Ухвала
від 03.04.2017 по справі 755/4815/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/4815/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" квітня 2017 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва Астахова О.О., при секретарі Наумовій О.С., за участю слідчого Дзюбака О.В., розглянувши клопотання слідчого Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві Дзюбака О.В. про тимчасовий доступ до документів (внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12016100040017329 від 20.12.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України),

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві Дзюбак О.В. звернувся до суду із клопотанням, погодженим з прокурором, про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, а саме до матеріалів реєстраційної справи (з 1992 року), реєстрації Малого наукового підприємства АРТЕКС , у паперовому вигляді, що перебувають у володінні Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, розташованої за адресою: м. Київ, вул. Пожарського, 15.

Клопотання слідчого мотивовано тим, що в Дніпровському УП ГУ Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за № 12016100040017329 від 20.12.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Так, 19.12.2016 року до Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві із заявою звернувся громадянин ОСОБА_2, стосовно того, що невстановлена особа, шляхом підробки документів посвідчує право власності на квартиру АДРЕСА_1.

В подальшому було допитано в якості потерпілого ОСОБА_2, який повідомив, що його син ОСОБА_3 з 1992 року являється директором Малого наукового підприємства АРТЕКС ідентифікаційний код 16401089.

Також було встановлено, що під час перереєстрації Малого науково підприємства АРТЕКС , до реєстраційної служби було подано документи, які підписував ОСОБА_3, ще будучи директором даного підприємства та подальшому по даним документам було перереєстровано та з 06.10.2015 року директором даного підприємства став ОСОБА_5, який до даного підприємства до цього ніякого відношення не мав.

Також було встановлено, що в вищевказаних документах містяться підписи ОСОБА_3, який з 2011 року хворів на хворобу синдром Альцгеймера тобто він не усвідомлював тих дій які проводив.

У даний час, виникла необхідність дослідити документи реєстраційної справи, щодо реєстрації Малого наукового підприємства АРТЕКС , що перебувають у володінні Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Пожарського, 15.

Відповідно до вимог п. 4 ч. 3 ст. 132 КПК України, без застосування вказаного заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин кримінального провадження, не можливо, тому слідчий звернувся до суду із вказаним клопотанням.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити, з підстав викладених в ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали додані до клопотання, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню за наступних підстав.

Згідно із ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванн ю.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з'ясування всіх обставин справи у даному провадженні, є потреба в наданні дозволу на тимчасовому доступі до зазначених документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають у володінні Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, а також дана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати цю інформацію як доказ відомостей, що містяться у ній та відсутності можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації, а також для проведення судової почеркознавчої експертизи, приходжу до висновку про необхідність надати слідчому тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 159, 163-166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві Дзюбака О.В. - задовольнити.

Надати слідчому Дніпровського управління поліції Головного Управління Національної поліції у м. Києві Дзюбаку Олександру Васильовичу, заступнику начальника відділу поліції Дніпровського УП ГУНП України в м. Києві Степурі Олександру Олександровичу тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, розташованої за адресою: м. Київ, вул. Пожарського, 15, а саме матеріалів реєстраційної справи (з 1992 року) Малого наукового підприємства АРТЕКС .

Строк дії ухвали встановити до 03 травня 2017 року.

У разі невиконання ухали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення03.04.2017
Оприлюднено19.04.2017
Номер документу65988271
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/4815/17

Ухвала від 24.05.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 03.04.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 03.04.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 03.04.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 03.04.2017

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні