартфонів та карток поповнення рахунку на загальну суму понад 18 млн. грн.

У подальшому ТОВ «Глобол-Реєстр» та ТОВ «Даглар» здійснили фіктивний продаж вже сільськогосподарської продукції (сої, кукурудзи) на інші підприємства групи - ТОВ «Зерно Слобожанщини», ТОВ «Слобідський Хліб», ТОВ «Слобідськи лани», ТОВ «Рейніз», а також на експорт.

Проведеними заходами встановлено, що податкова звітність всіх зазначених підприємств групи надходить з однієї IP-адреси: НОМЕР_1 , провайдером якої є ТОВ «Велтон Телеком». Вказана статистична глобальна ІР- адреса надана за адресою: м. Харків, вул. Кузнечна, 2, офіс 6.

Крім того, встановлено, що фактичним офісом всіх підприємств зазначеної групи є адреса юридичної реєстрації ТОВ «Глобол-Реєстр» - м.Харків, вул. Дарвіна, 33, к. 8.

Прокурор підтримав клопотання, вважаючи наявність законних підстав для його задоволення.

Слідчий суддя, вислухавши прокурора, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, прийшов до наступного.

Відповідно до ст. 234 КПК України, 1. Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.2. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.3. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Як вбачається із клопотання та доданих до нього матеріалів, відомості до ЄРДР 30 червня 2016 року за №42016220000000610 за заявою ОСОБА_11 щодо протиправних дій працівників ГУ ДФС у Харківській області, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.205, ч. 2 ст. 364-1, ч.3 ст.368 КК України.

Крім того, викладені прокурором обставини підтверджені наданими до клопотання доказами.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що є законні підстави для задоволення клопотання слідчого і надання дозволу на проведення обшуку за місцем фактичного місцезнаходження ТОВ «Глобол-Реєстр», ТОВ «Даглар», ТОВ «Зерно Слобожанщини», ТОВ «Слобідський Хліб», ТОВ «Слобідські лани», ТОВ «Рейніз», за адресою м. Харків, вул. Дарвіна, 33 к.8.

Фіксування процесу технічними засобами відповідно до положень статті 107 КПК України не здійснювалось.

Виходячи з викладеного, керуючись статтями 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в ОВС другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного місцезнаходження ТОВ «Глобол-Реєстр», ТОВ «Даглар», ТОВ «Зерно Слобожанщини», ТОВ «Слобідський Хліб», ТОВ «Слобідські лани», ТОВ «Рейніз», за адресою м. Харків, вул. Дарвіна, 33 к.8, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання та вилучення предметів та документів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: грошових коштів, отриманих в процесі їх легалізації, а також грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; документів, щодо реєстрації та функціонування ТОВ «Глобол-Реєстр», ТОВ «Даглар», ТОВ «Зерно Слобожанщини», ТОВ «Слобідський Хліб», ТОВ «Слобідські лани», ТОВ «Рейніз», у паперовому вигляді та на електронних носіях; зошитів для нотаток та чернеток у паперовому вигляді та на електронних носіях, в яких відображено отримання і передачу грошових коштів, іншу інформацію; бухгалтерської та господарської документації щодо взаємовідносин з ТОВ «Пеллетон», ТОВ «Скайнес», ТОВ «Авелоніс», ТОВ «Стоун Трейдінг», ТОВ «Ванстайл - Профі», ТОВ «Стікс Білд Груп», ТОВ «ТС Трейдінг», ТОВ «Кавальєрз», у т.ч. в електронному вигляді; мобільних терміналів, за якими посадові особи підприємств зв`язуються та спілкуються з іншими особами причетними до скоєння злочинів; печаток та штампів, будь-яких суб`єктів підприємницької діяльності; комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації, які містять інформацію, яка має доказове значення та можуть бути доказами в кримінальному провадженні.

Виконання ухвали доручити слідчому в ОВС другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення04.04.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65852008
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —646/2491/17

Ухвала від 28.11.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 27.11.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 28.11.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Шелест І. М.

Ухвала від 27.07.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Бездітко В. М.

Ухвала від 12.05.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.05.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.05.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 12.05.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 04.04.2017

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Єжов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні