Ухвала
від 12.04.2017 по справі 607/2773/16-ц
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

У Х В А Л А

12 квітня 2017 року м. Київ

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Мазур Л.М.,

розглядаючи питання про прийняття касаційної скарги ОСОБА_2 на рішення апеляційного суду Тернопільської області від 07 березня 2017 року у справі за позовом ОСОБА_2 до публічного акціонерного товариства ОКСІ БАНК , товариства з обмеженою відповідальністю ТФ Трембіта , треті особи: приватні нотаріуси Львівського міського нотаріального округу Новосад Ольга Петрівна і ОСОБА_4, товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім Схід-Захід , про визнання недійсними правочинів та зобов'язання вчинити дію,

в с т а н о в и л а :

Відповідно до п. 6 розд. XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII Про судоустрій і статус суддів Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.

У зв'язку з цим касаційна скарга підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України від 18 березня 2004 року.

Подана касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду касаційним судом, оскільки заявник відповідно до вимог ч. 5 ст. 326 ЦПК України має долучити до касаційної скарги копію рішення суду першої інстанції, яка повинна відповідати вимогам Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ , затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17 грудня 2013 року № 173 (далі - Інструкція).

Відповідно до п.п. 13.7. Інструкції копії судових рішень мають бути належним чином оформлені та засвідчені відбитком гербової печатки суду. Якщо копія судового рішення складається з кількох аркушів, вона має бути прошнурована нитками на п'ять проколів, а на зворотному боці останнього аркуша - скріплена підписом судді, працівника апарату суду, засвідчена відбитком гербової печатки суду, із зазначенням кількості зшитих аркушів.

У зв'язку з тим, що у прохальній частині касаційної скраги заявник просить скасувати рішення апеляційного суду, яким частково скасовано рішення суду першої інстанції, ненадання ОСОБА_2 належним чином оформленої копії рішення суду першої інстанції унеможливлює здійснення перевірки рішення апеляційного суду Тернопільської області від 07 березня 2017 року на предмет законності та обґрунтованості.

Крім того, відповідно до вимог п. 3 ч. 2, ч. 5 ст. 326 ЦПК України ОСОБА_2 повинен зазначити у касаційній скарзі ім'я (найменування) усіх осіб, які беруть участь у справі, їх місце проживання або місцезнаходження, зокрема, третю особу - товариство з обмеженою відповідальністю Торговий дім Схід-Захід , долучивши до касаційної скарги її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі, з урахуванням вказаної третьої особи.

Відсутність у касаційній скарзі зазначення місцезнаходження усіх осіб, які беруть участь у справі, у разі вирішення питання про відкриття касаційного провадження унеможливлює направлення останнім її копії та повідомлення про розгляд справи в суді касаційної інстанції.

Згідно приписів ч. 2 ст. 328 ЦПК України у разі надходження касаційної скарги, не оформленої відповідно до вимог, встановлених статтею 326 цього Кодексу, або у разі несплати судового збору, вона залишається без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Враховуючи наведене, касаційну скаргу слід залишити без руху та надати заявнику строк для усунення недоліків .

Керуючись ст. ст. 121, 326, 328 ЦПК України,

у х в а л и л а :

Касаційну скаргу ОСОБА_2 без руху та надати для усунення вказаних недоліків строк, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання ухвали.

У разі невиконання вимог суду, касаційна скарга буде визнана неподаною й повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого спеціалізованого

суду України з розгляду

цивільних і кримінальних справ Л.М. Мазур

Дата ухвалення рішення12.04.2017
Оприлюднено14.04.2017

Судовий реєстр по справі —607/2773/16-ц

Постанова від 25.09.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ступак Ольга В`ячеславівна

Ухвала від 12.06.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 19.05.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Мазур Лідія Михайлівна

Ухвала від 12.04.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Мазур Лідія Михайлівна

Рішення від 07.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Шевчук Г. М.

Ухвала від 26.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Загорський О. О.

Ухвала від 19.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Загорський О. О.

Ухвала від 19.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Загорський О. О.

Ухвала від 12.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Загорський О. О.

Ухвала від 26.12.2016

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Загорський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні