Ухвала
від 13.04.2017 по справі 905/630/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Науки, 5


У Х В А Л А

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

13.04.2017 Справа №905/630/17

Господарський суд Донецької області у складі судді Кротінової О.В.

за позовом Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ПЗУ Україна» , м.Київ, в особі Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Ассіст» , м.Київ,

до відповідача, Приватного підприємства «Донбасстранс-Логістік» , м.Маріуполь Донецької області,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, ОСОБА_1, м.Єнакієве Донецької області,

про стягнення 80693,96 грн., -

за участю представників сторін:

від позивача: не з'явився;

від відповідача: ОСОБА_2 - керівник (за статутом);

ОСОБА_3 - за дорученням;

від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: не з'явився, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «ПЗУ Україна» , м.Київ, в особі Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Ассіст» , м.Київ, звернулось до господарського суду Донецької області з позовною заявою б/н б/д до Приватного підприємства «Донбасстранс-Логістік» , м.Маріуполь Донецької області, про стягнення коштів в сумі 80693,96 грн.

З дотриманням приписів ст.2-1 Господарського процесуального кодексу України, відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, для розгляду справи №905/630/17 визначено суддю Кротінову О.В.

Ухвалою суду від 20.03.2017р. даний позов прийнято до розгляду, порушено провадження у справі №905/630/17 та залучено до участі у справі ОСОБА_1, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

03.04.2017р. від представника позивача через канцелярію господарського суду Донецької області отримано отримано клопотання б/н б/д про розгляд зазначеної справи без присутності представника ПрАТ СК ПЗУ Україна на підставі вже поданих документів, довідки Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ПЗУ Україна» від 27.03.2017р. щодо відсутності на розгляді у іншого судді даних позовних вимог, копії: довіреності на представника позивача, паспорту громадянки України ОСОБА_4, додатку №1 до договору доручення №1 - 2014 від 01.07.2014р., витяг з сайту Міністерства юстиції України «Безкоштовний запит. Загальна інформація про юридичну особу» щодо відповідача та позивача, довідка Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ПЗУ Україна» вих. №70 - 1 - 3/571 від 15.07.2015р. щодо відкритих поточних рахунків.

10.04.2017р. від представника позивача через канцелярію господарського суду Донецької області отримано обґрунтування б/н б/д позовних вимог з розрахунком заявленої до стягнення суми та поясненнями, супровідний лист б/н від 06.04.2017р., до якого додано документи, наведені у переліку.

Вимоги суду стосовно надання витребуваних документів позивачем у повному обсязі, відповідачем та третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача на час розгляду справи не виконані.

За приписами ст.77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному судовому засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів.

Одночасно, наголошуючи на необхідності фактичного надання витребуваних судом документів у повному обсязі, а не безпосередній участі Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ПЗУ Україна» , суд задовольняє клопотання позивача б/н б/д про розгляд зазначеної справи без присутності представника ПрАТ СК ПЗУ Україна.

У зв'язку з невиконанням позивачем у повному обсязі, відповідачем та третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, вимог ухвали суду щодо надання витребуваних документів, керуючись п.2 ст.77, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відкласти розгляд справи на 11.05.2017р. о 12:30 год.

Зобов'язати позивача у повному обсязі виконати вимоги суду викладені в ухвалі від 20.03.2017р., а саме: надати письмові пояснення, із належним підтвердженням викладених у них доводів, стосовно того чи виконано фактично ремонт пошкодженого транспортного засобу (HYUNDAI TUCSON д.н.НОМЕР_1); обґрунтувати звернення з вимогою про стягнення коштів в сумі 80693,96 грн. саме до Приватного підприємства «Донбасстранс-Логістік» із посиланням на норми чинного законодавства України.

Зобов'язати відповідача та третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача виконати вимоги суду викладені в ухвалі від 20.03.2017р.

Явка представників сторін у судове засідання не є обов'язковою.

Всі витребувані матеріали надати до канцелярії суду з відповідно оформленим супровідним листом.

Звернути увагу сторін та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, що всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог п.2 ст.36 Господарського процесуального кодексу України. Крім того, п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки (за наявності) підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

Роз`яснити, що за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторони, на підставі пункту 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України, з винної сторони стягується штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в дохід Державного бюджету України.

Суддя О.В. Кротінова

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення13.04.2017
Оприлюднено19.04.2017
Номер документу66004602
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/630/17

Рішення від 11.05.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Ухвала від 13.04.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

Ухвала від 20.03.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Кротінова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні