Ухвала
від 12.04.2017 по справі 761/9659/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/9659/17

Провадження № 1-кс/761/6090/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2017 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

слідчого судді: Піхур О.В.

при секретарі: Кияшко К.О.,

розглянувши заяву представника ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН ОСОБА_1 про роз'яснення ухвали Шевченківського районного суду м. Києва про тимчасовий доступ до речей і документів від 22.03.2017 року,-

в с т а н о в и в :

У березні 2017 року старший слідчий в особливо важливих справах Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області капітан поліції Загамула Вадим Вікторович, звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим прокурором у кримінальному провадженні - прокурором відділу прокуратури Київської області юристом 2 класу Тищенко М.А. по кримінальному провадженню № 12017110000000138, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 23 лютого 2017 року зареєстровано за фактом складання та підписання ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН офіційних документів із завідомо неправдивими відомостями щодо завищених обсягів фактично виконаних будівельних робіт та придбаних матеріалів, що дало змогу органам Державної казначейської служби України безпідставно перерахувати на користь даного товариства бюджетні кошти у великих розмірах, тим самим вчинили їх розтрату, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, що знаходяться у володінні ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН (ЄДРПОУ: 39060711), яке зареєстровано за адресою: м. Київ, проспект Миколи Бажана, 14, кв. 188.

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 22.03.2017 року клопотання було задоволено частково, а саме було надано старшому слідчому в особливо важливих справах Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області капітану поліції Загамулі Вадиму Вікторовичу, або іншим слідчим, які входять в групу слідчих по даному кримінальному провадженню, тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю та зберігаються у ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН (ЄДРПОУ: 39060711), яке зареєстровано за адресою: м. Київ, проспект Миколи Бажана, 14, кв. 188, а саме: договору підряду № 20/09-16 від 27.09.2016 року, укладеного між Чабанівською селищною радою та ТОВ Будівельна країна Вакан ; договорів субпідряду та додаткових угод з додатками та календарними графіками виконання робіт, що були укладені для виконання будівельних робіт, які здійснювалися за цими договорами; актів прийняття виконаних будівельних робіт за формою КБ-2В та довідок про вартість виконаних будівельних робіт за формою КБ-3 по здійсненню будівельних робіт за цими договорами; актів огляду прихованих робіт на об'єктах будівельних робіт, які здійснювалися за цими договорами; зведених кошторисних розрахунків вартості об'єкта будівництва, локальних кошторисів та відомостей ресурсів до локальних кошторисів, договірні ціни, дефектні акти по виконанню будівельних робіт за цими договорами; експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по виконанню будівельних робіт за цими договорами; загальних журналів робіт, спеціальних журналів окремих видів робіт та журналів авторського нагляду, які велися підрядною (субпідрядною) та проектною організаціями під час виконання будівельних робіт за цими договорами; документації щодо придбання будівельних матеріалів та інженерного обладнання (у разі оренди даного обладнання - договорів оренди обладнання), яке використовувалося під час виконання будівельних робіт за цими договорами, трудових угод з працівниками, котрі безпосередньо виконували будівельні роботи за цими договорами; документації, яка підтверджує кваліфікацію та спеціальні знання працівників котрі безпосередньо виконували будівельні роботи за цими договорами.

10.04.2017 року до суду надійшла заява представника ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН ОСОБА_1 про роз'яснення ухвали Шевченківського районного суду м. Києва про тимчасовий доступ до речей і документів від 22.03.2017 року, а саме: роз'яснити судом надано тимчасовий доступ до копій або оригіналів документів, що містять охоронювану законом таємницю та зберігаються у ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН (ЄДРПОУ: 39060711); роз'яснити за який період дії договору підряду № 20/09-16 від 27.09.2016 року, укладеного між Чабанівською селищною радою та ТОВ Будівельна країна Вакан був наданий тимчасовий дозвіл до копій або оригіналів документі; роз'яснити надано тимчасовий доступ до документів …договорів субпідряду та додаткових угод з додатками та календарними графіками виконання робіт, що були укладені для виконання будівельних робіт, які здійснювалися за цими договорами; актів прийняття виконаних будівельних робіт за формою КБ-2В та довідок про вартість виконаних будівельних робіт за формою КБ-3 по здійсненню будівельних робіт за цими договорами; актів огляду прихованих робіт на об'єктах будівельних робіт, які здійснювалися за цими договорами; зведених кошторисних розрахунків вартості об'єкта будівництва, локальних кошторисів та відомостей ресурсів до локальних кошторисів, договірні ціни, дефектні акти по виконанню будівельних робіт за цими договорами; експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по виконанню будівельних робіт за цими договорами; загальних журналів робіт, спеціальних журналів окремих видів робіт та журналів авторського нагляду, які велися підрядною (субпідрядною) та проектною організаціями під час виконання будівельних робіт за цими договорами; документації щодо придбання будівельних матеріалів та інженерного обладнання (у разі оренди даного обладнання - договорів оренди обладнання), яке використовувалося під час виконання будівельних робіт за цими договорами, трудових угод з працівниками, котрі безпосередньо виконували будівельні роботи за цими договорами; документації, яка підтверджує кваліфікацію та спеціальні знання працівників котрі безпосередньо виконували будівельні роботи за цими договорами. , до усіх документів по ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН чи лише документів які були укладені в рамках договору підряду № 20/09-16 від 27.09.2016 року, укладеного між Чабанівською селищною радою та ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН .

В судовому засіданні представник ПАТ Марфін Банк підтримав вимоги заяви та просив суд їх задовольнити.

Слідчий Загамула В.В. в судове засідання не з'явився, про день та час розгляду справи повідомлений судом належним чином, його неявка не перешкоджає розгляду заяви.

Вивчивши матеріали заяви, суд вважає, що її вимоги не підлягають задоволенню виходячи з наступних підстав.

Якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення, приватного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст. Суд розглядає заяву про роз'яснення судового рішення протягом десяти днів з повідомленням особи, яка звернулася із заявою про роз'яснення судового рішення, та учасників судового провадження. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду заяви про роз'яснення рішення (ч.1, 2 ст.380 КПК України).

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв'язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв'язку, без їх вилучення.

В ухвалі від 22.03.2017 року чітко зазначено, що клопотання слідчого задовольняється частково, у зв'язку з тим, що подане до суду клопотання слідчого не в повній мірі відповідає вимогам, регламентованим, зокрема, п.7 ч. 2 ст. 160 КПК України, а саме: слідчий у клопотанні не обґрунтував необхідності вилучення оригіналів документів до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ та вилучити їх, враховуючи попередню правову кваліфікацію кримінального правопорушення, зазначену в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Крім того, судом не визначався період дії договору підряду, а у відповідності до вимог чинного законодавства України судове рішення не може ґрунтуватися на припущеннях та зобов'язань, що можуть виникнути у майбутньому.

Також в ухвалі зрозуміло ідентифіковано договір підряду, тимчасовий доступ до якого надається та не потребує його роз'яснення.

Здійснюючи роз'яснення судового рішення, суд викладає більш повно і зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін до рішення по суті і не торкаючись тих питань, які не були предметом судового розгляду. Якщо фактично порушується питання про зміну рішення або про внесення до нього нових даних, або про роз'яснення мотивів прийняття рішення, суд має відмовити в роз'ясненні рішення.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст. ст. 159, 160, 380 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в:

У задоволенні заяви представника ТОВ БУДІВЕЛЬНА КРАЇНА ВАКАН ОСОБА_1 про роз'яснення ухвали Шевченківського районного суду м. Києва про тимчасовий доступ до речей і документів від 22.03.2017 року - відмовити.

Ухвалу про роз'яснення судового рішення або відмову у його роз'ясненні може бути оскаржено в апеляційному порядку особою, яка звернулася із заявою про роз'яснення судового рішення, та учасниками судового провадження. Апеляційна скарга подається на ухвалу слідчого судді безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`яти днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення12.04.2017
Оприлюднено14.04.2017
Номер документу65926108
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів від 22.03.2017 року

Судовий реєстр по справі —761/9659/17

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 12.04.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні