Ухвала
від 10.04.2017 по справі 918/210/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013, м. Рівне, вул. Набережна, 26А

УХВАЛА

"10" квітня 2017 р. Справа № 918/210/17

Господарський суд Рівненської області в складі головуючого судді Політики Н.А. , при секретарі судового засідання Фаєвській Л.Ю. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду матеріали справи за позовом Квасилівської селищної ради

до Відкритого акціонерного товариства "Рівнехміль"

про припинення права постійного користування земельною ділянкою

за участю представників сторін:

від позивача - ОСОБА_1, довіреність № 34/02-12/17 від 05.01.2017 р.;

від відповідача - не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

27 березня 2017 року Квасилівська селищна рада звернулося до господарського суду Рівненської області з позовом до Відкритого акціонерного товариства "Рівнехміль" про припинення права постійного користування земельною ділянкою.

Ухвалою суду від 29 березня 2017 року позовну заяву № 294/02-12/17 від 21.03.2017 р. прийнято до розгляду та порушено провадження у справі № 918/210/17, розгляд якої призначено на 10 квітня 2017 року.

06 квітня 2017 року від представника позивача через відділ канцелярії та документального забезпечення суду надійшли письмові пояснення щодо того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору. Також представник позивача зазначає, що Квасилівська селищна рада не може надати оригінал державного акту на право постійного користування землею ІІ-РВ № 000389, оскільки даний акт був виданий у 2-х примірниках для ВАТ "Рівнехміль" та Рівненської районної ради. Крім того зазначає, що на даний час зазначений акт зберігається в Управлінні Дергеокадастру у Рівненському районі Рівненської області. Також зазначає, що оригінали рішення Рівненської районної ради № 28 від 28 липня 1998 року та розпорядження голови Рівненської районної державної адміністрації № 332 від 10 травня 2007 року зберігаються в Архівному відділу Рівненської районної державної адміністрації. А оригінал рішення Рівненської районної ради № 132 від 17.03.2016 року "Про встановлення (зміну) меж селища міського типу Квасилів на території Квасилівської селищної ради Рівненського району Рівненської області" зберігається в Рівненській районній раді.

Як вбачається з матеріалів справи рішенням Рівненської районної ради Рівненської області № 28 від 28 липня 1998 року "Про складання державного акту на право постійного користування землею відкритому акціонерному товариству "Рівнехміль", що знаходиться на території Квасилівської селищної ради" було вирішено:

- надати Відкритому акціонерному товариству "Рівнехміль" земельні ділянки загальною площею 5,54 га, в тому числі: для обслуговування будівель І споруд 2,77 га земель - ділянка № 1 та вирощування саджанців хмелю 2,77 га земель - ділянка № 2 в зв'язку із зміною форми власності;

- видати державний акт на право постійного користування землею Відкритому акціонерному товариству "Рівнехміль" загальною площею 5,54 га земель для обслуговування будівель і споруд та вирощування саджанців хмелю, що знаходиться на території Квасилівської селищної ради.

18 вересня 1998 року Рівненською районною радою народних депутатів Рівненського району Рівненської області України був виданий Відкритому акціонерному товариству "Рівнехміль" державний акт на право постійного користування землею ІІ-РВ 000389.

Розпорядженням голови Рівненської районної державної адміністрації Рівненської області від 10 травня 2007 року № 332 "Про припинення права постійного користування земельною ділянкою Відкритому акціонерному товариству "Рівнехміль" припинено право постійного користування ВАТ "Рівнехміль" земельною ділянкою № 1 загальною площею 2,77 га згідно державного акту на право постійного користування землею серія ІІ-РВ 000389 на території Квасилівської селищної ради Рівненського району.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права або обов'язки Рівненської районної ради Рівненської області та Рівненської районної державної адміністрації Рівненської області.

Згідно з ч. 1 ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

За таких обставин, враховуючи вищевикладене, суд відповідно до ст. 27 ГПК України вважає за необхідне залучити Рівненську районну раду Рівненської області та Рівненську районну державну адміністрацію Рівненської області до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

У судове засідання 10.04.2017 року представник відповідача не з'явився, ухвала суду від 29 березня 2017 року повернулася на адресу суду із зазначенням на конверті причини повернення: "за закінченням терміну зберігання" (а.с. 45-47).

Відповідно до п. 2.1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" №18 від 26.12.2011 року: якщо подані сторонами та іншими учасниками судового процесу докази є недостатніми, господарський суд може за їх клопотанням чи за власною ініціативою витребувати в порядку підготовки справи до розгляду необхідні для цього письмові і речові докази, інші матеріали (пункти 3, 4, 6, 8 і 11 статті 65 Господарського процесуального кодексу України), притому не лише від учасників судового процесу, а й від інших підприємств, установ, організацій, державних органів.

З метою всебічного, повного та об'єктивного розгляду спору, суд вважає за необхідне витребувати в Управління Держгеокадастру у Рівненському районі Рівненської області:

- для огляду у судовому засіданні оригінал державного акту на право постійного користування землею ІІ-РВ № 000389 від 18 вересня 1998 року виданий Відкритому акціонерному товариству "Рівнехміль".

Відповідно до ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів та інше.

Розглянувши матеріали справи та враховуючи, що спір не може бути вирішено в цьому судовому засіданні, у зв'язку з необхідністю залучення третіх осіб, витребування нових доказів, суд вважає за можливе відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 27, 65, 77, 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

- Рівненську районну раду Рівненської області (33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195);

- Рівненську районну державну адміністрацію Рівненської області (33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195).

2. Розгляд справи відкласти на "04" травня 2017 року на 12:20 год.

3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області в залі судових засідань №16.

4. Зобов'язати позивача надіслати копію позовної заяви № 294/02-12/17 від 21.03.2017 р. з додатками на адресу Рівненської районної ради Рівненської області, Рівненської районної державної адміністрації Рівненської області та надати суду докази надіслання.

5. Запропонувати відповідачу подати через відділ канцелярії та документального забезпечення суду до "03" травня 2017 року:

- відзив на позов у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України, і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову.

6. Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Рівненській районній раді Рівненської області подати через відділ канцелярії та документального забезпечення суду до "03" травня 2017 року:

- письмові пояснення по суті позовних вимог;

- для огляду у судовому засіданні оригінал рішення Рівненської районної ради № 132 від 17.03.2016 року "Про встановлення (зміну) меж селища міського типу Квасилів на території Квасилівської селищної ради Рівненського району Рівненської області".

7. Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Рівненській районній державній адміністрації Рівненської області подати через відділ канцелярії та документального забезпечення суду до "03" травня 2017 року:

- письмові пояснення по суті позовних вимог;

- для огляду у судовому засіданні оригінал рішення Рівненської районної ради № 28 від 28 липня 1998 року та розпорядження голови Рівненської районної державної адміністрації № 332 від 10 травня 2007 року.

8. Управлінню Держгеокадастру у Рівненському районі Рівненської області надати суду для огляду у судове засідання "04" травня 2017 року оригінал державного акту на право постійного користування землею ІІ-РВ № 000389 від 18 вересня 1998 року виданий Відкритому акціонерному товариству "Рівнехміль" .

9. У разі неможливості подання будь-яких документів на виконання вимоги ухвали суду - надати письмові пояснення щодо їх неподання. Всі документи подавати із клопотанням про залучення до матеріалів справи через канцелярію суду завчасно, до судового розгляду.

10. Попередити сторони про передбачену п. 5 ст. 83 ГПК України відповідальність за невиконання вимог ухвали суду, а позивача - про передбачені п. 5. ч. 1 ст. 81 ГПК України правові наслідки.

Суддя Політика Н.А.

Віддруковано 5 примірників:

1 - до справи;

2 - позивачу рекомендованим (35350, Рівненська область, Рівненський район, смт. Квасилів, вул. Б. Хмельницького, буд. 2);

3 - відповідачу рекомендованим (35350, Рівненська область, Рівненський район, смт. Квасилів, вул. Хмільна, буд. 26);

4 - третій особі-1 рекомендованим(33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195);

5 - третій особі-1 рекомендованим(33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195).

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення10.04.2017
Оприлюднено14.04.2017
Номер документу65913364
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/210/17

Судовий наказ від 16.05.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Рішення від 04.05.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 10.04.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

Ухвала від 29.03.2017

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Політика Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні