Ухвала
від 19.04.2017 по справі 18/94
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19 квітня 2017 р. Справа № 18/94

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Гриняка Б.П. розглянувши матеріали скарги ОСОБА_1 (АДРЕСА_1)

на бездіяльність Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області по справі:

за позовом: ІФФ ТзОВ "Літа Холдинг", вул. Сагайдачного , 48 -в , м. Івано-Франківськ.

( адреса для листування : вул. Січових Стрільців, 16/17, м. Івано-Франківськ)

Правонаступник : ОСОБА_1 (АДРЕСА_1)

До відповідача: Підприємця ОСОБА_2 , АДРЕСА_2

про : стягнення заборгованості в сумі 19067, 93 грн.

без виклику представників сторін

ВСТАНОВИВ: 18 квітня 2017 до суду надійшла скарга від ОСОБА_1 ( правонаступника) вх.№ 4389/17 на бездіяльність Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, в якій скаржник просить:

- поновити пропущений з поважних причин строк на звернення зі скаргою на бездіяльність державного виконавця Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області

-визнати протиправною бездіяльність державного виконавця Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області , яка полягає у нездійсненні всіх необхідних процесуальних дій щодо заміни сторони виконавчого провадження а саме : первісного стягувача - ІФФ ТзОВ "Літа Холдинг" на нового стягувача - ОСОБА_1

- зобов"язати державного виконавця Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області замінити сторону виконавчого провадження № 18711980 по виконанню судового наказу господарського суду Івано-Франківської області за № 6841 від 11.07.2007

Відповідно до п. 9.9 постанови пленуму Вищого господарського суду України № 9 від 17.10.2012 року "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" скарга має відповідати загальним вимогам щодо змісту та форми позовної заяви, передбаченим статтею 54 ГПК, з доданням до неї документів, зазначених у пунктах 2, 4 частини першої цієї статті і за необхідності - зазначених у частинах другій і третій статті 57 названого Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 121-2 ГПК України скарги на дії чи бездіяльність органів Державної виконавчої служби щодо виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів можуть бути подані стягувачем, боржником або прокурором протягом десяти днів з дня вчинення оскаржуваної дії, або з дня, коли зазначеним особам стало про неї відомо, або з дня, коли дія мала бути вчинена.

Відповідно до п. 9.1. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №9 від 17.10.2012 року "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" встановлено, що у вирішенні питань, пов'язаних із застосуванням статті 121-2 ГПК, господарським судам слід мати на увазі таке. За змістом цієї статті ГПК скарги на дії чи бездіяльність органів державної виконавчої служби щодо виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів розглядає виключно місцевий господарський суд, яким відповідну справу розглянуто у першій інстанції, тобто той господарський суд, що видав виконавчий документ (наказ чи ухвалу), і в тому ж складі суду (якщо цьому не перешкоджають об'єктивні обставини, як-от звільнення судді, його захворювання, перебування у відпустці тощо).

Відповідно до ч. 2 ст. 121-2 ГПК України, скарги на дії органів Державної виконавчої служби розглядаються господарським судом в судовому засіданні, про час і місце якого повідомляються ухвалою стягувач, боржник чи прокурор та орган виконання судових рішень. Неявка боржника, стягувача, прокурора чи представника органу Державної виконавчої служби в судове засідання не є перешкодою для розгляду скарги.

Дослідивши скаргу ОСОБА_1 вх.№ 4389/17 від 18.04.17 на бездіяльність Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області та додані до неї документи, а також враховуючи викладене вище, суд вважає за необхідне прийняти скаргу до розгляду та призначити розгляд скарги в судовому засіданні.

Керуючись ст. 86 , 121- 2 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти скаргу ОСОБА_1 вх.№ 4389/17 від 18.04.17 на бездіяльність Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області до розгляду.

2. Призначити розгляд скарги ОСОБА_1 вх.№ 4389/17 від 18.04.17 на бездіяльність Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області в судовому засіданні на 25.04.17 на 11-00 год.

3. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суд Івано-Франківської області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 16, 5 кабінет.

4. Зобов'язати надати в судове засідання:

Івано-Франківський міський відділ державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області:

- відзив на скаргу ОСОБА_1 вх.№ 4389/17 від 18.04.17 на бездіяльність Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області;

- матеріали виконавчого провадження ВП № 18711980 (належно засвідчені копії для долучення до матеріалів справи).

5. Відповідно до ч. 2 ст. 36 ГПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копія документа повинна бути оформлена наступним чином. У правому верхньому куті копії документа вміщується слово "Копія". Щоб засвідчити вірність копії документа, після повного викладення тексту вчиняється напис "З оригіналом згідно" та вказуються повністю посада, прізвище уповноваженої на це особи, яка ставить свій підпис та дату, поруч з підписом посадової особи на вільному від тексту місці проставляється печатка.

6. Учасникам процесу з'явитися в судове засідання та відповідно до ст. 28 ГПК України представити документальне підтвердження своїх повноважень у справі.

7. Дану ухвалу направити сторонам та Івано-Франківському міському відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області (вул. Галицька, 45, м. Івано-Франківськ, 77200).

Суддя Гриняк Б.П.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення19.04.2017
Оприлюднено25.04.2017
Номер документу66081098
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/94

Ухвала від 17.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 15.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 15.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 15.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 10.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 09.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Стефанів Т. В.

Ухвала від 30.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Гриняк Б. П.

Ухвала від 19.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Гриняк Б. П.

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Гриняк Б. П.

Ухвала від 19.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Гриняк Б. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні