Ухвала
від 13.04.2017 по справі 766/5058/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/5058/17

н/п 1-кс/766/3843/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.04.2017 м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши матеріали клопотання слідчого СВ Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором Херсонської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про накладення арешту на тимчасово вилучене майно,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до суду з клопотанням в якому просив: строк подачі клопотання про арешт тимчасово вилученого майна поновити як пропущений з поважних причин; накласти арешт на тимчасово вилучене майно, а саме: копія паспорту гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , копія паспорта гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перелік питань, які пропонується надати для оформлення допуску до державної таємниці на 6 арк., блокнот синього кольору з записами, блокнот червоного кольору записами, пластикова картка АТ «Ощадбанк» № НОМЕР_1 ; копія документу з грифом «Для службового користування» прим. 1, пристрій для куріння з нашаруванням речовини на внутрішніх поверхнях пристрою, згорток паперу з речовиною рослинного походження з пряним запахом, які були вилучені в ході обшуку 07.04.2017 за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з огляду на таке.

З наданих документів вбачається, що до Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області надійшли матеріали Управління СБУ в Херсонській області про те, що невстановлені особи, впродовж 2016-2017 років на території м. Херсон, підробляли документи для невстановлених осіб, які в подальшому на підставі вказаних документів отримували грошові кошти в АТ «Ощадбанк».

14.02.2017 відомості про вказане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017230040000824 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

06.04.2017 було отримано ухвалу слідчого судді ОСОБА_1 про дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного проживання гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

На підставі вказаної ухвали 07.04.2017 року було проведено обшук за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого було виявлено та вилучено: копія паспорту гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , копія паспорта гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перелік питань, які пропонується надати для оформлення допуску до державної таємниці на 6 арк., блокнот синього кольору з записами, блокнот червоного кольору записами, пластикова картка АТ «Ощадбанк» № НОМЕР_1 ; копія документу з грифом «Для службового користування» прим. 1, пристрій для куріння з нашаруванням речовини на внутрішніх поверхнях пристрою, згорток паперу з речовиною рослинного походження з пряним запахом.

Вказані предмети під час проведення слідчої дії було вилучено до Херсонського відділу поліції ГУНП в Херсонській області.

Відповідно до вимог ч. 7 ст. 236 КПК України вилучені під час огляду, обшуку речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

У кримінальному провадженні є достатні підстави вважати, що вилучені 07.04.2017 під час проведення обшуку копія паспорту гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , копія паспорта гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перелік питань, які пропонується надати для оформлення допуску до державної таємниці на 6 арк., блокнот синього кольору з записами, блокнот червоного кольору записами, пластикова картка АТ «Ощадбанк» № НОМЕР_1 ; копія документу з грифом «Для службового користування» прим. 1, пристрій для куріння з нашаруванням речовини на внутрішніх поверхнях пристрою, згорток паперу з речовиною рослинного походження з пряним запахом, можуть містити відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального правопорушення, тобто містить ознаки речових доказів, зазначених ст. 98 КПК України.

Положеннями ч. 2 ст. 170 КПК України слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК.

Згідно ч.3 ст.170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Таким чином, є передбачені кримінальним процесуальним законом підстави для арешту майна: копія паспорту гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , копія паспорта гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перелік питань, які пропонується надати для оформлення допуску до державної таємниці на 6 арк., блокнот синього кольору з записами, блокнот червоного кольору записами, пластикова картка АТ «Ощадбанк» № НОМЕР_1 ; копія документу з грифом «Для службового користування» прим. 1, пристрій для куріння з нашаруванням речовини на внутрішніх поверхнях пристрою, згорток паперу з речовиною рослинного походження з пряним запахом, які були вилучені в ході обшуку 07.04.2017 за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170-175 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Строк подачі клопотання про арешт тимчасово вилученого майна поновити як пропущений з поважних причин.

Накласти арешт на тимчасово вилучене майно, а саме: копія паспорту гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , копія паспорта гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перелік питань, які пропонується надати для оформлення допуску до державної таємниці на 6 арк., блокнот синього кольору з записами, блокнот червоного кольору записами, пластикова картка АТ «Ощадбанк» № НОМЕР_1 ; копія документу з грифом «Для службового користування» прим. 1, пристрій для куріння з нашаруванням речовини на внутрішніх поверхнях пристрою, згорток паперу з речовиною рослинного походження з пряним запахом, які були вилучені в ході обшуку 07.04.2017 за адресою: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала підлягає негайному виконанню слідчим, прокурором.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`яти днів з моменту її оголошення через Херсонський міський суд Херсонської області.

Слідчий суддя:

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення13.04.2017
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу65955162
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/5058/17

Ухвала від 20.04.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 20.04.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 13.04.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.04.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.03.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.03.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні