Ухвала
від 30.03.2017 по справі 922/3190/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"30" березня 2017 р. Справа № 922/3190/16

вх. № 3190/16

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

за участю:

ліквідатора - ОСОБА_1,

представника заявника - ОСОБА_2, дов.від 11.01.2017 р.

Розглянувши справу

за заявою Повне товариство "ОСОБА_3 і Компанія", м. Мерефа

до Повне товариство "ОСОБА_3 і Компанія", м. Мерефа

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 10.11.2016 р. визнано Повне товариство ОСОБА_3 і Компанія (код ЄДРПОУ 40069398) банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором ПТ ОСОБА_3 і Компанія голову ліквідаційної комісії ОСОБА_1

30.03.2017 р. до суду надійшла заява ліквідатора (вх. № 10708 від 30.03.2017 р.) про затвердження мирової угоди, яка була укладена між кредитором і ліквідатором.

В судовому засіданні ліквідатор повідомив, що 30.03.2017 р. між кредитором ТОВ "Техдокумент" та банкрутом затверджено мирову угоду.

Кредитор ТОВ "Техдокумент" підтримав заяву про затвердження мирової угоди.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши пояснення учасників провадження у справі про банкрутство, які з'явилися в судове засідання, суд встановив наступне.

З матеріалів справи вбачається, що у банкрута відсутня заборгованість із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута, грошові компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв'язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов'язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного, закладу, соціальні виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), а також вихідної допомоги, належної працівникам у зв'язку з припиненням трудових відносин.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон), під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та/або розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється шляхом укладення угоди між сторонами.

У відповідності до ч. 3 ст. 77 Закону, рішення про укладення мирової угоди від імені кредиторів прийнято комітетом кредиторів (одностайно всіма членами комітету кредиторів), що підтверджується протоколом засідання комітету кредиторів від 22.12.2014 р. ОСОБА_4 угода підписана ліквідатором, головою комітету кредиторів та заставним кредитором.

В ч. 1 ст. 78 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" закріплено, що мирова угода може бути укладена тільки щодо вимог, забезпечених заставою, вимог другої та наступних черг задоволення вимог кредиторів, визначених цим Законом.

Господарським судом встановлено, що мирова угода укладена щодо вимог вимог четвертої черги, вимоги кредиторів інших черг до банкрута відсутні.

У банкрута відсутня заборгованість, яка відповідно до приписів ч. 2 ст. 78 Закону не підлягає прощенню (списанню), відстрочці та/або розстрочці за умовами мирової угоди.

У відповідності до ч. 4 ст. 79 Закону, мирова угода містить положення про розміри, порядок і строки виконання зобов'язань боржника.

Таким чином, мирова угода відповідає вимогам ст. ст. 77 - 79 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Разом з мировою угодою ліквідатором представлені всі необхідні документи, відповідно до ст.81 Закону.

Відповідно до ч. 2 ст. 79 Закону, мирова угода набирає чинності з дня її затвердження господарським судом і є обов'язковою для боржника (банкрута), кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою, кредиторів другої та наступних черг.

Приписами ч. 2 - ч. 8 ст. 81 Закону встановлено наступний порядок розгляду мирової угоди господарським судом.

Про дату розгляду мирової угоди господарський суд повідомляє сторони мирової угоди. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду справи.

Господарський суд зобов'язаний заслухати кожного присутнього на засіданні кредитора, у якого виникли заперечення щодо укладення мирової угоди, навіть якщо на засіданні комітету кредиторів він голосував за укладення мирової угоди.

Господарський суд відмовляє в затвердженні мирової угоди у разі: порушення порядку укладення мирової угоди, встановленого цим Законом; якщо умови мирової угоди суперечать законодавству.

Про відмову в затвердженні мирової угоди господарський суд виносить ухвалу.

У разі винесення господарським судом ухвали про відмову в затвердженні мирової угоди мирова угода вважається неукладеною.

З дня затвердження мирової угоди боржник приступає до погашення вимог кредиторів згідно з умовами цієї мирової угоди.

Затвердження господарським судом мирової угоди є підставою для припинення провадження у справі про банкрутство.

Протягом п'яти днів з дня затвердження господарським судом мирової угоди ліквідатор повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі потреби забезпечує проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника.

Згідно ч. 8 ст. 77 Закону, з прийняттям рішення про укладення мирової угоди припиняється дія процедури ліквідації.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 83 Закону, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджена мирова угода в порядку, передбаченому цим Законом.

В ч. 2 тієї ж статті вказано, що провадження у справі про банкрутство може бути припинено у випадках, передбачених п. 5 ч. 1 цієї статті, на всіх стадіях провадження у справі про банкрутство (до та після визнання боржника банкрутом).

Про припинення провадження у справі про банкрутство виноситься ухвала.

Згідно ч. 4 ст. 83 Закону, у випадку, передбаченому п. 5 ч. 1 цієї статті, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Відповідно ч. 2 ст. 4-1 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена господарським судом.

В ч. 7 ст. 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" закріплено, що дія мораторію припиняється з дня припинення провадження у справі про банкрутство.

Розглянувши умови мирової угоди, суд зазначає, що умовами мирової угоди передбачається повне прощення заборгованості боржника перед кредитором.

Судом не встановлено порушень порядку укладення мирової угоди. Умови мирової угоди не суперечать законодавству. Враховуючи, що мирова угода спрямована на відновлення платоспроможності боржника, не порушує законні права і інтереси учасників процесу, дає можливість боржнику відновити підприємницьку діяльність, загроза банкрутства підприємства відсутня, суд вважає, за необхідне затвердити мирову угоду від 30.03.2017 р. та припинити провадження у справі.

В п. 9 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 23 березня 2012 року № 6 "Про судове рішення" вказано, що у резолютивній частині рішення має бути остаточна відповідь щодо усіх вимог, які були предметом судового розгляду. При цьому господарські суди повинні зазначати: в ухвалах зі справ, у яких сторони досягли мирової угоди, - про затвердження такої угоди з наведенням її повного тексту та про припинення провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 77- 81, ст.83 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. ст. 4-1, 80, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду між кредитором - ТОВ "Техдокумент" (код 39169339) і банкрутом - Повне товариство ОСОБА_3 і Компанія (код ЄДРПОУ 40069398) , яка має такий текст:

ОСОБА_4

у справі про банкрутство № 922/3190/16

м. Харків 30.03.2017р.

Повне товариство «ОСОБА_3 і Компанія» код ЄДРПОУ 40069398 (далі Боржник) в особі ліквідатора ОСОБА_1, який діє на підставі постанови господарського суду Харківської області від 10.11.2016р. у справі №922/3190/16 , з однієї сторони,

Товариство з обмеженою відповідальністю Техдокумент код ЄДРПОУ 39169339 (далі - Кредитор), в особі директора ОСОБА_5, який діє на підставі Статуту та його особистого рішення від 30 березня 2017 р.. оскільки він є одноосібним засновником ТОВ Техдокумент , з іншої сторони, керуючись положеннями Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , та з урахуванням того, що ТОВ Техдокумент є єдиним конкурсним кредитором , уклали цю мирову угоду про наступне.

1. ОСОБА_6 УГОДИ

1.1. ОСОБА_6 цієї мирової угоди є домовленість між Кредитором та Боржником стосовно прощення заборгованості Боржника перед Кредитором, яка була заявлена Кредитором у справі про банкрутство № 922/3190/16, провадження по якій було порушено 20 жовтня 2016 року Господарським судом Харківської області

1.2. Метою цієї мирової угоди є відновлення платоспроможності Боржника та погашення його заборгованості на умовах її прощення Кредитором.

2. УМОВИ ОСОБА_7 УГОДИ

2.1.Ця угода укладається щодо непогашених вимог Кредитора до Боржника. На дату підписання цієї мирової угоди у Боржника наявна заборгованість перед Кредитором у розмірі 169 999 (сто шістдесят дев'ять тисяч дев'ятсот дев'яносто дев'ять) грн. 94 коп..

2.2. Укладення мирової угоди можливе за умови повної та своєчасної сплати поточних платежів до бюджетних та цільових фондів. Підписанням цієї ОСОБА_7 угоди Боржник підтверджує відсутність поточної бюджетної заборгованості та заборгованості по витратам, пов'язаним з провадженням у справі про банкрутство у суді та роботою ліквідаційної комісії.

2.3. Боржник також підтверджує відсутність зобов'язань боржника щодо погашення заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута, грошові компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв'язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов'язків, гарантії компенсації при службових відрядженням, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв"язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо, а також вихідної допомоги, належної працівникам у зв"язку з припиненням трудових відносин.

2.4. Боржник підтверджує, що підписанням цієї ОСОБА_7 угоди ним не порушуються права третіх осіб.

3. ПОРЯДОК ВИКОНАННЯ, УМОВИ НА ЯКИХ ОСОБА_8 УГОДА ЩОДО БОРЖНИКА І КРЕДИТОРІВ ГА СТРОК ДІЇ ОСОБА_4

3.1. Сторони дійшли згоди, що з моменту затвердження даної ОСОБА_4 угоди господарським судом Харківської області, заборгованість Боржника перед Кредитором у розмірі 169 999 (сто шістдесят дев'ять тисяч дев'ятсот дев'яносто дев'ять) грн. 94 коп. вважається такою, що погашена в повному обсязі.

3.2. Після затвердження мирової угоди господарським судом відповідно до умов пункту 3.1 цього Договору у Кредитора відсутні будь-які підстави для звернення стягнення на заборгованість Боржника у розмірі 169 999 (сто шістдесят дев'ять тисяч дев'ятсот дев'яносто дев'ять) грн. 94 коп.

3.3. Всі зобов'язання Боржника перед Кредитором вважаються такими, що погашені.

4. УМОВИ НАБРАННЯ ОСОБА_9 УГОДОЮ, ВИЗНАННЯ

ЇЇ НЕДІЙСНОЮ ТА ЇЇ РОЗІРВАННЯ

4.1. Протягом п'яти днів з дня підписання мирової угоди ліквідатор подає її на затвердження до господарського суду Харківської області.

4.2. Мирова угода вступає в силу з дати її затвердження господарським судом Харківської області і.

4.3. Після затвердження мирової угоди господарським судом припиняється ліквідаційна процедера у справі № 922/3190/16 про банкрутство Повного товариства ОСОБА_3 10. і Компанія .

4.4. Скасування ухвали господарського суду про затвердження цієї ОСОБА_9 угоди є підставою для припинення її дії з моменту укладання.

4.5. Ця мирова угода може бути визнана недійсною лише з підстав і в порядку, що визначені чинним законодавством України.

4.6 В разі визнання мирової угоди недійсною або її розірвання вимоги кредитора відновлюються в розмірі, які були незадоволені боржником.

4.7. Якщо інше не передбачено чинним законодавством України, визнання недійсною частини мирової угоди не тягне за собою недійсності інших ії частин у цілому, якщо мирова угода могла б бути укладена і без включення цієї недійсної частини.

4.8. Зобов"язання по цій мировій угоді повинні виконуватися належним чином, одностороння відмова від виконання умов цієї мирової угоди, а також односторонні зміни її положень не допускаються.

5. ІНШІ УМОВИ

5.1. Мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках по одному для Боржника, Кредитора, господарського суду Харківської області. Кожен з оригінальних примірників має однакову юридичну силу.

5.2. В усьому, що не передбачено умовами цієї мирової угоди, її сторони керуються чинним законодавством України.

6. ПІДПИСИ СТОРІН

КРЕДИТОР БОРЖНИК

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ПОВНЕ ТОВАРИСТВО ГРЕБЕНЮК

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕХДОКУМЕНТ ОСОБА_10 КОМПАНІЯ

61022, Харківська обл., 62472, Харківська обл., Харківський

м. Харків, вул. Клочківська 111-А, оф. 3-4; район, м. Мерефа, вул. Савченко, 8

код ЄДРПОУ 39169339 код ЄДРПОУ 40069398

Рахунок №26003378014246 рахунок № 26005011721875

в банку ПАТ Ідея Банк в науковому відділенні

ПАТ "Укрсоцбанк"

МФО 336310 МФО 300023

код ЄДРПОУ 3916339 код ЄДРПОУ 00039019

Директор


Ліквідатор

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Припинити дію процедури ліквідації.

Припинити дію мораторію на задоволення вимог кредиторів, який було введено ухвалою господарського суду Харківської області від 28.03.2013 р.

Припинити провадження у справі про банкрутство ПП "ОСОБА_11 Плюс".

Зобов'язати ліквідатора протягом п'яти днів з дня затвердження господарським судом мирової угоди повідомити про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника - ПП "ОСОБА_11 Плюс" (код 35361869), у разі потреби забезпечити проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжувати виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника.

Ухвалу направити ліквідатору, боржнику, кредиторам, державному реєстратору, ВДВС головного управління юстиції в Харківській області, державному органу з питань банкрутства.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення30.03.2017
Оприлюднено19.04.2017
Номер документу65970554
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/3190/16

Ухвала від 18.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 18.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 30.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 30.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 30.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 23.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 30.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 09.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні