Ухвала
від 20.04.2017 по справі 52/686
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

20.04.2017Справа № 52/686 Господарський суд міста Києва у складі судді Чебикіної С.О., розглянувши скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Актива" на бездіяльність відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у справі за позовом Дочірнього підприємства "С.К.- Трейд Групп" Товариства з обмеженою відповідальністю "Шаянські мінеральні води" до Товариства з обмеженою відповідальністю "О'кей Україна" про стягнення 22 031,67 грн., без виклику сторін,

ВСТАНОВИВ:

19.04.2017 р. через загальний відділ діловодства господарського суду міста Києва Товариство з обмеженою відповідальністю "Актива" подало скаргу на бездіяльність відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції.

Розглянувши подану скаргу, суд дійшов висновку, що скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "Актива" на бездіяльність відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції не може бути прийнята до розгляду з огляду на наступне.

Скарга має відповідати загальним вимогам щодо змісту та форми позовної заяви, передбаченим статтею 54 ГПК, з доданням до неї документів, зазначених у пунктах 2, 4 частини першої цієї статті і за необхідності - зазначених у частинах другій і третій статті 57 названого Кодексу, а також містити відомості, перелічені в пунктах 3 - 5 частини сьомої статті 82 Закону України "Про виконавче провадження".

У вирішенні питань, які виникають у розгляді скарг на рішення, дії або бездіяльність посадових осіб Державної виконавчої служби, до заяв учасників виконавчого провадження (заявників) мають застосовуватися положення ГПК, якими врегульовано аналогічні питання, зокрема, статей 2, 18, 21, 22, 26, 29, 31, 41, 42, 62, пунктів 1 - 3, 5, 6, 9 частини першої статті 63, статті 64, розділів XI, XII, XII 1 ГПК тощо.

Отже, до скарги на дії, бездіяльність та рішення органу Державної виконавчої служби застосовуються норми пунктів 1 - 3, 5, 6, 9 частини першої статті 63 ГПК Ураїни.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Правил надання послуг поштового зв'язку від 05.03.2009 № 270 розрахунковим документом, що підтверджує факт надання послуг поштового зв'язку є документ встановленої відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" форми і змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Згідно з п.п. 59, 61 Постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270 "Про затвердження Правил надання послуг поштового зв'язку" внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв'язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

З сукупного аналізу наведених вище норм вбачається, що належним доказом відправлення скарги та доданих до неї документів є опис вкладення в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) надані в оригіналі.

Проте, скаржником в якості доказів відправлення скарги та доданих до неї документів боржнику та відділу державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві надано лише чек та не надано опису вкладення в поштовий конверт.

Проте, касовий чек не є належним та допустимим доказом направлення боржнику та відділу державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві копії позовної заяви з доданими до неї документами.

Зазначені обставини є підставою для повернення заявнику скарги та доданих до неї документів без розгляду згідно п. 6 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Повернення скарги без розгляду не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку, після усунення вказаних недоліків.

Керуючись п. 6 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ :

Повернути скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Актива" на бездіяльність відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції - без розгляду.

Суддя С.О.Чебикіна

Дата ухвалення рішення20.04.2017
Оприлюднено28.04.2017
Номер документу66166314
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 22 031,67 грн., без виклику сторін

Судовий реєстр по справі —52/686

Ухвала від 11.09.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 10.08.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 29.05.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дідиченко М.А.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чебикіна С.О.

Ухвала від 23.03.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 10.01.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 03.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 19.09.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 25.08.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

Ухвала від 26.07.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Демидов В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні