Ухвала
від 10.02.2017 по справі 759/1144/17
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/2333/17

ун. № 759/1144/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 лютого 2017 року суддя Святошинський районний суд м. Києва Кириленко Т.В. розглянувши заяву представника позивача ТОВ Робота Інтернешнл про забезпечення позову, суд,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом зобов'язання ОСОБА_2 припинити використання знаку для товарів і послуг robota за свідоцтвом України НОМЕР_1, будь-якими способами, зокрема, шляхом використання знаку у мережі Інтернет у назві доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 , заборонити незаконно використовувати знак, зобов'язати ТОВ Вебкрафт припинити делегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 на ОСОБА_2 та видалити доменне ім'я ІНФОРМАЦІЯ_1 із реєстру доменних імен.

З метою забезпечення позову просить заборонити ОСОБА_2 ініціювати будь-які дії з переделегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь будь-яких інших осіб, а також вчиняти/ініціювати будь-які дії щодо внесення змін або записів до сервісу Whois стосовно доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 , в тому числі змінювати реєстратора, ТОВ Вебкрафт заборонити вчиняти будь-які дії з переделегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь інших осіб, а також вчиняти інші дії щодо внесення змін до бази Whois стосовноо будь-яких даних, в тому чилі стосовно особи реєстр анта та реєстратора доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 , до набрання рішенням суду законної сили.

Відповідно до частин 1 та 3 ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити, передбачені цим Кодексом, заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до п.1,2 ч. 1 ст. 152 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб; забороню вчиняти певні дії.

Як роз?яснено у п. 10 постанови Пленуму Верховного Суду України №9 від 22 грудня 2009 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті.

Розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам (п.4 постанови Пленуму).

Невжиття заходів забезпечення позову не повинно мати наслідком заподіяння шкоди позивачу, а вжиття таких заходів не повинно мати наслідком заподіяння шкоди заінтересованим особам.

Однією з підстав задоволення заяви про забезпечення позову є спроможна вірогідність повідомлених обставин, що можуть перешкодити виконанню судового рішення.

Тобто, підстави для забезпечення позову є оціночними та враховуються судом в залежності до конкретного випадку.

При вжитті заходів забезпечення позову повинна бути наявність зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову.

Як убачається із заяви про забезпечення позову, вона відповідає встановленим ст.151 ЦПК України вимогам, містить посилання на обставини справи, причини, у зв?язку із якими необхідно забезпечити позов та вид його забезпечення.

Оскільки між сторонами виник спір з приводу незаконного використання, делегування імені знаку для товарів і послуг, який належить позивачу та існує вірогідність вчинення відповідачами переделегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 , внесення змін до бази даних відносно доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 , що є предметом спору, та призведе до неможливості або утруднення виконання рішення суду у разі задоволення позову, а відтак права на належний та реальний судових захист, заява про забезпечення позову підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 151 - 153 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача ТОВ Робота Інтернешнл про забезпечення позову - задовольнити.

Заборонити ОСОБА_2 ініціювати будь-які дії з переделегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь будь-яких інших осіб, а також вчиняти/ініціювати будь-які дії щодо внесення змін або записів до сервісу Whois стосовно доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 , в тому числі змінювати реєстратора, до набрання рішенням суду законної сили.

Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю Вебкрафт заборонити вчиняти будь-які дії з переделегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь інших осіб, а також вчиняти інші дії щодо внесення змін до бази Whois стосовноо будь-яких даних, у тому числі стосовно особи реєстранта та реєстратора доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 , до набрання рішенням суду законної сили.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів.

Суддя

Дата ухвалення рішення10.02.2017
Оприлюднено03.05.2017
Номер документу66217410
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову, суд

Судовий реєстр по справі —759/1144/17

Рішення від 10.12.2018

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Ухвала від 06.02.2018

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Ухвала від 30.01.2018

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Ухвала від 18.05.2017

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Ухвала від 10.02.2017

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

Ухвала від 10.02.2017

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні